fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מבשלים בהנאה עם אבי שקדי

המתכון המנצח של אבי שקדי לקציצות אווריריות וטעימות. מתחילים.
קציצות אבוחצירא
קציצות אבוחצירא

מי לא אוהב קציצות?

כבר כשהייתי ילד אחד המאכלים הכי שכיחים אצלנו על השולחן היו הקציצות של אמא.
זוכר אני היטב את הניחוח החזק שהיה ממלא כל פינה בבית וגם אם לא היית במטבח. הלא איך שהרחתי מיד ידעת שהיום לצהריים יש קציצות.
המטבח עצמו היה אפוף אד סמיך כזה שכאילו רבץ עליו ואמי היתה כמו איזה צל עטוף בריח קציצות חריף.
אהבנו את הקציצות הללו וציפינו להם,חמות או קרות,ככה שמחזיקים ביד ומנשנשים או בתוך שתי פרוסות לחם.
כשהיינו ילדים רוב הגרסאות של הקציצות היו זהות למדי,אך עם השנים, לכשהתבגרתי, למדתי כי ישנן לא מעט גרסאות על פי העדות השונות.ישנן קציצות ללא רוטב וישנן קציצות עם רוטב ואם מדובר ברוטב הרי שגם כאן ישנן אפשרויות מאפשרויות שונות אם זה רוטב עגבניות,או אם זה רוטב בצל או רוטב לימון וכו וכו,כמובן שגם התוודענו לקציצות האוכל המהיר במקדונלדס ובמתחרותיה והתאהבנו באוכל המהיר הזה ובכל מצב שבו ההורים שאלו אותנו לאיזו מסעדה רוצים ללכת..זאת היתה הבחירה הראשונה.

קציצות אבו חצירא
קציצות אבו חצירא

לימים כשהתחלתי להיכנס לתחום הבישול התחלתי אף אני להכין קציצות מסוגים שונים-אין קציצות עוף זהות בטעמן לקציצות בקר ושתיהן גם יחד אינן זהות לקציצות מעורבות שמכילות גם בשר וגם עוף,יש קציצות שבהן הבשר טחון פעם אחת ויש כאלו שהוא טחון פעמיים,יש כאלו שמכילות פטרוזיליה ויש שמכילות כוסברה ומה עם התיבול אתם שואלים גם כאן עולם ומלואו…וכמובן שאפילו קיים תיבול מיוחד לקציצות.
אחד המתכונים החביבים עליי ושכזה לעשרות אלפי צפיות הוא המתכון של קציצות אבוחצירא של יונית צוקרמן. אינני יודע מנין הגיע השם ומי הוא אותו אבוחצירא, אך כך היא קראה להן ואני שמרתי על השם המקורי,אלו קציצות נפלאות מצופות בסולת, קראנצ'יות מבחוץ ורכות ומפנקות מבפנים והן שוחות ברוטב נפלא.
מקווה שגם אתם תאהבו.
הנה המתכון

חומרים לקציצה :
חצי קילו בשר טחון איכותי
בצל גדול
תפוח אדמה
2 פרוסות לחם
חצי צרור יפה של פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי :
ביצה, סולת

רוטב:
מים פפריקה מרק עוף מלח פלפל.

אופן ההכנה :

אני לא טחנתי הכל ביחד, קניתי בשר טחון מנתח איכותי (לא חובה) שמתי בקערה הוספתי לו בצל קצוץ קטן קטן. תפו"א מגורד (בחלק הקטן של המגרדת)
הוספתי 2 פרוסות לחם (שהרטבתי וסחטתי טוב טוב) פטרוזיליה קצוצה,חצי כוס אורז לא מבושל, כפית שטוחה מלח , שליש כפית פלפל שחור
והתחלתי לערבב . אין צורך להוסיף ביצה ! זה לא טעות.
מהעיסה קרצתי קציצות אבל לא בקוטר גדול כי לא לשכוח הם מתנפחות בבישול. אז שימו לב, בבקשה.
טבלתי בביצה מקושקשת, ובקערה של סולת. וטיגנתי במחבת עם שמן .לשים שמן עד חצי גובה המחבת.
טיגנתי עד הזהבה ראשונה.
אחרי שטיגנתי את כל הקציצות.
אני עושה רוטב, מאד קל מאד בסיסי, מאד פשוט,אבל הטעם שלו נספח בקציצה וזה הסוד לרכות, לנימוחות, לטעם גן עדן !

אני לוקח סיר סוטאז שם שמן שמכסה את תחתית הסיר, כף אבקת מרק עוף כף פפריקה אדומה, רבע כפית פלפל שחור ואני פותח את התבלינים

מה זה אומר? שאני מערבב ומאחד את התבלינים עם השמן. ורק אח"כ אני מוסיף 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבב היטב

טועם ומוסיף מלח לפי הטעם .חשוב מאד לבדוק שהמים הם בגובה חצי הסיר.אם חסר, תוסיפו.

מניחים את הקציצות .ומבשלים על אש קטנה , עם מכסה סגור, וכל פעם מלטפים את הקציצות באהבה.

מה זה אומר באהבה? פותחים את הסיר ועם הכף מלטפים אותם מלמעלה עם רוטב מהסיר.

אחרי 40 דק על אש קטנה, זה מוכן.

חשוב מאד שלא יהיה יותר מידי נוזלים, אני לא רוצה שהקציצות ישחו במרק של קציצות. אבל לשים לב שיש מספיק.

מאחר והקציצות סופחות רוטב וככה למעשה הן מתנפחות. וזה הסוד לאווריריות המיוחדת שלא תפגשו באף קציצה שאכלתם עד היום.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות