fbpx
Netanya, IL
28°
Partly Cloudy
10h11h12h13h14h
30°C
30°C
30°C
30°C
30°C

נצחון לצבאים בפארק היין

הוועדה המחוזית החליטה: לא בונים את פארק היין בלי לדאוג למסדרון חיות הבר
פארק היין. צילום: ירון ניר
פארק היין. צילום: ירון ניר

פעילי איכות סביבה ותושבים בזכרון יעקב קיבל בשמחה ובהקלה את החלטתה של הוועדה המחוזית לתכנון ובניה חיפה, בראשות איתמר בן דוד, ביום שני, על פרסום מגבלות בניה בהתאם לסעיפים 77-78 לחוק התכנון והבניה, לתקופה של שנה, בשטח המיועד להוות מסדרון אקולוגי בין שטחי שמורת יער אלונה והר חורשן במזרח לבין שטח שמורת רמת הנדיב במערב. ההודעה באה בהמשך להחלטה קודמת של הוועדה, לפני חודש, לעצור את עבודות התשתיות של פארק היין ולתכנן את השטח ביתר הקפדה כך שיובטח המסדרון האקולוגי השומר על חיות הבר.
מהוועדה נמסר: "פרסום ההודעה נועד לשמר את המסדרון האקולוגי ולצמצם משמעותית את המפגעים הסביבתיים וההשלכות האקולוגיות במהלך עבודות הפיתוח והקמת התשתיות המתקיימות באתר כיום. בנוסף, נועד פרסום זה לערוך שינוי בייעודי הקרקע בחלקה הדרומי של תכנית 'פארק היין' (ש/656) בחלקו הצפוני של אזור התעשייה כרמל (ש/מק/49/ד) ולהגדיר הנחיות תכנון שיבטיחו קיום מעבר אקולוגי נרחב, אשר יחבר בין אזורי המחיה הנדרשים להמשך הקיום של מגוון אוכלוסיות בעלי החיים הפועלים באזור. הוועדה סבורה כי לצד פעילותיה לקידום הליכי הפיתוח הנרחבים באזור המהווה אזור ביקוש, חלה עליה גם החובה להבטיח המשך קיומם של ערכי הטבע במרחב. כפועל יוצא של גישה מקיימת זו החליטה הוועדה על עריכת תכנית להסדרת שטחים פתוחים עבור מסדרון אקולוגי מדרום לתכנית 'פארק היין' בזכרון יעקב ומצפון לאזור התעשייה 'כרמל' ובית הספר 'אורט השומרון' בחלקה הצפוני של בנימינה-גבעת עדה. הוועדה ציינה בהחלטתה כי היא רואה חשיבות רבה בשמירת ממשק השטחים הפתוחים והרצף בין שטחים בהם מגוון ייחודי ועשיר בצומח, אשר מהווה אזור מחיה לבעלי חיים רבים, הכוללת בין היתר תפוצה נרחבת של הצבי הארץ ישראלי".
מספר מאבקים הקשורים לאיכות הסביבה באזור הסתיימו בהצלחה בשנים האחרונות. במקרה של פארק היין, פעלה בעבר מועצת בנימינה גבעת עדה לתכנון מסדרון אקולוגי לחיות הבר בתכנית, ומליאת מועצת זכרון יעקב החליטה בחודש מרץ האחרון לדאוג להרחבת המסדרון האקולוגי למעבר חיות הבר, מעבר למקום המצומצם שניתן לו בתכנית המקורית, שספק אם היה מבטיח את מעבר החיות ואת שרידתן באזור. אך ביולי, כשהחלו עבודות הכנת השטח לתשתיות במקום, על ידי רמ"י, הבחינו פעילים מקומיים כי אופי העבודות ומיקומן מעוררים חשש שההחלטה לא תישמר. הם הצליחו לערב בנושא את המשרד להגנת הסביבה, את החברה להגנת הטבע ושורה של ארגוני סביבה, שפנו לוועדה בבקשה שתורה על עצירת העבודות ותבטיח את שמירת המסדרון המורחב. נראה שהנחישות השתלמה והמאבק נשא פרי, וחיות הבר, שהן בדרך כלל היצורים השקופים ביותר בארץ ובעולם בכלל, זוכות הפעם לכך שהאדם יראה אותן ויתחשב בהן, ויוכלו להמשיך להתקיים בסביבה.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות