fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

בהמלצת השף: פסטה פנה בולונז כשרה לפסח

השף ארז סנה מסדר לכם מתכון להכנת פסטה פנה בולונז, ללא גלוטן וכשר לפסח
פסטה כשרה לפסח צילום: יח"צ

 למארחים בחג הפסח, שרוצים להרשים בארוחה מהירה, יפה, עשירה וטעימה, שמרו וגזרו: מתכון של פסטה פנה בולונז – ללא גלוטן וכשרה לפסח. המנה מתאימה לכל המשפחה, כולל לצליאקים, והוא כל כך פשוט להכנה.

לרגל השקת פסטה פנה של ברילה, ללא גלוטן, ארז סנה, שף קולינרי ויוצר תוכן, ממליץ על מתכון קל להכנה, טעים, ומתאים לכל ארוחה בחג.

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית.
  • צנצנת רוטב בסיס לבולונז כשר לפסח ברילה.
  • חבילת פנה כשל״פ ברילה.
  • כף וחצי רסק עגבניות.
  • 400 גרם בשר טחון.
  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • חצי כפית פפריקה.
  • חצי כפית אורגנו.
  • שלושת רבע כוס מים/ציר עוף/בקר.

אופן ההכנה:

  • בשמן הזית משחימים את הבשר ומבשלים עד שאין נוזלים. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים פנימה.
  • מוסיפים את צנצנת הרוטב של ברילה, את המים (שנעזר בהם בשביל להגיע לשאריות הרוטב בצנצנת) ותבלינים.
  • מערבבים את הכל ומבשלים יחדיו כ30-40 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור (ב-10 דקות האחרונות אפשר לפתוח בשביל לאדות אם נוזלי מידי).
  • בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה פנה כשרה לפסח לפי ההוראות על האריזה (אם רוצים המון רוטב יחסית לפסטה אז להשתמש בשני שליש חבילה או אפילו חצי חבילה).
  • לאחר בישול הרוטב טועמים ומתקנים תיבול מבחינת מלח, פלפל וסוכר אם צריך.
  • מקפיצים את הפסטה לאחר הבישול עם הרוטב ומעט ממי הבישול של הפסטה, להגיש עם עוד רוטב מלמעלה ופטרוזיליה קצוצה.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות