שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין התכנית מאסטר שף של קשת והאקדמיה הקולינרית של הרשת 'לגעת באוכל', במסגרתו יתקיימו סדנאות בישול ואפייה המשלבות את מיטב המתכונים של מתמודדי מאסטר שף בעונה הנוכחית ובעונות הקודמות. כמו כן, משתתפי הסדנאות יאותגרו במשימות ייחודיות בדומה לאלו המוצגות למתמודדים בתוכנית.
ביום חמישי האחרון התקיימה בלגעת באוכל הסדנא הראשונה בהשתתפות שלושת הפינליסטים של העונה: תום פרנץ, ג'קי אזולאי וסלמה פיומי. הפיינליסטים הגיעו להעביר סדנא חד פעמית ל- 20 מאושרים שנבחרו על ידי קשת ולגעת באוכל.
בין המתכונים הרבים ממאסטר שף שנבחרו ללמד בסדנאות: דגים ברוטב עגבניות של סמדי בומבה במסגרת סדנת 'לילות פנטזיה', מהמטבח המרוקאי. מתכון לפסטה וכדורי בשר ברוטב עגבניות של אביבה פיבקו במסגרת סדנת "לה קוצ'ינה" איטליאנה, מטבח איטלקי כפרי. קציצות ההפתעה של אבי לוי, זוכה מאסטר שף עונה שנייה, בסדנה "מדריך הבשר המושלם".