יש לנו חוק חדש בבית, אורן קבע אותו והוא בל יעבור: "אסור לנועה לטגן בשמן עמוק". הוא הטיל וטו אחרי שניצלים שיצאו טיפל'ה שחומים משמן שחרחר ומלא חלקיקים.
"את יודעת שאת מרעילה את הילדים", הוא אמר לי ואני נסוגתי בבושה מהמטבח.
מיד סימסתי לגיא מועלם מ- Soul food photos וביקשתי עזרה דחופה: "אני צריכה סדנת טיגון בבקשה", ומכיוון שגיא הוא איש נפלא, הוא מיד הסכים.
הוא הגיע מצויד במצלמה ומלא-מלא סבלנות ומיד שאל "מה מטגנים?".
"סופגניות, ברור".
יאללה, התחלנו.
שמתי את הסיר החדש שלי מסדרת VISIONS FLAIR של קורנינג על הכיריים.
"מה את עושה!?", גיא נחרד. מה שנתן לי את ההזדמנות המצוינת לשחק אותה פרזנטורית והסברתי לו בשביעות רצון שזהו סיר מטכנולוגיית חלל מתקדמת, מה שאומר, שאפשר לחמם אותו על הגז או בתנור ואפשר מיד להעביר אותו משם למקרר ואפילו למקפיא וההפך. הצלחתי להרשים אותו ומיד שפכנו את השמן פנימה.
לקח לנו איזה זמן למצוא את המתכון המושלם פלוס להבין את טכניקת טיגון הסופגניות, אבל כשזה התחיל לזרום, סופגניות נערמו שחומות ויפהפיות.
אני פה כדי לחלוק ידע, אז הנה המתכון המדהים לסופגניות אשל מושלמות.
שמחתי לגלות שהמתכון שייך לטליה הדר הנפלאה, שהיא כמובן בעלת הבלוג "אשת סטייל". וכדי להשחית את כל המעמד הכנו גם שלושה מטבלים מתוקים.
מתחילים.
סופגניות אשל
המצרכים (30 מנות):
2 ביצים.
2 גביעי אשל.
כפית תמצית וניל.
כף סוכר.
350 גרם (3 כוסות חד פעמיות גדושות) קמח תופח.
אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר.
- מחממים שמן לטיגון על הלהבה הבינונית.
- כשהשמן חם מספיק מנמיכים מעט את האש, ולוקחים מקערת הבלילה פחות מחצי כף. בעזרת כף נוספת מורידים בעדינות לתוך השמן.
- תוך חצי דקה בערך יתחילו להיווצר בסיר סופגניות קטנות ונפוחות. נותנים להן להיטגן בערך 3 דקות בכל צד. כדי להפוך, נוגעים בהן קלות בעזרת כף והן מתגלגלות מעצמן. את אלה שכבר מוכנות (תמיד יש כאלה זריזות יותר) מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג.
- נותנים לסופגניות לנוח כמה דקות על הנייר הסופג, וכשהן מתקררות מעט מפזרים עליהן אבקת סוכר.
עכשיו, המטבלים
נוצרה לנו ערימה מעוררת תאבון של סופגניות חמימות, הריח שהתפשט בבית היה משכר, אבל ניסינו לשלוט בעצמנו מספיק זמן כדי לצלם וכדי להכין את המטבלים. תהליך העבודה של כל המטבלים דומה רק החומרים משתנים.
המטבל הראשון הוא של הדס אלבק ופורסם ב"על השולחן", את השאר המצאתי לבד.
המצרכים לקרם קפה ואייריש קרים:
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה.
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס.
חצי כפית אבקת קפה נמס איכותית.
2 כפות אייריש קרם.
אופן ההכנה (מתאים להכנת כל המטבלים, רק החומרים משתנים):
- מחממים שמנת לסף רתיחה.
- יוצקים מעל שוקולד קצוץ וממתינים דקה.
- מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים.
המצרכים לקרם עוגיות:
5 עוגיות אוראו.
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס.
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה.
המצרכים לקרם שוקולד רובי ותותים:
6 תותים חתוכים לחתיכות קטנות.
100 גרם שוקולד רובי קצוץ גס.
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה.
- הקרמים נשמרים כמה ימים במקרר. אפשר להגיש אותם קרים או לחמם כמה שניות במיקרוגל.
זהו, הכל מוכן ואפשר לטרוף הכל.
הילדים הגיעו מהגן ומבית הספר ומיד פערו עיניים למראה הסופגניות. הטבח היה בלתי נמנע.
חג שמח!
את סירי VISIONS FLAIR ניתן להשיג באתר חברת "שקל"