fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178232 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

איך הפכה הבננה לפצצת אנרגיה צהובה

אוהבים לאכול בננות? מתברר שהחודש יצוין יום הבננות הבינלאומי. כן, יש מועד כזה וזה בדיוק הזמן ללמוד קצת על הפרי המתוק, הבריא והטעים הזה ומה ההבדל בין בננות "רגילות" לבננות "אורגניות" 
בריאה לגוף. בננה

הפרי הכי אהוב בישראל הוא הבננה. מלבד הטעם המתקתק והעשיר של הבננה היא לגמרי מכילה ערכים תזונתיים שמשדרג את התפריט ואפילו עוזר לבריאות הכללית שלנו. מלבד זאת, ישראל היא אחת החלוצות בעולם בריבוי שתילי בננה בתרבית ומייצאת שתילי בננה למטעים ברחבי העולם.

עמרי נתנס, חקלאי המתגורר בקיבוץ מצובה ועובד במטעי הבננות של קיבוץ מצובה, החל לעסוק בחקלאות לפני כ-15 שנה ואף למד קורסי הכשרה של חקלאות מקיימת. המשק של הקיבוץ הוא משק גדול ומגוון, עם מספר גידולים ומספר מטעים ואחד הענפים המרכזיים שלהם הוא הבננות, שמאוד מאופיין בגליל המערבי.

עמרי: "לפני כעשור החלטנו להסב חלק מהבננה לגידול של בננה אורגנית. הבננות בגליל המערבי הם אחד הגידולים העיקריים שלנו. זיהינו שבשוק האורגני, אין הרבה מגדלים בסדר גודל שלנו ולכן החלטנו לפני כ-13 שנה להיכנס לתחום הבננות האורגני. זה אומר שיש גוף פיקוח חיצוני שבא ובודק את הקרקע במהלך תהליך ההסבה של הקרקע הזו לאורגנית ומוודאים שהיא אכן מתנקה מכימיקלים ורעלים. בכל המטעים שלנו אנחנו מיישמים גישות ידידותיות לסביבה. בעצם אתה כחקלאי לוקח על עצמך גידול שהוא הרבה פחות מזיק בקרקע, ויותר תומך במי תהום ובמערכות אקולוגיות".

אז למה הישראלים כל כך אוהבים בננות? עמרי: "הישראלים מאד אוהבים בננות. מדובר בפרי מתוק וגם משביע שמכיל ויטמינים ועשיר במינרלים ותוכלו למצוא אותו כמעט כל השנה. הוא גדל בארץ שלנו בצורה נהדרת עם מעט מאד מחלות וטיפולים כימיים בניגוד לאיך שהוא מגודל בעולם ובסוף מקבלים מוצר נהדר. הכי קל לשלוח עם הילד לבית ספר בננות ובנוסף הוא מושלם לשייקים, קינוחים ועוד".

אז מהם היתרונות הבריאותיים של הבננה וכמה היא באמת חשובה במשטר הבריאות היומי שלנו?

היתרונות הבריאותיים של הבננה מגיעים מהוויטמינים והרכיבים המזינים האחרים שהיא מכילה. חלק מהרכיבים הם פחמימות, ויטמין A, C, ו-B6, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, אשלגן וסוכרים טבעיים כמו סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז. כל אלה הופכים את הבננה למזון-על. הבננה מעולה נגד צרבת ועוזרת בהקלה של הצריבה הודות לנוגדי חמצון ייחודיים הנמצאים בבננה. אכילת בננה חיונית להורדת לחץ דם, לטיפול במצבי דיכאון המלווים באנרגיה ירודה ובטיפול במצב חוסר דם ואנמיה.

הבננות מסדירות את פעילות המעיים, ובנוסף נמצא בעשרות מחקרים ברחבי העולם כי היא מקלה בכיבי קיבה (אולקוס), חיונית לבריאות הלב ויכולה בהזנה מהירה לאנרגיה להפחית גם את הסיכון לשבץ, לווסת את לחץ הדם ולמנוע מחלות לב, מזרזת חילוף חומרים תכולת השומן בה נמוכה והיא עשירה בסיבים וויטמינים. הבננה מהווה מקור טוב לברזל ומסייעת לדיאטה ויטמין איי החיונית לבריאות העיניים. הבננה חיונית לנשים ומסייעת לאנשים עם אנמיה. היא גם מסייעת לנשים בהריון להתמודד עם בחילות, בכך שהיא מאזנת את רמת הגלוקוז בדם ובכך נלחמת בבחילה.

עמרי נתנס ומשק הבננות של "מטעי קיבוץ מצובה" הנם חברים בארגון "טוב השדה" – הארגון לחקלאות אורגנית בישראל, הפועל לקידום התחום האורגני בישראל מתוך תפיסה כי ייצור מזון אורגני מיטיב עם הסביבה והאנשים הניזונים ממנו. הארגון מאגד מאות חקלאים שעוסקים בגידול פירות אורגניים מכל הארץ, ופועל על מנת לקדם את המקצועיות, הדאגה לסביבה, המודעות, המדיניות והרגולציה בתחום האורגני.

בארגון פועלים על בסיס התורה האורגנית המושתת על 4 עקרונות: בריאות, סביבה, הוגנות ואחריות. בנוסף, פועלים החקלאים למען הפחתת הפגיעה בסביבה ובפוריות הקרקע, תמיכה בבריאות האדם והגנה עליו, על החי ובצומח, הקטנת טביעת הרגל הפחמנית וההבטחה את יכולתנו להמשיך ולשמור על משאבי הטבע גם לדורות הבאים.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות