fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

סלטים מסביב לעולם

סלט הוא אחד המאכלים שהכי כיף לאכול. אין זה משנה אם אוכלים אותו בית קפה, בבית לארוחת ערב, על השולחן של שבת שבו יש מגוון רב של סלטים או באירוע. הסלט תמיד מוסיף צבע וטעם לכל מקום שבו הוא נמצא, אך לכל סלט יש ארץ מוצא שממנו הוא מגיע, הצטרפו אלינו למסע בין סלטים וגלו מאיפה הם מגיעים.
סלטים | צילום: unsplash

איטליה

ארץ המגף חביבה במיוחד על החך הישראלי, בין אם מדובר במאפים רבים שמגיעים ממנה ובין אם מדובר בקינוחים רבים שמגיעים ממנה. גם במחלקת הסלטים היא אינה מאכזבת, שכן היא הביאה אלינו את סלט הקפרזה – עגבניות, בזיליקום טרי ומוצרלה, ואת סלט הפנצ'לה שילוב של ירקות קלויים בתנור עם ירקות טריים. סלטים אלו טעימים במיוחד ומשתלבים נהדר בכל ארוחה שתבחרו להגיש.

יוון

מי לא מכיר סלט יווני? אחד הסלטים המזוהים ביותר בארצנו הקטנה, הטעימים והמוכרים. תוכלו למצוא אותו מככב בכל תפריט של מסעדה או בית קפה. הסלט שמונה עגבניות, מלפפון ירוק, בצל סגול, זיתי קלמטה וגבינה בולגרית עם שמן זית וזעתר הוא אחד הקלים להכנה והטעימים לאכילה.

רוסיה

רוסיה היא מדינה שאין בה ערב רב של תבלינים וטעמים דומיננטיים, יחד עם זאת היא מביאה לפנינו את סלט תפוחי האדמה הקלסי העונה לשם "סלט אוליביה" המכיל: תפוח אדמה, מיונז, נקניק, מלפפון חמוץ, גזר, אפונה, בצל, ביצים קשות, פלפל ומלח. את הסלט ניתן להכין גם ללא הנקניק.

ישראל

הסלט הכי הכי ישראלי שיש הוא סלט ירקות קצוץ המונה עגבניות, מלפפונים, בצל ופטרוזיליה מתובל עם שמן זית, מלח ומיץ לימון. את הסלט הזה תוכלו לפגוש בשלל ארוחות בוקר בבתי קפה בארץ ובעולם!  בכל פעם שאתם יוצאים לקנות מנה של פלאפל או סתם אם מתחשק לכם סלט ישראלי ליד הבורקס והביצה הקשה.

הונגריה

סלט הונגרי מוכר במיוחד הוא סלט מלפפונים הונגרי, הסלט מכיל מלפפונים מושרים במלח, שלאחר השרייתם נסחטים ומתובלים עם סוכר, חומץ ושום. יש מי שדווקא מוסיפים בצל אך הגרסה מגיעה גם וגם. הסלט מוגש עם שמנת חמוצה שעליה בוזקים פפריקה מתוקה או חריפה לפי טעמכם.

עוד סלט הונגרי הוא סלט תפוחי אדמה המכיל: ביצים קשות, בצל קצוץ, תפוחי אדמה, בצל ירוק, שמן, חומץ ומלח ויש המוסיפים לו גם פפריקה מתוקה.

צרפת

צרפת, מקום הולדת של הבאגט והקרואסון אינה מאכזבת גם בסלטים, למעשה, אחד הסלטים הנפוצים והמוכרים ביותר הוא סלט הניסואז, המגיע מהעיר ניס ועל כן שמו. בגרסתו המקורית הוא שונה מעט ממה שאנו מכירים כאן בישראל. אם כך, סלט ניסואז מקורי מכיל: חסה, פלפלים, עגבניות טריות, זיתים, טונה (נאה או צרובה), עפיאן (סוג של דג), ביצים קשות ושמן זית. כיום נהוג להוסיף לו שעועית ירוקה ותפוחי אדמה מבושל אך במקורו אינו מכיל כלל ירקות מבושלים.

אמריקה

גם למעצמת העל יש סלט המזוהה עימה והוא סלט קולסלאו אמריקאי. הסלט אשר מורכב מכרוב מכיל: כרוב לבן וסגול, גזר ובצל ירוק. מה שהופך אותו לכה מיוחד הוא הרוטב שלו אשר מורכב ממיונז, חומץ תפוחים, לימון טרי, חרדל דיז'ון, מייפל, אבקת שום מלח ופלפל שחור. הסלט נהוג לככב בכל ברביקיו אמריקאי והוא שופע מיונז עד שזכה לשם "קרימי קולסלאו".

יפן

יפן מקום הולדתו של האנימה (אומנות הציור המונפשת) ושל הסושי, מספק עבורנו גם סלט נהדר שהוא גם ארוחה שלמה. בסלט תמצאו אטריות אורז, טופו, צנוניות, מלפפונים ירוקים, צנוניות ובצל ירוק, פלפל אדום, אצות ווקאמה, כוסברה וצ'ילי טרי. כל אלו מתכנסים יחדיו אל קערת הגשה גדולה ויפה, שיעטפו בתוך רוטב המכיל שמן שומשום, סויה, חומץ ומירין. את כל הטוב הזה היפנים נוהגים לקשט עם שומשום בהיר ושחור קלוי מעט.

תאילנד

תאילנד מתפארת בטעמים נהדרים הכוללים שימוש רב בלמון גראס, משחת קארי ירוקה, שילוב של עלים טריים, לצד טעמים חרפים, חמוצים ומתוקים, שמתפוצצים בפה ברגע שלוקחים מהם ביס. סלט תאילנדי נפוץ הוא זה המכיל: מלפפונים ירוקים, גמבה, גזר, חזה עוף, שמן ופלפל ומלח. הרוטב הייחודי שלו הוא זה שייתן את הקפצת הטעמים הייחודית, שכן הוא משולב עם חמאת בוטנים, שום, חומץ, שמן שומשום, סוכר ומים. חשוב לציין שהסלט הזה הוא סלט של ירקות חיים ורק חזה העוף צלוי קלות. את הרוטב הם טוחנים היטב ומתבלים את הירקות והעוף. לסיום זורים בוטנים קצוצים.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות