fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

ניסיון לגישור בעתירת האפליה הנשית של מועדון בנות נתניה

בבית המשפט המחוזי התנהל דיון ראשון בעתירת הקבוצה בנות נתניה הטוענת כי תקציבי העירייה לקבוצות בעיר אינן מחולקים באופן שיוויוני
כדורגל בנות נתניה. צילום באדיבות המועדון

דיון מקדמי ראשון בעתירה של "מועדון הכדורגל בנות נתניה" נגד עיריית נתניה התקיים בסוף השבוע שעבר בבית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בלוד. מועדון הכדורגל, שבו משחקות נשים בלבד, טוען לאפליה בנושא מענקים ותמיכה כספית לקבוצה לעומת קבוצת הכדורגל של הגברים בעיר. "הקמתי את מועדון הכדורגל בנות נתניה ב-2013. באנו לכאן כי אנחנו רוצות לדרוש את מה שמגיע לנו כמועדון כדורגל שמייצג נשים בליגת העל, שיש לו מחלקת נערות. אנחנו מרגישות שיש אפליה כלפינו וכלפי המועדון", אמרה שלי ישראל, 34, שחקנית עבר בנבחרת ישראל.

לטענת בנות נתניה, הפער התקציבי בין עמותת הנשים ובין קבוצת הכדורגל הגברית המקבילה גדול. לדבריהן, אף על פי שקבוצת הנשים משחקת בליגת העל, בדיוק כמו קבוצת הגברים, היא זוכה ליחס משפיל ומבזה ומקבלת שמינית מהתקציב שמקבלים הגברים. לטענתן, 3.5 מיליון שקלים, שהם 95% מהתקציב העירוני המיועד לתחום, מועברים לקבוצת הגברים ורק 196 אלף שקלים, 5% מהתקציב, מועברים לקבוצתן. חברות המועדון טוענות כי יש סיבה לאפליה הכספית – העירייה מפלה את מועדון הנשים עקב התחייבות בחוזה לגורמים פרטיים.  לטענתן, בשיקולי התמיכה של העירייה הקריטריונים בעלי המשקל הגבוה יותר הם קריטריונים שבהם יש לגברים יתרון "כרוני" כמו מספר הצופים. משקל נמוך בחלוקת התקציב ניתן לקריטריון ההעדפה המתקנת.

בנוסף, טוענות חברות המועדון בנות נתניה כי האפליה אינה רק תקציבית אלא נוגעת גם בסביבת האימונים – הקצאת שעות המגרשים בעיר לא מאפשרת לעותרות, לילדות ולנערות, להתאמן בשעות סבירות. "הפער הוא גם בשעות המגרשים שהבנות מקבלות רק משעה 19:00 או 20:00 בערב. ילדה בת שמונה לא יכולה לשחק ולחזור הביתה בחצות", אמר עורך הדין אורי כהנא שמייצגת העותרות.

מהצד השני, העירייה וראש העיר נתניה טענו במענה לעתירה כי "לא צוין במפורש מה סכום התמיכה שמבקש מועדון הנשים". העירייה טוענת כי היא פועלת כדין ואין אפליה מגדרית גם לא באשר לשימוש במגרשים. יתר על כן, העירייה אף הקדימה את השעות לבקשת המועדון, עוד לפני שהגישו את העתירה. מועדון הכדורגל מכבי נתניה לגברים טוען בתשובה לעתירה כי "אין כל אפליה. התמיכה ניתנת באופן שוויוני. כדי שהקבוצה תוכל להיות בליגת העל הבכירה היא צריכה להתאים את עצמה לדרישות הליגה, ותקציבה נמוך לעומת קבוצות אחרות בליגה, לכן מושקע בה גם כסף פרטי".

השופט בדיון, רמי אמיר, הציע להביא את הצדדים להידברות, ולהפנות אותם להליך גישור: "נתניה היא עיר הספורט, עיר שהשקיעה המון בספורט. אני מציע לכם לשבת לפתור את הבעיה. אני בא ממקום של בעד אלו ובעד אלו".

 

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות