fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

קרית ביאליק מציגה: עלייה בשיעור הזכאים לבגרות של חמש יחידות במתמטיקה

רשת ערי מצוינות פרסמה את הדוח השנתי שלה. קרית ביאליק רשמה עלייה של 10.1 אחוז בשיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות במתמטיקה. קרית אתא עם עלייה מזערית של 1.1 אחוז. קרית מוצקין וקרית ים רשמו ירידה בשיעור הזכאים
נדחתה הצעת רשת עתיד. אורט קרית ביאליק | צילום: דורון גולן
אורט קרית ביאליק | צילום: דורון גולן

רשת ערי מצוינות, ביוזמת קרן טראמפ ובהובלת המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת תל אביב, פרסמה את דוח המצוינות השנתי שלה, הבוחן את שיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות במתמטיקה בשנת הלימודים תשע"ט לעומת חמש השנים שקדמו לה.

מהדוח עולה כי קרית ביאליק, קרית אתא וחיפה מציגות עלייה בשיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות של חמש יחידות מתמטיקה בשנת תשע"ט ביחס לשנה הקודמת. לעומתן, קרית ים וקרית מוצקין רשמו ירידה בשיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה.

הדוח מציג את הממוצע הארצי של שיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה, ובנוסף מחלק את הרשויות המקומיות לארבע קטגוריות, בהתאם למגמת השינוי בין השנים תשע"ט לתשע"ח: רשויות נוסקות (כאלה שנרשמה בהן עלייה של יותר מ-20 אחוז בשנה האחרונה); רשויות משתפרות (כאלה שנרשמה בהן עליה של עד 20 אחוז בשנה האחרונה); רשויות מאטות (כאלה שנרשמה בהן ירידה של עד 20 אחוז בשנה האחרונה) ורשויות נחלשות (כאלה שנרשמה בהן ירידה של יותר מ-20 אחוז בשנה האחרונה).

מהדוח עולה כי הממוצע הארצי של שיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה נותר 15.5. אחוז לראשונה זה שבע שנים לא נרשמה עלייה בממוצע הארצי.

נתוני תשע"ט בחיפה ובקריות בהשוואה לתשע"ח:

• קרית ביאליק: עלייה של 10.1%
• חיפה: עלייה של 3.9%
• קרית אתא: עלייה של 1.1%
• קרית ים: ירידה של 26.4%
• קרית מוצקין: ירידה של 8.4% ביחס לשנת תשע"ח.

"רשויות מקומיות ששמו את הנושא בליבת עיסוקן הצליחו לחולל שינוי"

מנהלת רשת ערי מצוינות, סיון לנדמן: "לרשויות המקומיות יש תפקיד מכריע ביכולתן לעודד מצוינות בקרב התלמידים שתחת אחריותן. זו בשורה משמחת, שכן בכל שנה אנחנו עדים לקשר הסיבתי שבין הפניית משאבים לבין התוצאות בשטח. רשויות מקומיות ששמו את הנושא בליבת עיסוקן הצליחו לחולל שינוי. מאז שהוקמה רשת ערי מצוינות ניתן לראות שינוי מבורך באופן ההתייחסות של הרשויות ללימודי המתמטיקה והמדעים. יחד עם זאת, חשוב לומר, זו משימה שלא יכולות להיות בה הפוגות. רשות מקומית אשר תפחית ממאמציה תיאלץ להתמודד עם ירידה בשיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות לימוד במתמטיקה".

ראש עיריית קרית ביאליק אלי דוקורסקי אמר בתגובה לנתונים: "לצד החינוך הערכי המעודד את התלמידים לטפח את מיומנויותיהם כאנשים טובים התורמים לחברה, אנו מעודדים את המצוינות כמפתח להצלחה בחיים המקצועיים".

"עלינו לשאול את עצמנו היכן יהיו ילדינו ביום שאחרי הקורונה"

יו"ר המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת תל אביב, אופיר פז-פינס: "אנחנו נכנסים לשנת הלימודים הנוכחית, אחת המאתגרות שידענו אי פעם, בנקודת פתיחה שצריכה להדאיג את כולנו. לראשונה זה שבע שנים לא נרשמה עלייה בממוצע הארצי והרבה מהרשויות החזקות ועתירות המשאבים נחלשו בהישגיהן. אי נקיטת פעולות מיידיות לא רק שלא שתמחק את ההישגים שכבר הושגו אלא תחזיר אותנו למקום שהיינו בו לפני עשור. שר החינוך ושר האוצר מתמקדים כעת רק בקורונה, אבל משבר הקורונה יחלוף בסופו של דבר, ועלינו לשאול את עצמנו היכן יהיו ילדינו ביום שאחרי: האם הם ערוכים להתמודד עם האתגרים הלימודיים והמקצועיים הצפויים להם? האם בעוד עשור לא נוכל להתהדר עוד בהיותנו אומת הסטארט-אפ? אין כאן נוסחת קסם, להיכן שלא יופנו משאבים, גם לא יהיו תוצאות".

על רשת ערי מצוינות

רשת ערי מצוינות ביזמת קרן טראמפ ובהובלת המכון לשלטון מקומי באוניברסיטת ת"א, בראשות אופיר פינס-פז, מהווה בית מקצועי לרשויות מקומיות, שמעוניינות להרחיב את מעגל המצוינות בחטיבות הביניים ולהעלות את שיעור הניגשים לבחינת בגרות בחמש יחידות במתמטיקה ומדעים. כמו כן, מהווה הרשת מקור מידע וברומטר לכל המתרחש בתחום לימודי המתמטיקה והמדעים בישראל. בראש ועדת ההיגוי שלה עומדת ד"ר עליזה בלוך, ראשת עיריית בית שמש, והיא מנוהלת על ידי סיון לנדמן. בין הפעולות שהרשת מקדמת: כנסים, ימי עיון וסיורים; תוכניות הכשרה; ליווי בתהליכי מצוינות והערכת מצוינות.

 

לחדשות נוספות הקליקו כאן * לדף הפייסבוק שלנו הקליקו כאן 

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות