יום חמישי , דצמבר 13 2018
בית / שרון / בנימינה / ארץ זבת חלב. הרבה חלב
רותי ברקוביץ מחלבת ברקוביץ' צילום: שרית אגמון
לא מחליפה את המתכון. ברקוביץ' צילום: שרית אגמון

ארץ זבת חלב. הרבה חלב

שולחן החג יתמלא מחר בלבנוניותן של גבינות העזים, הבולגרית, הברי והצפתית.
אם טרם יצאתם למסע הקניות לחג, אתם מוזמנים  לבדוק תוצרת מקומית  במחלבות ליד הבית.

רותי ברקוביץ  מחלבת ברקוביץ'    צילום: שרית אגמון
לא מחליפה את המתכון. ברקוביץ' צילום: שרית אגמון

מחלבת ברקוביץ'

 רותי ברקוביץ,  82 ובעלה בן- ציון, 84,  ממייסדי זכרון יעקב, לא יודועים בסביבה רק בגלל הוותק, אלא  בזכות גבינות העזים  שהם מייצרים, היישר מהעזים החינניות שמסתובבות בחצר האחורית של ביתם.  בן-ציון מביא חולב את העזים ולאחר מכן מתחיל תהליך ההגבנה עליו אחראית רותי מידי ערב.
רותי: "מדובר במתכון אחד ויחידי, שלא מעט פעמים התבקשתי מלקוחות שלא לשנות מאומה במתכון שהולך עימי כבר שנים רבות. לא מזמן היה אצלי אורח מצרפת שבה לראות מה עומד מאחורי הגבינה, אמרתי לו שישנם אנשים שלפני נסיעה למדינה כמו צרפת שהיא שופעת גבינות, הם עוצרים כאן כדי לקחת איתם גבינה לדרך. הוא צחק וטעם והבין על מה אני מדברת".

 

מחלבת שוורצמן, בת שלמה, המושבה

זיו שוורצמן, 47,  דור שלישי למושבה בת שלמה. לכבוד החג מחלבת שוורצמן הוציאה סדרה חדשה של גבינות קשות מיושנות: גבינת תום, אמנצ'גו, קשקבל עיזים, לי ברושון ועוד.
שוורצמן: "לקוחות תמיד אומרים לי – 'או, הטעם הזה מזכיר לי את אימא שלי, או הגבינה הזו היא בדיוק כמו מה שאכלתי כשעוד גרתי ב…', וזה נכון גם לגבי עיצוב המקום, שפונה אל כל החושים, ומנסה לספק את מלוא החוויה של אכילה".

זיו שוורצמן- מחלבת שוורצמן
סדרה חדשה של גבינות. שוורצמן צילום: דרור דוידמן

מחלבת השומרון, בנימינה

מחלבת השומרון בבנימינה, נוסדה בשנת  1953. המעדנייה חוגגת השנה 15 שנה עם כל טוב הארץ: גבינות, פסטות טריות, זיתים, תופינים ועוגות.
עינב חן, בעל המקום, דואג להסביר ללקוחותיו כיצד לנהוג בגבינות כדי שיישמר טעמן ותישמר אריכותן. "לקראת השבועות צפויים להגיע לקוחות רבים ועבורם מחכים 300 סוגים של גבינות, ממרחים, מאפים, דגים מעושנים. אני ממליץ על גבינת עזים עדינה, זוהי גבינה קשה עם אחוזי שומן נמוכים והיא הולכת מעולה עם פירות ויין קליל".

מאנצ'גו במדרחוב זכרון יעקב

חנות הגבינות מאנצ'גו,  במדרחוב זכרון יעקב, נפתחה רק לפני שלושה שבועות. אם תהיתם, מאנצ'גו היא גבינה בספרדית.
אסנת זיו, בעלת החנות, מספרת שהחנות היא הגשמת חלום ומיועדת ללקוחות אניני טעם שיודעים להעריך אוכל טוב ואיכותי. גם מי שרוצה לבוא ולהתנסות בגבינות וללמוד עליהן, מוזמן להיכנס ולהתרשם.  הגבינות ברובן הן תוצרת חוץ, אך המשפחה שהיא גם היבואנית, מפיצה גם את מחלבת אלטו מקיבוץ שמרת. המלצת החג של זיו: גבינת גרוייאר השוויצרית.

שרית אגמון

 

בדוק גם

הניצחון בבחירות בכיס, עכשיו צריך קואליציה. זיו דשא (צילום: יורם רשף)

שלושה שבועות אחרי הבחירות, בזכרון יעקב מנסים להרכיב קואליציה

שלושה שבועות אחרי הבחירות לראשות ומועצת זכרון יעקב ובמושבה מתכוננים לישיבה הראשונה של המועצה החדשה, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *