fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

יו"ר ההסתדרות על "טכנולוגיית להבים": "באנו לדון על המשך הפעילות של המפעל ועל המשך העסקת העובדים"

בצל ההודעה על פיטורי 900 מעובדי החברה והניסיונות מצד ההסתדרות למציאת רוכש, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד ערך בחמישי האחרון ביקור תמיכה בשני המפעלים בנהריה ותפן. בר-דוד אמר: "אני מעביר את המסר גם לראשי המדינה: מדובר במפעל ביטחוני שמייצר מוצרים שתורמים לביטחון ישראל. מדינת ישראל תצטרך את הטכנולוגיה הזו במצב של אמברגו"
יו"ר ההסתדרות בביקור במפעלי "טכנולוגיית להבים" | צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

על רקע כוונת ההנהלה לפטר מאות מעובדי חברת "טכנולוגיית להבים", הגיע בחמישי האחרון, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד למפגש תמיכה והזדהות עם עובדי שני המפעלים של החברה שבנהריה ובתפן.

בר-דוד נפגש עם העובדים ושמע מקרוב על החששות והקשיים שאיתם הם נאלצים להתמודד מיום ההכרזה על סגירת החברה. בנוסף, נפגש יו"ר ההסתדרות עם הנהלת החברה ושיתף בנוגע לשיחות המתקיימות מול הרוכשים הפוטנציאלים. את הסיור הוביל יו"ר מרחב גליל מערבי בהסתדרות, אשר שמואלי.

יו"ר ההסתדרות בביקור במפעלי "טכנולוגיית להבים" | צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

יו"ר ההסתדרות בביקור במפעלי "טכנולוגיית להבים": "נפעל בכל החזיתות כדי שהמפעל ימשיך לייצר תוצרת איכותית ישראלית ויישאר בחיים"

יו"ר ההסתדרות בביקור במפעלי "טכנולוגיית להבים" | צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

יו"ר ההסתדרות לעובדי המפעלים: "באנו לראות איך ניתן לקדם פתרון לנושא. צריך להציל את המפעל. ביקשתי להגיע לפה גם כדי לראות את השטח, להקשיב ולקבל החלטות. אנחנו בשלב שנהפוך כל אבן כדי להשאיר את המפעל חי. צריכים להבין שבסוף יש כאן מדינה והריבון זה המדינה – ראש הממשלה ושר הביטחון שצריכים להוביל את הנושא הזה. יכול להיות מצב של אמברגו, מדינת ישראל תצטרך את הטכנולוגיה הזו. המדינה צריכה לקחת את זה בחשבון בכדי לייצר תהליכים מול כלל הגורמים. ההסתדרות יחד איתכם, העובדים, תשאף להשיג את הדיל הנכון. צריך ללכת עם ראש מורם ולא להיכנס למרה שחורה. היום רק התחלנו את המאבק. נפנה לכל מי שצריך לפנות, גם לאמריקאים עצמם".

יו"ר ההסתדרות בביקור במפעלי "טכנולוגיית להבים" | צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

יו"ר ההסתדרות מסר להנהלת החברה: "הדבר היחיד שבאנו לדון בו זה על המשך הפעילות של המפעלים ועל העסקת העובדים. אנחנו מתעסקים רק באיך להציל את המפעל. יש מספיק זמן ואנחנו נלחץ על הכפתורים הנכונים. יש משמעות והשלכות ביטחוניות ואסטרטגיות על סגירה. זה כמו לסגור את אלביט או התעשייה האווירית וצריך לקחת את זה בחשבון. יש כאן עניין של פריפריה ואנשים נתנו כאן את החיים שלהם. עולם התעופה נמצא בעלייה גבוה לאחר הקורונה והמפעל הוא חיוני מאוד. אני לא חושב שההחלטה של האמריקאים בלתי הפיכה. אתם תקבלו מאיתנו פייט חזק בכדי לשנות את רוע הגזרה. יש כאן אנשים עם ידע שלא צריך לזרוק אותו לפח. שימכרו את המפעל ומישהו יכנס בנעליים שלה.

בר-דוד חתם את דבריו ואמר: "שלא יהיה ספק, ההסתדרות תעשה הכול כדי לפתור את המצב. במידה ולא נקבל תשובות מספקות, נחריף את המאבק – והוא גם יצליח".

לסיור התלוו סגן יו"ר ההסתדרות ויו"ר אגף ארגון ומרחבים אבי יחזקאל; מ"מ יו"ר ההסתדרות רועי יעקב; יו"ר מרחב גליל מערבי בהסתדרות, אשר שמואלי; יו"ר נעמת במרחב עופרה אלקיים כהן ויו"ר מרחב מרכז הגליל בהסתדרות מולא נימר.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות