בית / קריות / פנאי קריות / איך מכינים מוצרלה בחצי שעה?

איך מכינים מוצרלה בחצי שעה?

בשבוע שעבר יצא לדרך הראשון מתוך סדרה של אירועים בנושא גבינות ויין, שנערך בקפה אמה בקרית חיים. בתחילה התוודעו הנוכחים ליין דסקל, שנמזג מחביות עץ גדולות היישר לכוסות או לקנקנים.

נציג היקב, תומר איסרוביץ', הרצה על הכנת הגבינות, אולם במקום תהליך שנמשך שעות ואך ימים לצורך הכנת גבינה, הוא ערך סדנה שבה למדו כי מכינים גבינת מוצרלה בתוך חצי שעה בלבד. בשיתוף הקהל נעשה תהליך ההכנה של הגבינה החל מהחלב שנשפך לסיר, הוספת חומרים מגבנים, חימום ולישת הגבינה לכדי כדור דחוס של גבינת מוצרלה. באותו התהליך של הכנת הגבינה הוכנה גם פיצה שצופתה במוצרלה וחולקה בין האורחים.

בין האורחים שבילו בלגימת יין ואכילת גבינות היו יוסי ואסתי אור, תקווה ושמוליק איסרוביץ' וגם בעלי המקום, לילי וניסים, התפנו מעיסוקיהם על מנת ליהנות מהיין והגבינות. היה טעים ואנין.

יין היישר מהחבית לקנקן [צילום: דורון גולן]
יין היישר מהחבית לקנקן [צילום: דורון גולן]
מוצרלה בהכנה ביתית [צילום: דורון גולן]
מוצרלה בהכנה ביתית [צילום: דורון גולן]
המוצרלה הפכה לפיצה [צילום: דורון גולן]
המוצרלה הפכה לפיצה [צילום: דורון גולן]
בעלי הבית, לילי וניסים [צילום: דורון גולן]
בעלי הבית, לילי וניסים [צילום: דורון גולן]

בדוק גם

צביקה פז. צילום: דורון גולן

הקרייתים: "הרגשתי שהגשמתי את החלום שלי"

לאהבה אין גיל, כך מוכיח צביקה פז, מקרית חיים, שבגיל 75 הוא מטפח את אהבתו …

"לא יוצאת מנה מהמטבח לפני שטועמים אותה בכפית". במטבח של ג'ק-לין

הלו, ג'ק-לין

"כשחשבנו על השם למקום, רצינו משהו שמצד אחד יהיה מאוד גבוה ומצד שני בגובה העיניים, שידבר ללקוח, שיגיד לו: 'אנחנו משלכם', לא פלצנים" * בציר אח"י אילת נפתחה לפני כחודשיים מסעדה חדשה, שהיא הרבה יותר מעוד מסעדה: מנות ייחודיות, מטבח פתוח לרווחה, מלצרים אדיבים שלוגמים צ'ייסרים (על חשבון הבית) עם הלקוחות ואווירה שמחה במיוחד. הקיצר, בג'קלין כבר הייתם? כי אם לא, אתם ממש מפסידים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *