fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

לקראת ט"ו באב: האם זהו המשקה שמגביר את התשוקה המינית?

הסקוטית מבית ישרקו מוציאה לקראת ט"ו באב - חג האהבה את ליקר האמרולה. הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה ומיוחסים לו תכונות של הגברת התשוקה, המינית והפריון. בכתבה גם צירפנו לכם מתכונים להכנת קוקטיילים המבוססים על הליקר הנחשק
האם הוא באמת מגביר את התשוקה המינית? באפריקה מאמינים שכן צילום: אסף לוי

הסקוטית מבית ישרקו המייבאת ומשווקת מוצרי מזון, מהמובילים בעולם, מציעה לקראת חגיגות ט"ו באב – חג האהבה, את ליקר אמרולה – שמיוחסות לו תכונות של הגברת התשוקה והמיניות. בזכות תכונות אלו וטעמו הייחודי, זוכה ליקר אמרולה לפופולאריות גבוהה בעולם.

ליקר אמרולה הוא ליקר שמנת, השני בעולם מבין סוגי הליקרים, שיוצר לראשונה בשנת 1989. תחילה הוא לא הכיל שמנת וכמעט הורד מהמדפים ואז, בהברקה של רגע, הוספה לו שמנת והוא הפך ללהיט היסטרי. מאז ועד היום, הפך האמרולה לפופולארי מאוד באפריקה ובעולם כולו וכיום הוא משווק ליותר מ-70 מדינות.

הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה. הפרי נאסף בכל רחבי המדינה הענקית ומובל בכל דרך אפשרית, כולל באמצעות תושבי הסוואנות שאוספים אותו בשקיות ניילון, במכלים קטנים, בסירים ולפעמים גם בשקי בד עשויי בגדים ישנים ומביאים אותו ברגל למרכזי איסוף שבטיים. משם הוא עובר למרכזים גדולים יותר, עד שלבסוף הוא מגיע למרכז הייצור של הליקר, בסטלנבוש – בירת היין של דרום אפריקה. שם הוא מנוקה מקליפתו, נסחט ועובר תהליך תסיסה. עם סיום תהליך התסיסה, עובר הנוזל זיקוק בדודי נחושת ומשם עובר להתיישנות של כשנתיים בחביות עץ אלון.

במהלך שנתיים ובאופן מבוקר, מועשר הנוזל בתמצית מרוכזת של פרי האמרולה. השלב האחרון הוא יצירת הקרם, שהוא למעשה ערבובו של הליקר עם שמנת משובחת. תהליך זה נעשה בטכנולוגיות החדישות ביותר, וזאת על מנת להפיק מוצר מזוקק ובאיכות הגבוהה ביותר.

הנה גם כמה עובדות מעניינות בנוגע לליקר האמרולה:

הפולקלור הדרום אפריקאי מייחס לפרי האמרולה תכונות של הגברת התשוקה, המינית והפריון. פרי האמרולה הוא אקזוטי, מעט חמצמץ, עסיסי ובעל טעם ותכולת ויטמין סי גבוהה. הפרי גדל רק על עצי אמרולה נקביים והוא חביב מאוד על פילים, הנוהגים לחבוט עם מצחם על גזע העץ על מנת להפיל את פירותיו הבשלים ארצה. במיוחד חביבים על הפילים, אותם פירות בשלים הנופלים ארצה ומתחילים לתסוס.

ליקר אמרולה הנו בעל טעמים אגוזיים מעניינים, מומלץ לשתייה כשהוא נקי, בכוס וויסקי על קרח, כבסיס לקוקטיילים.

צירפנו לכם גם מתכונים לכמה קוקטיילים מומלצים:

Amarula Colada

1 אמרולה

1/2 רום

3 מיץ אננס

1 בטידה דה קוקו

  • לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

Hazel

1/2 וודקה

1 אמרולה

1 פרנג'ליקו

1 שמנת

  • לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

Mirage

1 אמרולה

1 ליקר תפוזים

1 ליקר קפה

  • לנער בשייקר את כל המרכיבים עם קרח כתוש. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה.

Zambezi Sunset

1 אמרולה

1 ליקר קפה

1/4 גרנדין

8 תותים טריים או סירופ תות

  • להכניס את כל המרכיבים לבלנדר. למזוג לכוס קוקטייל גבוהה חצי מלאה בקרח כתוש

 

* לדף הפייסבוק שלנו לחצו כאן

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות