fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178232 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

בית החולים העמק והטכניון חוקרים תרופה לעצירת לידה מוקדמת

מחקר שהתבצע בקרב נשים בהריון למניעת לידה מוקדמת בבית החולים העמק בעפולה גילה שיש תרופה שמעכבת את הלידה בשבוע

מהי תרופת הבחירה לעצירת לידה לטווח קצר ולטווח ארוך? מחקר מקיף ראשון מסוגו בבית החולים העמק בעפולה ובפקולטה לרפואה בטכניון יסייע בבחירת התרופה למניעת לידה מוקדמת. המחקר נותן תשובה ברורה לשיטת הטיפול הנכונה בעצירת לידה, כמו כן יסייע במניעת לידה מוקדמת ויקל על הרופאים את הבחירה בתרופה היעילה יותר. המחקר הקיף 145 נשים ופורסם בעיתון האגודה האמריקאית למיילדות וגינקולוגיה.

"לידה מוקדמת מהווה את הגורם המוביל לתחלואה ותמותה סב-לידתית", מסביר מוביל המחקר, ד"ר ראיד סלים. "ככלל, המטרה הינה להאריך את גיל ההריון ככל האפשר בכדי למנוע לידת פגים. אולם, במקרים מסוימים יש צורך לעצור את הלידה ל-48 שעות וזאת בכדי לאפשר טיפול בתרופות להבשלת ריאות העובר או לשם העברת היולדת למרכז רפואי אחר. עד היום לא היה ברור לרופאים מהי תרופת הבחירה לשתי מטרות אלה".

במחקר שבוצע בבית חולים העמק חולקו נשים הרות שהתקבלו לאשפוז עם אבחנה של לידה מוקדמת בצורה אקראית לשתי קבוצות של טיפול ראשוני בתרופות "אוטוסיבן" או "ניפדיפון". היה והלידה לא נעצרה אחרי שעה מתחילת הטיפול, הוא הוחלף לתרופת המחקר המקבילה. 75 נשים בקבוצת הניפדיפון ו-70 נשים בקבוצת האוטוסיבן השלימו את הטיפול ונכנסו לעיבוד הנתונים.

אוטוסיבן נמצאה יעילה יותר בעצירה בטווח הקצר ואילו יותר נשים שטופלו בניפדיפין לא ילדו שבוע מתחילת הטיפול. גיל ההיריון הממוצע בלידה היה גבוה יותר משמעותית בקבוצת הנשים שטופלו בניפדיפין לעומת אוטוסיבן.

דיקן הפקולטה לרפואה בטכניון וממחברי המחקר, פרופסור אליעזר שלו מסביר כי בעקבות המחקר ניתן לראשונה לקבוע, ועל בסיס עובדתי מוצק, שבמקרים בהם קיימת חשיבות בעצירה של הלידה ל- 48 שעות עדיף להשתמש באוטוסיבן. לעומת זאת, בכל המקרים האחרים עדיף להשתמש בניפדיפין, שהיא תרופה זולה ופשוטה לשימוש. "עבודה זו נותנת תשובה ברורה לשיטת הטיפול הנכונה בעצירת לידה", הדגיש.
במחקר השתתפו רופאי בית החולים העמק: ד"ר גלי גרמי, ד"ר זוהר נחום, ד"ר נועה זפרן וד"ר שירה ברעם.

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות