fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

כולם הולכים לעכו

פסטיבל עכו לתיאטרון אחר, שמציין 40 שנים להיווסדו, ממשיך לחדש עם מופעים והצגות מהארץ ומחו"ל * חול המועד סוכות, 17-14 באוקטובר ברחבי עכו
"הקללה" בבימויו של עודד קוטלר | צילום: אילן בשור
"הקללה" בבימויו של עודד קוטלר | צילום: אילן בשור

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר ה-40 יתקיים כמדי שנה במהלך חול המועד סוכות. בפסטיבל יופיעו מאות שחקנים ופרפורמרים מהארץ ומחו"ל, שיעלו עשרות הצגות ומופעים, חדשים וותיקים, מתוכן שמונה בכורות שישתתפו בתחרות הפסטיבל. זוהי השנה השנייה שהפסטיבל יתקיים תחת ניהולו האמנותי של השחקן והבמאי שלום שמואלוב.

לציון 40 שנה לפסטיבל, בחרה הנהלת הפסטיבל להעלות שתי יצירות ייחודיות: "נפוליאון א/12" – מיצב אמנות חי ופרויקט דוקו פואטי של היוצר אבי סבג, יליד עכו, מנהל בית הספר לאמנות מוסררה וחתן פרס "תור הזהב". הפרויקט שם במרכז את שחזורו של צריף מעברה, המבוסס על זיכרונותיו האישיים של סבג. כמו כן תעלה היצירה "הקללה" בבימויו של עודד קוטלר, מייסד הפסטיבל, שמספרת את סיפור נפילתה של שושלת אטראוס במלכות יוון העתיקה. היצירה מעלה שאלות הנוגעות למדינה הדמוקרטית ורלוונטיות היום יותר מתמיד: היכן ניצבים הקווים האדומים בניהולה של מדינה דמוקרטית? איפה מתחילה טובת הציבור והיכן היא גולשת לטובת ההנאה של שכבת המנהיגות?

"נפוליאון א/12", עבודתו של אבי סבג
"נפוליאון א/12", עבודתו של אבי סבג

הצגות התחרות

"חוסר עניין לציבור", מאת אינה אייזנברג ובבימוי מתן אמסלם. ההצגה מספרת את סיפור נפילתו לתרדמת של אמן התיאטרון הרדיקלי גיל ברדוגו ובוחנת את היווצרותם של מנגנוני הסתה ואלימות בתוך חברה מפולגת.

"סילוואן בין הזמנים", מאת עלמה גניהר, בבימוי סיני פתר וחן אלון. אנסמבל היוצרים והיוצרות הפלסטיני-יהודי שהציג את ההצגה "הטווס מסילוואן" בפסטיבל עכו בשנת 2012, חוזר למסע נוסף בעכו כדי לספר מה קרה לדיירי הבית.

"חוסר עניין לציבור" | צילום: אילן בשור
"חוסר עניין לציבור" | צילום: אילן בשור

"תלויים", מאת מאיה ערד יסעור ובבימוי יגאל זקס. המחזה זכה בפרס הראשון בתחרות בינלאומית למחזאות של אונסק"ו. הוא מביא את סיפורם של שני מנקי חלונות, פליטים של מלחמת אזרחים, התלויים על חבלי סנפלינג מחוץ לקומה ה-45 של גורד שחקים בארץ חדשה.

"מכוח אותה תנועה", מחול תיאטרון חזותי ביצירת מיקה קופפר. מופע תנועתי המשלב דימויים חזותיים וסאונד ונע בין בנייה לפירוק, מופרכות ומציאות, מופשטות וקונקרטיות.

GOD'S BLOCKBUSTER – יצירתן של נעה פרדר ורומי צרפתי. זהו רומן מונולוגי העוסק בעידן האפוקליפסה, אשר מחכה להסעה שתאסוף אותו לתפקיד חייו בשובר הקופות של אלוהים, והוא יוכל בפעם הראשונה לבכות מהתרגשות.

"סילוואן בן הזמנים" | צילום: אלין בשור
"סילוואן בן הזמנים" | צילום: אלין בשור

"סטו-רי", בבימוי נועה בוקר. קומדיה נוגעת ללב המשייטת בין מציאות לבדיה, במסע אחר בית ואהבה.

"המשחטה", טרגדיה תיאטרלית מאת ובבימוי וסים ח'יר, המתארת מחלוקת רבת שנים בין שני אחים שירשו מאביהם משחטה, שהופכת ביום סתווי אחד למריבה אכזרית שבסופה האחים רוצחים אחד את השני.

"ריריברסינג" – יצירה, ביצוע, מוזיקה, וידאו, חלל, תאורה ומיתוג:Wackelkontakt Extended: אייל ללי ביטון, תומר דמסקי, מרקו מילבסקי, דנה טקץ', עופר לאופר, יואל פלד ועמוס פלד. סאגה אודיו-ויזואלית, במהלכה קבוצת יוצרים, ספק מחתרתית ספק אקסהיביציוניסטית, עם חלומות מופרכים כלואה במופע האודיו-ויזואלי שיצרה בעצמה.

מופעים קצרים

לרגל השנה ה-40 לפסטיבל תיחנך בו פלטפורמה חדשה: "במה קצרה למופעי פרפורמנס", שתעלה שלושה מופעים קצרים – מפגש אינטימי בין הקהל לבין אמני המחול והפרפורמנס. אורך כל מופע, שאינו עולה על 30 דקות, יאפשר לקהל לראות יצירות מזווית אחרת במחיר של 25 שקלים בלבד למופע.

מופע נוסף שיעלה השנה בפסטיבל הוא "חוף מבטחים" – קונצ'רטו לפליט ותזמורת" – יצירתה של מאיה בואנוס בשיתוף עם סימפונט רעננה. המופע מציף את סיפורם של מסעות הבריחה של הפליטים: הכמיהה לחוף מבטחים ומציף את הזיכרון הקולקטיבי של הציבור הישראלי.

"תלויים" | צילום: אילן בשור
"תלויים" | צילום: אילן בשור

אורחים מחו"ל

השנה יתארחו בפסטיבל שלוש הצגות מחו"ל: ההצגה Maiden, פרי שיתוף פעולה של יוצרים מאיטליה וקוסטה ריקה, המספרת את סיפורה של גרטה, בחורה צעירה שחיה במדינה ללא צבא, וחלומה הגדול הוא להיות חיילת. הצגה נוספת, "העכבר האחרון מטרזין", מגיעה לפסטיבל מארצות הברית ומתארת את מערכת היחסים המיוחדת שמתפתחת בין סופיה בראון, כוכבת הקברט של ברלין, לבין פאבל העכבר, במחנה הריכוז טרזיינשטט. מופע נוסף שמגיע לפסטיבל מאיטליה הוא  "דקיני". זהו מופע רב תחומי פמיניסטי המשלב בין תנועה, מוזיקה ווידיאו ארט, במטרה לחקור וליצור גשרים דיאלקטיים בין בינה מלאכותית לבין תיאוריות חברתיות עכשוויות.

תיאטרון רחוב

תחום תיאטרון החוצות יהיה בפסטיבל השנה גדול ומשמעותי יותר משהיה, תחת ניהולם של גבריאל כהן גרונדלנד וג'רום ארוש, ממובילי תחום תיאטרון הרחוב בארץ. במהלך הפסטיבל יתקיימו עשרות מופעי רחוב של אמנים מוכרים, מחלוצי התחום בארץ, שהיו מהראשונים להופיע בפסטיבל והשנה חוזרים אליו שוב עטורי ניסיון.

אחת היצירות תהיה "קירות מדברים", פרי שיתוף פעולה של שחקני בימת הנוער בכפר סבא עם נערים תושבי עוטף עזה.

בפסטיבל תפעל גם במת נוער שתאפשר חשיפה לתיאטרון נוער "אחר" ולא שגרתי, שבה יציגו נערים מבתי ספר בהרצליה, יפו ואשקלון הצגות עליהן עמלו לאורך השנה וששתיים מהן זכו בפרס העבודה המצטיינת במגמות התיאטרון של משרד החינוך.

ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי: "פסטיבל עכו הבינלאומי לתאטרון אחר חוגג השנה 40 שנות פעילות. מדובר בהישג גדול ובנקודת ציון משמעותית של אחד המפעלים יוצאי הדופן שיש לנו בתרבות הישראלית. הפסטיבל מעלה על נס את הקסם שבתיאטרון האחר ומעניק לקהל הזדמנות לחוות יצירה פחות שגרתית. הקהל שיגיע לפסטיבל ייהנה מאוד מנופי עכו, מהאווירה המדהימה ומכמויות הרגש והנשמה שהאמנים המשתתפים יציגו בהופעות, במופעי הרחוב ובפעילויות הנוספות".

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות