fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

אפקט קורונה: ירידה של 30 אחוז בזיהום האוויר

במשרד להגנת הסביבה אומרים כי ייתכן שהירידה בזיהום האוויר היא תוצאה מהפחתה בפליטות של מזהמים מתחבורה, אך ייתכן שגם שינוי בתנאי מזג האוויר תרם לירידה
אפקט קורונה: ירידה של 30 אחוז בזיהום האוויר | צילום: אושרי כהן
אפקט קורונה: ירידה של 30 אחוז בזיהום האוויר | צילום: אושרי כהן

אפקט קורונה: אם הרגשתם שהאוויר שאתם נושמים נקי יותר, הרי שנתוני המשרד להגנת הסביבה מאששים כי יש ירידה של 30 אחוז בזיהום האוויר.

אפקט קורונה, מתברר, משפיע לטובה על זיהום האוויר מתחבורה. בשבוע האחרון נרשמה ירידה ברורה בריכוז מזהמי האוויר עם הפחתה של 30 אחוזים בחנקן הדו-חמצני בהשוואה לממוצע.

עם תחילת התפשטות נגיף קורונה, הוציאה ממשלת ישראל באופן הדרגתי הנחיות שמטרתן הפחתת התפשטות הנגיף בישראל. פועל יוצא של הנחיות אלו, שמובילות לאתגרים משמעותיים לאוכלוסייה, הוא גם הפחתה בשימוש בתחבורה הציבורית המונעת בסולר ובנסיעה בכלל. עוד בשבוע שעבר פרסם "הד הקריות" על המגמה העולמית והמקומית של ירידה בזיהום האוויר. השבוע ניתנה לכך חותמת רשמית.

הנתונים

המערך הארצי לניטור אוויר של המשרד להגנת הסביבה בדק את נתוני איכות האוויר של השבוע האחרון והשווה אותם לממוצע נתוני איכות האוויר של החודשים האחרונים. מתוצאות הבדיקה שביצע ד"ר אילן לוי ממערך ניטור אוויר ארצי עולה, כי ריכוזי החנקן הדו-חמצני (NO2) ירדו ב-10 מק"ג/מ"ק.

בתקופה שבין 1 בינואר ל-11 ב-מרס 2020, הריכוז הממוצע של החנקן הדו-חמצני שנמדד היה 35.5 מק"ג/מ"ק. לעומת זאת, בין התאריכים 12 במרס ועד 16 במרס 2020, הריכוז הממוצע  שנמדד היה 25.0 מק"ג/מ"ק – הפחתה של כ-30 אחוזים.

במשרד להגנת הסביבה אומרים כי לא ניתן לקבוע באופן חד-משמעי בשלב זה שהסיבה לירידה בריכוזי החנקן הדו-חמצני בשבוע האחרון היא רק תוצאה מהפחתה בפליטות של מזהמי האוויר מתחבורה בשל אפקט קורונה וייתכן ששינוי בתנאי מזג האוויר תרם לירידה.
יחד עם זאת, ההפחתה בריכוזי החנקן הדו-חמצני היא עקבית וברורה, חדה וניכרת, והתרחשה בכל תחנות הניטור שנבדקו. המשרד להגנת הסביבה ימשיך לעקוב אחר השיפור בנתוני איכות האוויר.

משיחות עם גורמים במשרד להגנת הסביבה עולה כי הציפייה היא שבזמן הקרוב תוסיף להיות ירידה בכמות המזהמים עם הקטנת הפעילות של התחבורה הציבורית, תחבורת המשאיות וההובלה וירידה בפעילות התעשייתית המזהמת.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות