מאות ספורטאים, בתוכם ספורטאי נבחרת ישראל, השתתפו בשבוע שעבר באליפות אירופה בג'יוג'טסו ברזילאי, שנערכה בבוקרשט. בתחרות לגילאי 15-18 השתתף שי הורן מקרית מוצקין, חבר מועדון ג'יוג'טסו קרית ביאליק, בהדרכת המאמן אלכס פיליפנקו. הון הדהים כשזכה במדליית הזהב, לאחר שגבר על ארבעה יריבים חזקים. 16 מתחרים הטובים ביותר באירופה, בגילאי 15-18 השתתפו בקטגוריה שבה השתתף הורן – עד 60 ק"ג. בקרב הראשון גבר הון על ספורטאי פולני בחניקה, כמו איפון בג'ודו, תוך פחות מדקה. קרב בג'יוג'טסו נמשך ארבע דקות. גם בקרב השני ניצח הון בחניקה יריב מצרפת, הפעם הקרב נמשך כשלוש דקות. בחצי הגמר פגש הורן יריב בלגי. הקרב לא הגיע לסיומו כיוון שהבלגי ביצע תרגיל לא חוקי ועקב כך הוא נפסל.
אחרי קרב הגמר התקיים טקס הסיום במהלכו הוענקו מדליות למנצחים. הורן קיבל את הזהב, הרוסי קיבל את הכסף ושני ספורטאים קיבלו מדליית ארד (בדיוק כמו בג'ודו וענפי קרב אחרים). אחד משני הזוכים בארד היה ספורטאי נוסף מישראל, ירין שריקי מנתניה. אחרי חלוקת המדליות הונפו ארבעה דגלים, שניים של ישראל, עבור הזהב והארד, וההמנון נוגן. רגע מרגש מאוד לכל המשלחת הישראלית ולשי הון בפרט.
פרט מעניין, הורן עוסק בג'יוג'טסו מגיל 5 ומאז הוא השתתף ב-42 תחרויות. בכולן הוא עלה על הפודיום. 37 פעמים הוא זכה במקום הראשון, פעמיים זכה במקום השני ושלוש פעמים זכה במקום השלישי. הישג אדיר.
יומיים אחרי שחזר מבוקרשט הורן עדיין נשמע נרגש ומאושר: "זו הייתה הפעם הראשונה שייצגתי את ישראל. הניצחון על הרוסי היה מדהים ודרמטי, הטקס היה מרהיב ומרגש מאוד, לשמוע את ההמנון מול קהל גדול וספורטאים רבים, זו הייתה חוויה בלתי נשכחת". הורן ביקש לציין כי הוא לא היה מגיע לאן שהגיע בלעדי מאמנו אלכס פיליפנקו: "בלי המאמן כל זה לא היה קורה, הוא לימד אותי הכל, הוא עוזר בכל דבר, הוא הכין אותי לאליפות בצורה מושלמת, יש לו חלק גדול מאוד בהצלחה שלי".
המאמן פילפנקו נשמע נרגש לא פחות מחניכו: "מגיל 5 שי מתאמן אצלי. הוא ילד מוכשר ברמות, ילד נחוש, ילד שבא מבית טוב, רואים מיד. הוא עוזר לי באימונים, תענוג שיש לנו ילדים כאלה".