fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

גם אחרי צו סגירה, הישיבה בפלמ"ח מתנהלת בשגרה

האם מועצת העיר מתעלמת מחוות הדעת של היועץ המשפטי בעיריית כרמיאל?
צילום ארכיון, בינוי בביס פלמח צילום אלכס הובר

בישיבת מועצת העיר האחרונה שהתקיימה ביום רביעי שעבר נדון, באופן שטחי, נושא סגירת בית ספר פלמ"ח והחזרת הנכס לעיריית כרמיאל. נראה כי בשנים האחרונות הגורמים המעורבים – עיריית כרמיאל, בתי משפט, משרד החינוך, מעבירים את הכדור מאחד לשני ללא פתרון. כעת הוחלט בישיבת מועצת העיר להעביר לוועדת ההקצאות את הנושא מחדש, למציאת קרקע חלופית.

ממסמכים שהגיעו לידינו עולה כי ההנחיות שניתנו בהתאם לחוות דעתו של היועץ המשפטי לעירייה לא יושמו.

כזכור: בדצמבר 2009 חשף "צפון-1" את העובדה כי במתחם, שאמור היה לשמש ישיבת לימוד לאברכים, מקימה "קרן אורה" מרכז דתי גדול, הכולל בית מלון מפואר שישרת את האברכים. הכיתות הוסבו למגורי התלמידים, ובאולם הספורט נבנה חדר לימוד גדול לשיעורי קודש. במקום גם נבנה בית כנסת. בהמשך, האברכים והעמותה המשיכו לפעול להתפתח ולקנות עוד נכסים בסביבה, דירות שהוסבו לחדרי מגורים, כל זאת ללא היתרי בנייה כנדרש. בכל אחד מהבתים הללו מתגוררים כיום כ-25 אברכים, שלדברי תושבים, הפכו את חייהם לגיהינום. מדובר בצעירים בגילאי 18-13, שמסתובבים ברחובות בהמוניהם, מרעישים, צועקים, מלכלכים, בכל שעות היום והלילה.

המסמך של היועץ המשפטי

בעקבות התנגדויות שהגישו תושבי השכונה, הגיע העניין לערכאות משפטיות, ובג"ץ הורה על הפסקת העבודות. בדיון שהתקיים בבית המשפט העליון בערעור שהוגש על ידי נציגי ועד הפעולה של בית ספר פלמ"ח, קבע בית המשפט, כי באתר לא יבוצעו כל עבודות בינוי נוספות בלא היתר כדין. כל זה היה בשנת 2013, אלא שהמקום לא פונה והעבודות נמשכו ועדיין נמשכות גם בעת כתיבת שורות אלה.

מאוחר יותר בשנת 2017 עלה שוב עלה הנושא לכותרות, כאשר ועדת ההקצאות בעיריית כרמיאל פרסמה הודעה על כוונתה להקצות תמורת סכום סמלי את מתחם בית הספר, המשתרע על 11 אלף מ״ר, מתוכם 3000 מ״ר, בנויים לפעילות לטובת הציבור. המתחם מיועד להפוך לבית ספר ומוסד חינוך ללא לינה, כך על פי ההודעה, חמש שנים לאחר הוראת בית המשפט העליון.

"בכל הנוגע לבית הספר פלמ"ח, ציין בית המשפט שהעתירה מוקדמת, שכן, טרם מוצו ההליכים מול העירייה בנושא. לכן, הסכימה העמותה למשוך את העתירה תוך שהיא שומרת על כלל טענותיה. העמותה פועלת מול העירייה להקצאת הנכס ותמשיך לפעול למיצוי זכויותיה בעניין".

המלון שנבנה בבית ספר פלמח צילום עליזה רוזן הברמן

בדיונים שהתקיימו בשנת 2018 משרד החינוך ביטל את הרישיון לישיבת "רינה של תורה" המופעלת במתחם בית הספר פלמ״ח על ידי ישיבת "אורחות תורה" מבני ברק, עילת הביטול: העמותה לא הציגה למשרד החינוך את אישור היועץ המשפטי של עיריית כרמיאל על שימוש כדין במבנה.

משכך הישיבה, מצידה, הגישה עתירה נגד היועץ המשפטי של עיריית כרמיאל לחייבו לחתום על האישור. בשבוע שעבר התקיים דיון בבית המשפט המחוזי בחיפה, שם הבינו בישיבה כי עתירתם תידחה והם מחקו את העתירה. משכך, משרד החינוך התבקש על ידי היועץ המשפטי של עיריית כרמיאל להפעיל את סמכותו שבחוק להוציא צו סגירה לישיבה.

ממשרד החינוך נמסר: "סיכומי בית המשפט יילמדו על ידי הלשכה המשפטית של המשרד. הנחיות הלשכה המשפטית בעניין זה ישמשו בסיס להמשך הטיפול וההתנהלות בנושא".

מעיריית כרמיאל נמסר אז: "סגירת הישיבה נמצאת באחריות משרד החינוך ויש לפנות אליהם לקבלת תגובה. אכיפת חוק התכנון והבנייה נמצא בטיפול במחלקת הפיקוח בוועדה המקומית".

כך התגלגל הנושא מהרשות המקומית למשרד החינוך, לבתי משפט וכן הלאה עד שלפני שנה וחצי התקבלה הכרעת דין כי על עמותת קרן אורה ואורחות התורה לפנות את הנכס (מתחם ובית ספר פלמ"ח) אך זה לא קרה.

בישיבת המועצה מיום רביעי האחרון, התבקשו חברי המועצה להקצות קרקע נוספת לאותן העמותות. היועץ המשפטי של העירייה מצדו כתב חוות דעת  שעל העמותה היה לפנות הנכס כבר לפני שנה וחצי, מגובה בחוות דעת של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה דינה זילבר.

בישיבת המועצה הוחלט שהנושא יחזור לבדיקת ועדת ההקצאות לאחר שאת אחד השטחים שהיו מיועדים לאישור הסירו מסדר ושוקלים מבנה אחר.

רותם ינאי יו"ר סיעת טב לכרמיאל אמר לאחר ההחלטה שהועברה ללא דיון: "הנושא הוא לא נגד אוכלוסייה מסוימת. יש חוק במדינה ונגד עסקנות פוליטית ובשקיפות ולזה אני מצפה. כמו כל תושבי כרמיאל, אני מצפה מראש העיר ומסגנו שמקושר לאותה עמותה, לפעול על פי חוק, במנהל תקין, בשקיפות ובהתאם להנחיות היועץ המשפטי של העירייה והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה שבין היתר מדגישים את החשיבות של שיקול דעת מרבי בנושא הקצאת קרקעות ומבנים ציבוריים וכן מתן שוויון הזדמנויות ועדיפות עליונה לאינטרסים של העיר מאשר לאלה של העמותות השונות.

תגובת עיריית כרמיאל טרם נמסרה.

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות