fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

כשמזרח נפגש עם מערב: מרק כזה עוד לא טעמתם

טום יאם הוא מרק פופולרי במטבח התאילנדי. קניידלך הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי. קבלו מתכון מפתיע להכנת מרק טום יאם עם קניידלך מקמח מצה
כשטעמים נפגשים יוצאים דברים מופלאים. מרק טום יאם עם קניידלך צילום: דניאל לילה

רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי לשולחן החג – מרק טום יאם עם קניידלעך מקמח מצה.
טום יאם הוא מרק פופולרי במטבח התאילנדי ואחד המאכלים המפורסמים ביותר במטבח זה. מרק זה ידוע בטעמו החריף – חמוץ בשל התבלינים הרבים שהוא מכיל. המרק מכיל לימונית, קאפיר לימוני, גלנגל, בצלצלי שאלוט, מיץ לימית, רוטב דגים, תמר הינדי ופלפלי צ'ילי קצוצים. יש המוסיפים למרק עלי כוסברה

קניידלך הוא מאכל יהודי אשכנזי מסורתי העשוי כמעין כופתה עגולה. הקניידלך עשויים מקמח וביצים, ובתוספת מעט שמן ומים. לעיתים, מוספים לקניידלך תבלינים שונים, בהם ניתן למנות פלפל שחור, מלח או סוכר. את התערובת הנוצרת מעגלים, בדרך כלל ביד, לצורת כדורים, אותם מבשלים לרוב בתוך מרק.

מרכיבים:
מרק:
3 כפות שמן קנולה.
3 שאלוט פרוס דק.
5 שיני שום פרוסות.
1 שורש כורכום פרוס דק.
1 פלפל אדום חריף פרוס דק.
5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר.
3 ענפי למון גראס פרוס דק מאוד.
5 עלי כפיר ליים.
2 ליטר ציר עוף או מים.
1 פחית קרם קוקוס.
4 כפות פיש סוס.
1 כף גדושה סוכר חום.
6 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים.
10 עגבניות שרי חצויות.
2 בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים.
חופן עלי כוסברה.
חופן עלי נענע.
חופן עלי בזיל תאילנדי.

קניידלעך:

4 ביצים מופרדות.

חצי כוס שמן קנולה.

1 בצל לבן גדול טחון  או מגורד דק בפומפייה.

2.5 כוסות מים.

2 כוסות קמח מצה.

חצי שקית אבקת אפייה.

1 כפית גדושה מלח.

פלפל שחור, לפי טעם.

1 קורט אגוז מוסקט.

להכנת קניידלעך: יש להקציף  את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את השמן, חלמונים, מים ובצל. מאיטים את הקצב ההקצפה ומוסיפים את הקמח, תבלינים ואבקת אפייה. מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה – שעה.

יש להרתיח סיר גדול עם מים וכף מלח. בעזרת ידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3 ס"מ ומניחים במים הרותחים. מבשלים כ-20 דקות על סף רתיחה. מכבים את האש מניחים להצטנן במים.

להכנת המרק: בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר,  למון גראס וכפיר ליים. מטגנים יחד כ-3 דקות עד שעולה ריח נעים של כל הרכיבים. מוסיפים את הציר וקרם קוקוס, מתבלים בישראל סוס וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים  בבעבוע עדין כ-20 דקות.

מוסיפים את העגבניות ,פטריות ובאקצ'וי ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
הגשה – מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים. לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות