fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מרבית המנהלים במשק צופים סגר שלישי

סקר שבצע בקרב מנהלים במשק הישראלי מראה כי רבע מהם חשים חרדה ומצוקה רגשית
נגיף הקורונה | אילוסטרציה: פיקסאביי
נגיף הקורונה | אילוסטרציה: פיקסאביי

81 אחוז מהמנהלים במשק הישראלי צופים כי נגיף הקורונה יביא עימו סגר שלישי כבר בחודשים הקרובים. אחד מכל ארבעה מנהלים במשק הישראלי חש חרדה ומצוקה רגשית בעקבות המצב ברקע משבר הקורונה. כך עולה מסקר מיוחד שביצעה חברת המידע העסקי Coface Bdi.

הסקר בוצע בקרב 280 מנהלים במשק בימים של תחילת היציאה מהסגר השני באמצע חודש אוקטובר. המנהלים נשאלו כיצד יגדירו את המתח והמצוקה הרגשית שהם חווים לנוכח משבר הקורונה והקשיים הנלווים אליו, ו-25 אחוז מהם השיבו כי ישנה הרגשת חרדה ומצוקה, במיוחד לנוכח הגל השני של התחלואה, והיא הפוגעת במידה כזו או אחרת בתפקוד שלהם. 69 אחוז מהמנהלים ענו כי הם מרגישים חשש מסוים, אך הוא איננו משפיע על התפקוד האישי והעסקי.

כ-55 אחוז מהמנהלים העידו כי קיים קושי מסוים בכל הקשור למצב הרוח והאווירה בחברה, אך הם משתדלים לשמור על אופטימיות. בקרב כמעט 15 אחוז מהם רמת העצבנות גבוהה עד גבוהה מאוד ו-7 אחוז אף מרגישים כעס ותוקפנות.

35 אחוז מהמנהלים שעובדים מהבית ציינו כי זה משפיע לרעה על מצב רוחם, ו-55 אחוז השיבו כי לא היה שינוי בהרגשה. המנהלים נשאלו על הצעדים שהם נוקטים לעידוד ושיפור מצב הרוח שלהם ושל עובדיהם, ו-58 אחוז מהם העידו שהם נוקים בצעדים כמו מתן חבילות שי לעובדים, מתן ייעוץ פסיכולוגי בעת הצורך ושיחות אישיות עם עובדים, אירועים וירטואליים, גמישות בשעות העבודה לעובדים עם ילדים קטנים, שי לחג בשווי גבוה יותר, בונוסים לעובדים חרוצים, שיפור תנאי העבודה לעובדים מהבית, פעילויות משותפות עם העובדים, פעילות רווחה של מח' משאבי אנוש ועוד.

לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת Coface Bdi, "ממצאי הסקר מעלים תמונה אופטימית וחיובית למדי באשר למצב רוחם של המנהלים במשק, אך יש לציין כי מדובר באנשים שעבודתם ופרנסתם נותרה יציבה והם לא נפגעו ממשבר הקורונה בהקשר זה, לעומת כמיליון מובטלים ועובדים שיצאו לחל"ת. המנהלים בשוק הפרטי נוכחו לדעת כי למרות המצב הקשה הם מצליחים להחזיק את הראש מעל המים, והם מבינים כמובן שכמנהלים שיש תחתם עובדים אין להם את הפריבילגיה לשקוע בייאוש מחשש שהדבר עלול לפגוע ביכולת לעבוד ו'להדביק' את שאר העובדים. מנהלים שהשכילו להבין את השפעת המשבר על העובדים ושידרו להם חיוביות, ביטחון תעסוקתי ורוגע, ובאופן כללי מנהלים שהתאימו עצמם למציאות החדשה, הם הראשונים לראות תוצאות".

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות