fbpx

העוגה הקלאסית שכולם אוהבים

לרגל יום השוקולד העולמי שיצוין ביום ראשון הקרוב (7/7), קבלו מתכון להכנת עוגת שוקולד עשירה ומלאה בטעמים
מתכון שתמיד מנצח. עוגת שוקולד צילום: גליה אבירם

יום השוקולד העולמי יחול כמו בכל שנה ב-7/7, וזו סיבה מספיק טובה לאפיית עוגת שוקולד, הנפוצה והאהובה ביותר על הישראלים.

הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז, מעניקה מתכון של עוגת שוקולד הנמכרת ביותר ברשת ביגה. היא עשירה, מלאת טעמים, רכה, יפה וטעימה במיוחד.

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר.

130 גרם חמאה.

5 ביצים.

4\3 כוס סוכר.

קורט מלח.

70 גרם קמח / ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן.

כפית אבקת אפיה.

50 גרם שוקולד צ'יפס.

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד מריר וחמאה לתערובת אחידה בבן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות.

מקציפים את הביצים והסוכר יחד לקצף תפוח ואוורירי.

מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וממשיכים להקציף.

מוסיפים את הרכיבים היבשים ואת השוקולד צי'פס, ומערבבים בתנועת קיפול עדינה את התערובת עד שהיא מתאחדת.

שופכים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור.

אופים ב-165 מעלות, זמן הכנה: 30-35 דקות.

 

 

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות