ט"ו בשבט מגיע חג הפרות הטריים והיבשים, אז לפני שניטע עצים בואו נאכל את פריים בקינוחים טעימים ומתוקים: עוגות ועוגיות עם פירות מעשה אפיה של ארבע נשים מנתניה.
אתי כהן חטב מורה באלדד – עוגת תמרים נפלאה.
מרכיבים:
2 ביצים
חצי כפית קינמון
3/4כוס שמן
1 ורבע כוס קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
חצי גביע ממרח תמרים
1 כוס סוכר
ההכנה:
מערבבים הכל
מוסיפים כוס מים חמים רותחים
מערבבים שוב ושמים בשתי תבניות אינגליש משומנות.
נורית פלד : בלוגרית של אוכל וצלמת – עוגה בחושה ט"ו בשבטית
לאפות בתבנית חישוק בינונית
מצרכים :
90 גרם חמאה
150 גרם סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
175 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
חצי גביע שמנת חמוצה
150 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים
הכנה :
להקרים חמאה עם סוכר להוסיף ביצים טרופות בהדרגה
לנפות את כל החומרים היבשים יחד ולהוסיף למסה
בסוף להוסיף שמנת חמוצה ופירות יבשים
מחלקים את המסה בין שתי תבניות אינגליש קייק בינוניות או אחת קוגלהוף.
אופים 160 מעלות כחצי שעה.בודקים עם קיסם.
מיד כשמוציאים מפנקים באבקת סוכר מעל.
דיאנה רחמני: מורה לבישול – עוגיות עבמבר
500 גרם אבקת שקדים
4 חבילות אבקת סוכר כל חבילה 100 גרם
כף קורנפלור
3 חלבונים
כפית תמצית שקדים
30 שקדים מולבנים שלמים
אופן הכנה :
מערבבים את אבקת סוכר וקורנפלור.
מקציפים את החלבונים לקצף רך
מכניסים את התערובת שקדים ואבקת סוכר לקצף ומוסיפים את תמצית שקדים ומערבבים אבל לא יותר מידי .
בידיים רטובות עושים עיגולים ושמים שקד על העיגול ודוחפים פנימה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות ל-20 דקות בדיוק .
מצננים ושומרים בקופסא. נשמר טרי עד שבוע.
פפי לוי: קונדיטורית מאפרת וציורי פנים – עוגיות גרנולה אגוזים, חמוציות ושוקולד לבן
מצרכים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס דבש
1 ביצה גדולה – בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל טהורה
½ כפית מלח
1 ½ כוס קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית קינמון טחון
1 ½ כוס שיבולת שועל עבה
1/3 שוקולד צ'יפס לבן
1/3 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס חצאי פקאן/ מלך/ לוז קלויים/מיקס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 180°
להקציף חמאה וסוכר יחד בקערת המיקסר עם וו גיטרה, להוסיף דבש, מלח, תמצית וניל, ביצה. לאחד יחד בקערה קמח, סודה לשתיה, קינמון ושיבולת שועל. במהירות איטית של המיקסר.
להוסיף את שוקולד צ'יפס לבן, אגוזים וחמוציות ולקפל פנימה – ללא מיקסר.
להניח עם כף על נייר אפייה ולשטח מעט. לאפות כ 10-15 דקות דקות .