fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

במקום ניתוח – הסרת גושים בבלוטת התריס באמצעות גלי רדיו

במרכז הרפואי הלל יפה החלו לעשות שימוש בטכנולוגיית גלי רדיו להסרת קישריות בבלוטת התריס
ד"ר גלית אביאור מהלל יפה בעת טיפול להסרת קישורית בגלי רדיו. צילום: המרכז הרפואי הלל יפה
ד"ר גלית אביאור מהלל יפה בעת טיפול להסרת קישורית בגלי רדיו. צילום: המרכז הרפואי הלל יפה

קישריות בבלוטת התריס (בלוטת המגן/ תירואיד היא בלוטה הממוקמת בחלק הקידמי של הצוואר על קנה הנשימה) הינה תופעה השכיחה ב- 15 עד 30 אחוזים מכלל האוכלוסייה, ובעיקר בנשים. כאשר הקשרית גדולה הדבר עלול לגרום  לקשיים בבליעה ובנשימה או להפרעה אסטטית

במרבית המקרים הקישריות הן שפירות, ולכ- 5% מהאוכלוסייה מעל גיל 50 תיווצרנה קישוריות שניתן למששן, אם כי לעיתים מדובר בקישריות שניתן לראותן בבדיקת אולטראסאונד צווארי בלבד. מתוך  כלל הקשריות כ- 7-15% תהיינה ממאירות (סרטניות). האבחנה בין קישורית ממארת לשפירה תעשה בסיוע אולטראסאונד ובמידת הצורך בניקור מונחה אולטראסאונד (FNA).

הטיפול בקישריות סימפטומטיות הדורשות טיפול  היה עד היום  לרוב באמצעות ניתוח פתוח בצוואר, אך בשנים האחרונות, בעיקר באירופה, החלה להיות נפוצה השיטה של שימוש בגלי רדיו, שאינה נחשבת ניתוחית. המחלקה לאף אוזן גרון וכירורגית ראש צוואר של המרכז הרפואי הלל יפה היא בין הראשונות בארץ שהחלו לעשות שימוש בשיטה. הפעולה מתבצעת כיום בחדר ניתוח ובשיתוף יחידת האולטרסאונד במכון הדימות של בית החולים.

כיצד זה מתבצע?

הטיפול באמצעות גלי רדיו דומה לניקור מחט תחת הנחיית אולטרסאונד. השוני העיקרי הוא שבמקרה דנן המחט המוחדרת שולחת אל הקישורית את גלי הרדיו שגורמים לחימום הקשר וכיווצו. בסיום הפעולה ישנה תחושה של חום מקומי ולעיתים סימני אודם מקומיים ונפיחות שחולפים לאחר מספר ימים.

היתרונות של השיטה הם העדר צלקת צווארית, הפחתה בסיבוכי הניתוח ואשפוז קצר.

כמו כן הוכח כי השפעת גלי הרדיו נמשכת גם חודשים לאחר סיום הפעולה, כך שכחצי שנה לאחר הטיפול הקישורית עשויה להיעלם כמעט לחלוטין.

ד"ר אביאור מציינת כי יש צורך להמשיך את המעקב מכיוון שאם הקישרית שטופלה הייתה גדולה מאוד, קיימת האפשרות שיהיה צורך לחזור על הפעולה.

למידע נוסף ולבדיקת ההתאמה לניתוח ניתן ליצור קשר בטלפון 04-7744664  או במוקד זימון תורים 6742* או בדוא"ל Rachely@hy.health.gov.il, shirig@hy.health.gov.il.

יש להגיע בצירוף הפניה מהרופא המטפל וטופס אישור מהמבטח הרפואי (קופת חולים).

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות