fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

אוניקס – מסע קולינרי עולמי בעיר התחתית בחיפה

מסעדת אוניקס חוגגת שנה של חווית פיין דיינינג בעיר התחתית, מחדשת את התפריט ומרחיבה את פעילותה - החל משעות הצהריים ועד הלילה, כולל סדנאות שף ואירועי קונספט פרטיים בקומת הגלריה, וכל זה במסע קולינרי חובק עולם
אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון

מי שמכיר אבני חן מבין את יופייה של אבן האוניקס וכך בדיוק גם הכניסה למסעדה בשם זה- משדרת פאר והדר, עם טאץ' עיצובי אמנותי חדשני ואווירה של חו"ל.

מסעדת השף הממוקמת מול השער של נמל חיפה, בבעלותו של מזהר הווארי, מציעה תפריט בהשראות מהמטבחים העולמיים.

בימים אלה המסעדה חוגגת שנה לפועלה ומזמינה אתכם ליהנות מחוויה קולינרית בלתי נשכחת, במתכונת חדשה החל מהצהריים.

אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון
אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון

על התפריט אמון השף הירושלמי ג'וני גוריק, בוגר בתי ספר גבוהים לקולינריה בצרפת, שבישל למלכים, נשיאים ושגרירים, מתהדר במדליות זהב מתחרויות בינלאומיות ואף שפט בטופ שף בדובאי.

ג'וני גוריק חזר לארץ כדי להביא את הקולינריה העילית, וכדי להגדיר מחדש את חווית הפיין דיינינג, היוקרתית והמסוגננת.

עיקר התמחותו הינה המטבח הצרפתי והאיטלקי הקלאסי, אך עם הנגיעות המודרניות, וטכניקות מולקולריות הניכרות בכל מנה.

המנות בתפריט מותאמות לשרינג בין הסועדים ונעות בין סגנונות מגוונים מאוד: מאוכל בלקני דרך השפעות אסייתיות כמו תאילנד ויפן ועד קלאסיקות צרפתיות.

אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון
אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון

בין המנות החדשות בתפריט ניתן ליהנות

מגיוזה ירקות בצק ממולא בירקות, ואטריות אורז, מבושל על אדים- ₪65

עלי גפן ילינג'י בשמן זית, אורז סורי, ומיץ רימונים- 45 ₪

צ'י קופטה אגוזי מלך, חיטה קלויה ומתובלת, פלפלים מתוקים ומיץ רימונים- ₪42

טרטר דג ים מקומי, ברוסקטה פיקנטית ועשבי תיבול- ₪48

שקדי עגל ברוטב יין אדום, שום קונפי, פטריות שימג'י, עגבניות מיובשות וערמונים מזוגגים- ₪75,

בתפריט הקינוחים ניתן ליהנות מלילות בירות- סולת חלב, קרם מסקרפונה, מי ורדים, ופיסטוקים,

הלנה היפה- אגס מבושל במי סוכר וניל, ממולא בקרמל מלוח, על תחתית של קראמבל, מקושט בפרחים אכילים,

עוגת היער השחור- אינטרפרטציה של השף לעוגה כקינוח על בסיס קוביות טורט ומעליו קרם שנטילי דובדבנים עם ג'ל דובדבנים, בעיטור פרחים אכילים,

פבלובה עם שוקולד לבן בתוספת פירות יער, ופחזנית במילוי קרם מישמיש עם דיסקית סבלה וטופ ג'ל מישמיש ובעיטור פרחים אכילים, במחיר 45-55 ₪ לקינוח. ועוד שלל של מנות מפתיעות ומרעננות.

יש לציין שהשף מעביר סדנאות של טעימות ב-5 חושים, בשילוב עם "סיפורים על הבר" אודות חומרי הגלם, שלבי הכנה ופולקלור קולינרי.

לרווחת האורחים קיים גם בר אלכוהול קוקטיילים עשיר ומגוון.

כמו כן קיימת במקום קומת גלריה ייחודית המיועדת לאירועים מימי הולדת ועד אירועי קונספט עסקיים.

אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון
אוניקס חיפה | צילום: דוד ששון

אוניקס ONYX

העצמאות 104 חיפה

שעות פתיחה:

א'-ש'- 12:00-00:00

אתר https://onyxhaifa.co.il

טל' ‎04-6600600

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות