fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

סופגניות בריאות? כן, יש דבר כזה והנה המתכון

הסופגניות הן הלהיט המסורתי של חג החנוכה ואין כמעט דרך להתחמק מהן. איך ניתן לשלב טעימה של סופגנייה מבלי לחשב כמה קלוריות נכנסו לנו לגוף? הנה לכם מתכון להכנת סופגניות בריאות
כן, יש דבר כזה, סופגנייה בריאה צילום: דן פרץ

לא משנה כמה ננסה להתחמק, תמיד תחכה לנו הסופגנייה המסורתית של חג החנוכה. בין אם זו הסופגנייה המוכרת והידועה במילוי ריבה עם קצת אבקת סוכר ובין אם זו סופגנייה עשירה במילוי מתוק ובטעמים שונים. הסופגנייה, כידוע, היא מוצר רווי שומן, אבל זה לא מחייב.

דרך ההכנה של אפיית הסופגניות, במקום טיגון, בריאה בהרבה וגם מחייבת פחות שמן, מה שהופך את הסופגנייה לפחות משמינה. ערבוב הקמח הלבן עם קמח מחיטה מלאה גם הוא מוסיף לערכים התזונתיים של הסופגנייה, ולסיבים התזונתיים שנקבל ממנה ומעלה את תחושת השובע שנקבל אחרי אכילתה.

תמר ידין דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון להכנת סופגניות אפויות עשויות מתערובת קמחים.

מצרכים (14 יחידות)

· 1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה. ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח סך הכל תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו.

· כפית אבקת אפייה.

· 2 כפות סוכר.

· 2 ביצים.

· גביע אשל/יוגורט- רצוי 4.5% שומן.

· 14 כפיות של ריבת תותים.

· אבקת סוכר להגשה, אופציונלי.

 

הוראות הכנה:

1. ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה, ללא גושים.

2. חממו תנור ל-180 מעלות.

3. שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, כי לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה.

4. הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.

5. לאפות את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.

6. הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.

7. ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר- לבחירתכם.

ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת)

קלוריות: 123 קק"ל.

חלבון: 3.5 גרם.

פחמימה: 23 גרם.

שומן: 2.5 גרם.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות