fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

בנימינה וגבעת עדה, היכונו לשנות פניכן

תוכנית המתאר השאפתנית של בנימינה גבעת עדה אושרה להפקדה
הדיון השבוע (צילום: מועצה מקומית בנימינה גבעת עדה)

תוכנית המתאר של בנימינה גבעת עדה אושרה להפקדה, אחרי שביום שני השבוע, ביום שבו ציינה המושבה בנימינה 98 שנים להיווסדה, התקיים דיון טרם הפקדת תכנית המתאר.

מזה כחמש שנים שבמועצה המקומית בנימינה גבעת עדה עובדים על תוכנית המתאר, המאפשרת תוספת של עד 34,000 תושבים (15,243 כיום), מתוכם עד כ- 25,600 תושבים בבנימינה ועד כ- 8,400 תושבים בגבעת עדה. יש תוספת של כ-4,000 יח"ד על המלאי הסטטוטורי המאושר (כ- 5,500 יח"ד), מתוכן כ- 3,100 יח"ד בבנימינה וכ-900 יח"ד בגבעת עדה. צפיפות האוכלוסיה המוצעת בתכנית היא 1,385 נפש לקמ"ר, לעומת צפיפות קיימת של כ-630 נפש לקמ"ר. במועצה מציינים כי תכניות המתאר האחרונות של המושבות הן משנות השבעים והשמונים, ועל כן נדרשו במועצה לעדכן אותן ולהפקיד תכניות חדשות. לפני מספר חודשים אישרו חברי המליאה למועצה להיות יזמית התוכנית ובכך לקחת אחריות על תהליך הפקדת התוכנית תוך שמירה על האינטרס הציבורי.

הדיון השבוע התקיים בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה חיפה טרם הפקדת תכנית המתאר. הדיון התקיים לאחר עבודה אינטנסיבית של מהנדסת המועצה, האדר' שרון פישמן, ומטה המועצה, בשילוב בעלי מקצוע מקרב התושבים ובעיקר מול מתכנני מנהל התכנון בוועדה המחוזית חיפה וצוות התכנון של התכנית. שרון פישמן אמרה: "תכנית המתאר היא התכנית החשובה והראשונה שמתייחסת לבנימינה וגבעת עדה כישות סטטוטורית אחת. התכנית תאפשר פיתוח אסטרטגי והדרגתי שיאפשר במקביל לפיתוח מגורים גם קיום אזורי תעסוקה, תוך שמירה על האופי הייחודי של המושבות".

הנושאים העיקריים שלהם מנסים למצוא פתרון בתכנית המתאר היו גובה הבינוי העתידי, צפיפות הבינוי והסדרי התנועה. תכנית המתאר קובעת למעשה את אופי המושבות בעתיד ואת אופן פיתוח הקרקעות בשטח המושבות, לרבות קבלת החלטות על השטחים המיועדים לשימושים ציבוריים, למרחבים פתוחים, למסחר לתעשייה או לייעודי קרקע אחרים. כמו-כן קובעת התוכנית אלו מקומות ראוי לשמור ולשמר ואלו מקומות ראוי לפתח. עם זאת, מדגישים במועצה, אין בתכנית המתאר הקצאת זכויות לבעלי קרקעות אלא רק הגדרת מדיניות. כחלק מתהליך בניית תכנית המתאר בוצעו מספר שיתופי ציבור במהלכם נוסח חזון יישובי. החזון הוא המנדט שניתן לצוות התכנון ותכנית המתאר באה לממש את חזון הישוב ועל פיו נבחנו החלופות ופתרונות התכנון השונות שהוצגו.

ראש המועצה, איתי ויסברג, אמר: "מדובר ברגע היסטורי לאחר תהליך ארוך שנים שכלל בדיקות, שיתופי ציבור ועבודה מאומצת ואינטנסיבית של כל אנשי המקצוע. התכנית היא מימוש ההבטחה לבוחרים של שמירה על אופי הישוב דרך השגת 'חליפת בטחון' סטטוטורית לשנים קדימה. חליפה זו היא תכנית המתאר הכוללנית. זו זכות עבורי להיות בחלון הזמן ההסטורי הזה המגיע אחת למספר עשרות שנים, כדי להבטיח את אופי המושבות ועתידן לשנים רבות קדימה. אני מרגיש שהיו לי שותפים טובים, הן ביישוב והן במנהל התכנון, עימם הגענו לתכנית שאני גאה להיות חתום עליה כיזם".

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות