fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מעגלי שיח להידברות וסובלנות

מפגש רב משתתפים התקיים לליבון בעיותיהם ורגשותיהם של ישראלים ממוצא אתיופי, וקירוב לבבות בין האוכלוסיות והתרבויות השונות בחברה הישראלית
המשתתפות במפגש
המשתתפות במפגש

בשיתוף עיריית חדרה וארגון ויצו חדרה, וביוזמה של מיזם הנשים "לקראתך" מזיכרון יעקב, התקיים מפגש רב משתתפים בנושא ליבון בעיות ורגשות של ישראלים ממוצא אתיופי, וקירוב לבבות בין האוכלוסיות והתרבויות השונות בחברה הישראלית.

המפגש, הראשון מתוך מפגשים נוספים מתוכננים, נולד בעקבות השיח סביב מצבם של ישראלים ממוצא אתיופי, בעיקר בעקבות המחאה לאחר מותו של סלומון טקה ז"ל. למפגש הגיעו עשרות נשים מחדרה ומהסביבה, והערב היה עוצמתי ומרגש.

בין מובילות המפגש, יועצת ראש העיר למעמד האישה עו"ס רויטל פוקס ועו"ס גנט ממויה מאגף הרווחה של העירייה, אמרו כי הערב עלה על כל הציפיות, וכי המשתתפות שיתפו במחשבותיהן ורגשותיהן בפתיחות רבה. לדברי עו"ס ממויה, "הגיעו נשים צעירות ואכפתיות המעוניינות להשפיע ולשנות, מה שגרם לי לחוש אופטימיות, אך יחד עם זאת הבנתי שזה רק תחילת התהליך ועבודה רבה עוד לפנינו".

מיזם "לקראתך", תנועת נשים בעלות יכולת ובעלות תודעה חברתית גבוה, פועל  לקרב בין מגזרים שונים בחברה ולבנות גשרים לקרוב לבבות, הפחתת הפחד מהשונה, ובניית גשרים להידברות וסובלנות מתוך כבוד הדדי והכרה שלכל אדם שונה יש זכות שווה. המיזם מקדם קשרים וגשרים בין אוכלוסיות שונות, ולאחרונה, לאחר מותו של טקה ז"ל והמהומות שפרצו בעקבותיו, פנו לויצו חדרה על מנת לקדם מעגל הידברות גם בנושא זה.

הנשים במעגלי שיח
הנשים במעגלי שיח

המפגש בהנחיה שרה לוי, נחל הצלחה, והשתתפו בו בין היתר: יו"ר ויצו ישראל אורה כורזים, יו"ר ויצו חדרה שרה ריינר, אף היא בין מובילות המפגש, יועצת ראש העיר חדרה למעמד האשה עו"ס רויטל פוקס, עו"ס גנט ממויה, מנחת קבוצות מטעם העירייה  עדי שוח, נציגות מיזם "לקראתך" גניה וינשטוק וליאורה נוימן, וכן

נשים חזקות ובולטות מכל השכבות בחדרה והסביבה.

המפגש החל בסרט על מחאת העדה האתיופית, ולאחר מכן מעגלי שיח שבכל אחד מהם השתתפו נשים מכל המגזרים.

במהלך המפגש עלה הצורך בקידום קבוצות שיח נוספות בין האוכלוסיות השונות כדי לעורר מודעות לתחושות התסכול ההשפלה, הדחיה והגזענות של ישראלים ממוצא אתיופי. עוד הדגישו כי בני העדה האתיופית שואפים להתערות באוכלוסייה בישראל, ולצורך כך יש לקדם בכל ארגון גם מנהיגוּת אתיופית מובילה.

המשתתפות ביקשו מפגש נוסף, ואף הבטיחו להגדיל את המעגל ואת מספר המשתתפים.

 

 

 

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות