fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

עוגת גבינה של סבתא

לכבוד שבועות, ארבע סבתות מאחוזת פולג משתפות במתכונים לעוגות גבינה שהולכות איתן שנים על גבי שנים
חיה נאור
חיה נאור

 הסבתות מצליחות במשך שנים לאפות עוגות גבינה חלומיות. אבל למה הן לא "מצליחות" להנחיל את הידע לדורות הבאים? הסבתות שמתגוררות באחוזת פולג, בתל יצחק פתחו לכבוד החג את המטבחים והמתכונים.

 חיה נאור
חיה נאור צילומים:רותי ברמן

עוגת גבינה אפויה /המתכון של חיה נאור

מצרכים לבסיס:  20-21 עוגיות פטי בר, 4 כפות שטוחות סוכר, 100 גרם חמאה מומסת.
למילוי: 31/3 מיכלים של גבינת שמנת 9 אחוז, 13 כפות סוכר שטוחות, 2 חלמונים, 3 חלבונים, 3 כפות שטוחות של קורנפלור, 50 גרם חמאה
ציפוי: 2 מיכלים של שמנת חמוצה, 4 כפות סוכר.

אופן ההכנה: להכין פירורים מן העוגיות, להוסיף סוכר ולערבב עד שמתקבל מרקם של חול,להוסיף את החמאה המומסת ולשטח בתבנית מס' 26.
בקערה של מערבל מערבבים: גבינה, סוכר,חלמונים, קורנפלור ו-50 גרם חמאה מומסת. לערבל על מהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת חלקה. להקציף את החלבונים לקצף רך, לכפל לתוך תערובת הגבינה ולערבב היטב. לשפוך על הבסיס ולאפות ב-100 מעלות במשך שלוש שעות. להוציא את העוגה מהתנור.
לערבב את השמנת עם ארבע כפות סוכר ולשפוך על העוגה. להחזיר את העוגה לתנור לעוד רבע שעה באותה מידת חום. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים עוד ארבע שעות.

רוני עופרי
רוני עופרי

עוגת גבינה בקלי קלות /המתכון של רוני עופרי

מצרכים: 750 גרם גבינה 5 אחוז, 3/4 כוס סוכר, 4 ביצים, 1 אשל, 2 כפות קורנפלור, קליפת לימון מגורד, 1 חבילה אינסטנט וניל, 1 שמנת מתוקה, 1 כוס חלב.

אופן ההכנה: להקציף החלבונים עם רבע כוס סוכר, לערבל את הגבינה עם: חצי כוס סוכר,החלמונים, האשל, קליפת לימון, 2 כפות קורנפלור וחצי חבילה אינסטנט.לקפל לתוך הבלילה שקיבלנו את קצף החלבונים. להעביר לתבנית מס' 28. לאפות 40 דקות בתנור שחומם מראש בתוך תבנית עם מים. לא לפתוח את התנור עד שהעוגה קרה. להקציף את השמנת עם כוס חלב וחצי האינסטנט הנותר ולצפות את העוגה.

 

 

אסתר עמר
אסתר עמר

עוגת גבינה ללא בצק / המתכון של אסתר עמר

המצרכים: 5 חלמונים 4 גביעי גבינה 9 אחוז, 250 גרם כל אחת, 1 שמנת חמוצה, 3 כפות גדושות קורנפלור, 1 אינסטנט פודינג וניל, קליפה ומיץ מלימון אחד.

אופן ההכנה: להקציף את החלבונים עם 1.5 כוסות סוכר. בתנועות קיפול עדינות מעבירים את הקצף לתערובת הגבינה. מערבבים: 5 חלמונים 4 גביעי גבינה 9 אחוז, 1 שמנת חמוצה, 3 כפות גדושות קורנפלור, 1 אינסטנט פודינג וניל, קליפה ומיץ מלימון אחד.
מכניסים לתנור תבנית עד 1/3 גובהה מים, בחום של 180 מעלות. כשהמים חמים מניחים מעל את תבנית העוגה ואופים שעה. מצננים את העוגה.
 לקישוט: שמנת מתוקה מוקצפת עם חצי חבילה אינסטנט פודינג או ג'לי עם פירות.

 

עמליה זהבי
עמליה זהבי

עוגת גבינה "מאסטר שף"/ עמליה זהבי:

הבצק: מערבבים במיקסר 1 חבילת חמאה, 2 חלמונים, 2 כפות סוכר, 1 כוס קמח אסם, לאפות 10 דקות בחום בינוני.
למלית גבינה: 3 גבינה 9 אחוז, 1 חבילה חמאה רכה, 4 חלמונים, כף קורנפלור 1/2 כפית אבקת אפייה.

אופן ההכנה: להקציף 6 חלמונים עם 1 כוס סוכר, להוסיף חצי עד 3/4 הקצף לגבינה, את יתרת הקצף למרוח על הגבינה, לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות, להשאיר בתנור לעוד שעה בחום נמוך ביותר.

 

 

 

 

 

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות