fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

המאבק לאוויר נקי במפרץ חיפה זכה בפרס הקיימות

ועידת האקלים ה-4 העניקה פרס למאבק על אוויר נקי במפרץ חיפה. הפרס הוענק לפרויקטים שנחלו הצלחה ומובלים על ידי ארגונים סביבתיים
נשיא המדינה, ראובן ריבלין. צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע

הפרס על שם רעיית נשיא המדינה, נחמה ריבלין לקיימות הוענק לראשונה, במסגרת ועידת האקלים הישראלית ה-4, במעמד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, לארבעה פרויקטים נבחרים, שניים מקומיים ושניים ארציים: מכתב הרבנים נגד שימוש בפלסטיק חד פעמי, תנועת מחאת התלמידים למען האקלים בישראל, המאבק לאוויר נקי במפרץ חיפה ועמק הצבאים בירושלים. לארבעה הוענקו פסלונים פרי יצירתה של נירית לבב פקר, אמנית קיימות שעובדת בעיקר עם חומרים שנועדים לזריקה, ובנוסף, יוזמי מכתב הרבנים נגד שימוש בפלסטיק חד פעמי יקבלו סרטון תדמית מתנת "קשת" הכולל בימוי, הפקה, צילום ועריכה, בשווי של 30 אלף שקלים.

ועידת האקלים הישראלית ה-4 בהובלת קואליציית האקלים הישראלית, שחברים בה ארגוני סביבה ובהם החברה להגנת הטבע, אקואושן, אדם טבע ודין, אקופיס, הרשת הירוקה, מרכז השל לקיימות וחיים וסביבה וארגונים חברתיים, כמו איגוד רופאי בריאות הציבור ואיגוד המתכננים לישראל. לוועידה הגיעו כ-1,700 אישה ואיש. "נחמה ריבלין פעלה רבות למען קידום נושא הקיימות בדגש על עשייה מקומית וקשר למקום ולאדמה", מספר ערן בן ימיני, מנכ"ל ארגון חיים וסביבה.

הפגנה נגד זיהום אוויר במפרץ חיפה. צילום: דורון גולן

נימוקי השופטים להענקת הפרס למאבק לאוויר נקי במפרץ חיפה: "אבק סביב מפרץ חיפה הוא מאבק רחב היקף ומתמשך מזה למעלה משני עשורים, אך בשנתיים האחרונות מסתמן שינוי, עיריית חיפה הצטרפה למאבק, רשות מקרקעי ישראל הכינה תוכנית לפינוי המפעלים ממפרץ חיפה, דוחות בנושא ועוד. מאבק מפרץ חיפה הוא דוגמא ומופת כי קבוצה (במקרה הזה קבוצות וארגונים) יכולה לחולל שינוי גדול היכול להשפיע על מאות אלפי אנשים ולהציל חיים".

נשיא המדינה, ריבלין, אמר במעמד הטקס: "נחמה הייתה מהראשונות להבין שאקולוגיה, קיימות והגנת הסביבה, כבר מזמן אינן בגדר נושא שמסתכם באהבת הטבע. התחזיות בנוגע לשינויי האקלים הפכו את התחום הזה מֵעִניין שולי, של חובבי טבע, ו"משוגעים לדבר" לבעיה רצינית, שעומדת לפתחם של מנהיגי העולם כולו. אני זוכר איך סיפרה לי על שיחתה, עם מלאניה טראמפ, הגברת הראשונה של ארצות הברית, על משבר האקלים. כשהיא הייתה בוויטנאם, היא סיפרה בגאווה על מדינת ישראל, וגם הסבירה על הגינה הקהילתית שהיא שתלה בבית הנשיא. לה לא היה ספק. היא הבינה שהעולם שלנו עובר שינויים מסוכנים, שמחייבים אותנו לקחת אחריות. ונחמה האמינה שהמפתח לשינוי עובר אצל כל אחד ואחת מאתנו: בבית, ובקהילה. שינוי קטן, באופן שבו אנו מתנהלים בחיי היום-יום: בהפרדת פסולת, בצריכה נבונה, בשימוש חוזר כדי לייצר פחות פסולת. כל צעד קטן כזה, כך האמינה נחמה, הוא כבר צעד חשוב. הוא לקיחת אחריות".

הפרס על שם נחמה ריבלין ז"ל הוענק לקמפיינים ויוזמות מקומיות וארציות שנחלו הצלחה יוצאת דופן ואשר מובלים על ידי ארגונים סביבתיים והתארגנויות מקומיות. מטרת הפרס, שהוענק ונוהל על ידי חיים וסביבה-ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל, היא לחגוג הצלחות ולהבליט את העשייה הסביבתית של ארגונים והתארגנויות הפועלים בזירות השונות של שינוי פני החברה הישראלית. וועדת השיפוט הורכבה משופטת בית המשפט העליון ונשיאת מועצת העיתונות דליה דורנר, נציגת משפחת ריבלין ענת ריבלין, והוועד המנהל של ארגון הגג של ארגוני הסביבה חיים וסביבה.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות