fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מבשלים באהבה עם אבי שקדי

הפעם בטור הבישול של אבי שקדי- מתכון ללחמניות כשרות לפסח שלא תרצו לפספס
מבשלים באהבה עם אבי שקדי | לחמניות טחינה
לחמניות טחינה

פסח כבר בפתח,למרות שהשנה נחגוג אותו בצורה משונה מכל יתר השנים ובכל זאת הגעגוע והזכרון של הלחמניות המיוחדות לפסח שאמי היתה מכינה בכל שנה ושנה שב ומלווה אותי בכל שנה ושנה,אז השנה הכנתי והן יצאו נפלאות..בדיוק כמו שאני אוהב,אווריריות ומתקתקות,כמו מן פחזניות עם חלל עמוק במרכז,ואל תוותרו על עקצוץ חמאת הבוטנים. הכינו מראש כמויות כפולות ומשולשות,כי הן מתחסלות במהירות עצומה.
הנה המתכון
3 ביצים גודל לארג'
6 כפות טחינה גולמית
חצי כפית או יותר חמאת בוטנים
2 כפות דבש
חצי כפית אבקת אפיה
שומשום לזרייה.
שקשקו את הביצים בנפרד,הוסיפו אותם ואת שאר המרכיבים לקערה,וערבבו היטב עד הסמכה. העבירו לתבנית שקעים משומנת עם 6 שקעים,כמות שווה מהבלילה לכל שקע,ופזרו מעל שומשום,הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ15 שעה עד השחמה ומיצוק.
בתיאבון וחג פסח שמח.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות