fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

חזרתו לחיים של תושב הקריות

כשמשה חיים בן ישי, בן 37, התעורר ברמב"ם הוא לא הבין איך הגיע לשם. הוא לא זכר כלל שימים ספורים לפני כן קיבל שבץ לבבי והתמוטט. כנגד כל הסיכויים הוא חזר לחיים
משה חיים בן ישי והצוות הרמב"ם שהציל את חייו | צילום: פיוטר פליטר
משה חיים בן ישי והצוות הרמב"ם שהציל את חייו | צילום: פיוטר פליטר

כשמשה חיים בן ישי, בן 37 מהקריות, התעורר לפני כשבועיים  ברמב"ם הוא לא הבין איך הגיע לשם. הוא לא ידע שימים ספורים לפני כן קיבל שבץ לבבי והתמוטט. בזכות מכשיר האקמו וצוות התפעול שלו ברמב"ם, בן ישי חזר לחיים וכנגד כל הסיכויים, ללא כל פגע.

"אני לא זוכר הרבה. בעיקר את הלחץ העצום שהרגשתי בחזה", משחזר בן ישי את שאירע לפני כשלושה שבועות בביתו, "אני זוכר שהתקשרתי לאשתי. אחר כך אני זוכר במעורפל הרבה אנשים מסביבי ושקיבלתי מכות חשמל. הדבר הבא שאני זוכר הוא שקמתי ברמב"ם. לא הבנתי מה קורה ואיפה אני. סיפרו לי שעברתי דום לב".

בן ישי, שהתמוטט בביתו, פונה בתוך דקות ספורות אל רמב"ם, כשבדרך הוא עובר החייאה ומקבל מספר מכות חשמל. כשהגיע אל בית החולים הורגש דופק חלש והוא הוכנס במהירות אל חדר הצנתורים כשנשקפת סכנה לחייו. במהלך הצנתור נראה שאחד העורקים המובילים אל ליבו חסום לחלוטין, אולם למרות שהרופאים הצליחו לפתוח את החסימה, בן ישי לא הצליח להתאושש מהפגיעה, ומצבו הוגדר אנוש. על מנת לתת לו את מרב הסיכויים לשרוד את האירוע, הוחלט לחברו אל מכשיר האקמו (ECMO), מכשיר ייעודי המחליף את פעילות הלב והריאה לזמן ממושך. במהלך שישה ימים שכב בן ישי ביחידת טיפול מוגבר של מחלקת ניתוחי לב, כשליבו מצליח להתאושש לאט-לאט. בתוך שבוע, הוא נותק מן המכשיר והועבר אל יחידת טיפול נמרץ קרדיולוגי, כשהוא ממשיך שם את תהליך ההחלמה.

"בתום כשבועיים של אשפוז ביחידות הטיפול השונות, המטופל שלנו התאושש בצורה מדהימה", מספר ד"ר צבי אדלר, מנתח לב בכיר העומד בראש צוות האקמו ברמב"ם, "חולי אקמו רבים שמצליחים להתאושש קלינית, נשארים תשושים ונזקקים לשיקום ארוך. כאן המטופל השתחרר במצב כללי מעולה, כשהוא אינו סובל מנזק כלשהו. כשלוקחים בחשבון את המצב הקשה שבו הוא הגיע אלינו, זה די מדהים".

עם שחרורו של בן ישי אל ביתו, הוא ביקש להודות לכל הגורמים שחברו יחד להצלת חייו: "הצוותים שהגיעו במהירות לטפל בי ולפנות אותי, הצוותים המטפלים ברמב"ם והמכשור שקיים בבית החולים ולמעשה הציל אותי. הכל קרה כמו שצריך וכל הנסיבות פעלו לטובתי. אני לא יודע על מה להצביע בדיוק: השגחה עליונה, נס רפואי, טיב הרפואה מודרנית או הכל ביחד. אני שמח שאני אחרי זה ומרגיש טוב. ממליץ לכולם לשמור על אורח חיים בריא ושולח הערכה גדולה לכל מי שטיפל בי והציל אותי".

מכשיר ה"אקמו" הוא סוג של מכונת לב–ריאה, אותה ניתן להפעיל לפרק זמן ממושך. במכשיר נעשה שימוש במקרים ספציפיים, וברובם קיצוניים, כאשר יש צורך לתת לליבו של החולה או לריאותיו, זמן החלמה לצורך התאוששות. בישראל ישנם מכשירי אקמו בודדים, הניתנים להעברה ממרכז רפואי למשנהו, לפי הצורך. מחלקת ניתוחי לב ברמב"ם פועלת בשיתוף פעולה עם בתי חולים שונים בארץ, ומסייעת באמצעות צוות רפואי ייעודי למטופלים הזקוקים לטיפול במכשיר, כפי שהיה גם במקרה הזה. צוות האקמו ברמב"ם מטפל מידי שנה גם במספר מקרים המערבים ילדים צעירים ופעוטות, פעולות המצריכות מיומנות ויכולת להתמודד עם האתגרים הנובעים מגילם הצעיר של המטופלים הללו.

לדברי ד"ר אדלר, על פי הספרות הרפואית, כשמדובר בחיבור של חולי אקמו במהלך החייאה, הסברות הטובות ביותר מראות כי כ-30 אחוז מהמטופלים שורדים את האירועים במצב נוירולוגי סביר. "עם השנים אנו צוברים יותר ויותר ניסיון טיפולי, ואיתו גם מגיעים יותר ויותר סיפורי הצלחה", הוא מסכם.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות