fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

פסח גורמה בבית החולים לניאדו: השף הבינלאומי יבשל לחולים המאושפזים

השף הבינלאומי מאיר אדוני ובית החולים "לניאדו" בנתניה, יוצאים בשיתוף פעולה יוצא דופן במטרה להעניק לחולים המאושפזים ארוחות חג מפנקות במיוחד במהלך חג הפסח. אלו ארוחות הגורמה מהם ייהנו המטופלים
כן, ככה נראה אוכל גורמה. גפילטע פיש עם רביולי סלק צילום: יח"צ

איך מכינים קניידלך בכשרות מחמירה ללא קטניות, ואפילו ללא מצה שרויה? אלו מנות כשרות לפסח יוגשו לחולים המאושפזים בבית חולים בערב חג? תשאלו את השף הבינלאומי מאיר אדוני, שפיצח את אתגר הנראות והטעם עם שלל מתכונים שמהם ייהנו המאושפזים בית החולים לניאדו בנתניה והצוות בארוחות החג של פסח. השף אדוני חבר לבית החולים "לניאדו" בנתניה בשיתוף פעולה יוצא דופן במטרה להעניק למאושפזים ארוחות חג מפנקות במיוחד, ולהקל עליהם במעט את תחושת ההיעדרות הכפויה מארוחת הסדר המשפחתית. כצפוי מאדוני, המנות שיוגשו בבית החולים בארוחת ליל הסדר ולאורך החג ישקפו את הקו המזוהה עם השף – מנות מהמטבח המסורתי מטופלות דרך טכניקות עדכניות עד ליצירת מנות שכל ביס לוקח אותך למקום אחר ומרגש.

בין השאר יוגשו למאושפזים צלי בקר ברוטב יין, גזרים קונפי, פטריות ומנגולד, קציצות טלה, קרם ארטישוק ירושלמי וסלט משוויה, פרגיות בסילאן, ג'ינג'ר, שום והדרים, קרם בטטה, ופטריות פורטבלו צלויות ועוד.

לא, אלו לא מנות במסעדת שף 'מפונפנת' במרכז תל אביב, אלא חלק קטן מתפריט מושקע של מנות שיוגשו בחג הפסח למטופלי ועובדי בית החולים "לניאדו" בנתניה.
אדוני: "עבורי, כשף, היה פה אתגר כפול. ראשית, כדי לתת את הנגיעה לכל מנה שיוצאת מהמטבח ועומדת בסטנדרטים הגבוהים שלי נדרשת השקעה יתרה, מה שאיננו מובן מאליו כלל במטבחים גדולים כמו מטבח בית חולים שאמור לספק אלפי מנות טריות מדי יום. אבל האתגר האמיתי היה אתגר הכשרות, שכן בית החולים מקפיד על רמת כשרות מחמירה וגבוהה במיוחד בחג הפסח כך שנדרשתי להיות יצירתי במיוחד מבלי להתפשר על הנראות ובעיקר על הטעם".                

נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו: "עם הגדילה וההתפתחות של בית החולים ישנם מטופלים רבים בפסח, לכן בחרנו להשקיע מאמץ מיוחד ולהבטיח עבורם את תחושת החג. לפיכך, חברנו לשף המוערך אדוני שמעניק  למטופלים שלנו חוויה קולינרית משובחת שלא נופלת מהטעמים של הבית. זו משימה לא פשוטה אבל אני גאה לומר שבמאמץ משותף הצלחנו לגבש מגוון חדשני של ארוחות כשרות, טעימות ומצולחתות ברמה הגבוהה. כך שאם חשבתם שפסח כשר זה רק תפוח אדמה ועוף, אז תתכוננו להיות מופתעים".

השף נתנאל בן נעים, מנהל מערך המזון בבית החולים לניאדו: "זכינו לשיתוף פעולה מצוין ולא מובן מאליו עם השף מאיר אדוני, עילוי בתחומו, שהגיע עם ראש פתוח, סובלנות וים של יצירתיות. העבודה אתו הכניסה פרץ של אנרגיה ומוטיבציה לצוות שתבוא לידי ביטוי על הצלחת".

השף מאיר אדוני, מסכם: "תכנון ארוחות חג לתפארת, בסדר גודל שכזה ובתנאי הכשרות המחמירים, הוא מסע קולינרי שלם ואתגר מקצועי שאני שמח שלקחתי על עצמי. הצלחתי לייצר מנות שמכבדות את המסורת ויחד אתה מעניקות עוד רבדים וייחודיות שאני מאמין שתפתיע ותרגש את הן את הצוות והן את המטופלים".

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות