fbpx

8 מתכונים שווים לשבועות: כולל עוגת גבינה מהסרטים ב-5 דקות הכנה

פשטידת ברוקולי, פיצה מבצק כרובית, פסטה ברוטב אלפרדו, תפוחי אדמה גראטן, לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד, בורקס מים (של תמרה אהרוני), פנקייק ועוגת גבינה בקלי קלות שתשגע את האורחים. חג שמח
מתכונים לשבועות (צילומים: באדיבות החברות)
מתכונים שווים לשבועות (צילומים: באדיבות החברות)

פשטידת ברוקולי בהפתעה

המצרכים:

350 גרם ברוקולי טרי

חצי כף שמרי בירה

170 גרם טופו משי (חצי חבילה)

כפית מלח הימלאיה

קורט פלפל שחור

10 מ"ל שמן זית

200 גרם קמח כוסמין מלא (2 כוסות חד פעמיות)

חופן זרעי דלעת

פשטידת ברוקולי | צילום: יח"צ
פשטידת ברוקולי | צילום: יח"צ

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הברוקולי עד להתרככות. מסננים.
  2. טוחנים בבלנדר את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה.
  3. מערבבים בקערה את מחית הברוקולי יחד עם כל מרכיבי הפשטידה עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים את הבלילה פנימה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
  6. מצננים לפני האכילה.

* ניתן לקשט עם זרעי דלעת מעל הפשטידה.

באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר


פיצה מבצק כרובית (טבעונית)

המצרכים לבצק:

1 ק"ג כרובית טרייה

כפית מלח הימלאיה

75 גרם קמח עדשים כתומות

קורט פלפל

כפית שמן זית

20 גרם קמח תפוחי אדמה

המצרכים לרוטב:

4 עגבניות טריות

כפית מלח הימלאיה

2 כפות גדושות של רסק עגבניות

קורט פלפל

קורט סוכר

2 בצל לבן יבש

5 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

חופן בזיליקום ואורגנו טריים

2 כוסות מים

גבינה צהובה טבעונית מגורדת (מעל הרוטב)

פיצה מבצק כרובית | צילום: יח"צ
פיצה מבצק כרובית | צילום: יח"צ

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את פרחי הכרובית בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה.
  2. סוחטים מנוזלים את מחית הכרובית בשקית בד (490 גרם אחרי סחיטה).
  3. מעבירים את מחית הכרובית לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן.
  4. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אחד.
  5. משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה ומורחים מעל הבצק את שמן הזית.
  6. מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה.
  7. מחממים שמן זית במחבת.
  8. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות בשמן.
  9. מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן.
  10. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים להרתחה.
  11. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי ומפזרים מעל הרוטב את הגבינה הצהובה המגורדת.
  12. מכניסים שוב לתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך 10 דקות.

* ניתן להניח מעל הרוטב תוספות לפי הטעם: בצל, פטריות, זיתים וכו'.

באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר


פסטה ברוטב אלפרדו (טבעונית)

המצרכים:

1 בצל גדול

4 כפות שמן זית בכבישה קרה

1 סלסלת פטריות שמפיניון לבנות

1 סלסלת פטריות שמפיניון חומות

1 קופסת קרם קוקוס

1 קופסת חלב קוקוס

מלח הימלאיה ופלפל לפי הטעם

חבילת פסטה (מלא, כוסמין)

פסטה ברוטב אלפרדו | צילום: יח"צ
פסטה ברוטב אלפרדו | צילום: יח"צ

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן.
  3. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
  4. שופכים פנימה את חלב הקוקוס וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  5. מתבלים לפי הטעם.
  6. מבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה.
  7. בסיר נפרד מבשלים במים רותחים פסטה מקמח מלא מהסוג שאוהבים (פנה, טורטליני, פטוצ'יני, ספגטי וכו').
  8. כשהפסטה רכה מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים.
  9. מגישים עם הרוטב מעל הפסטה.

* הצעת הגשה: 5 דקות לפני סיום בישול הרוטב אפשר להוסיף פרחי ברוקולי.

באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר


טורטליני

מבשלים את הטורטליני במים רותחים בערך 10-8 דקות, ובזמן הזה מכינים את הרוטב.

המצרכים לרוטב שמנת וכרובית:

500 ליטר שמנת מתוקה.

100 גר' כרובית.

5 גרם מלח.

טורטליני | צילום: גליה קונפטיק
טורטליני | צילום: גליה קונפטיק

מבשלים את חומרי הרוטב, רק עד שמגיעים לרתיחה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב.

מטגנים כמה פלחי כרובית מוסיפים לרוטב עם עלי תרד מלח, פלפל ומוסיפים את הטורטליני לרוטב נותנים לו קצת להצטמצם ומניחים על צלחת נגיעה של פרמזן מעל.

באדיבות ביגה קריון וביגה אח"י אילת קרית חיים


קנלוני

המצרכים לקנלוני:

1 דף פסטה (לחלוט 2 דקות).

70 גר' חציל

35 גר' שרי צלוי.

40 גר' גבינת חמד

2 גר' בזיליקום

5 גר' שמן זית

קורט מלח.

המצרכים לרוטב:

20 גר' שמן זית

5 גר' שום קצוץ

200 גר' רוטב עגבניות

1 גר' מלח

קנלוני | צילום: גליה קונפטיק
קנלוני | צילום: גליה קונפטיק

אופן ההכנה:

חולטים את דף הפסטה 2 דקות, ומניחים את הדף על קרש חיתוך רחב. מפזרים חצילים באופן שווה לכל הרוחב, מעל שמים את גבינת חמד, עגבניות שרי צלויות, בזיליקום, שמן זית ופרמזן ומתבלים במעט מלח.

מגלגלים עד הסגירה ומהדקים את הקצוות.

באדיבות ביגה קריון וביגה אח"י אילת קרית חיים


תפוחי אדמה גראטן

המצרכים:

8 תפוחי רדמה בינוניים קטנים מזן באטר או דזירה

1 ליטר חלב

חצי ליטר שמנת מתוקה

כף מלח

כפית פלפל שחור

חצי כפית מוסקט

3 ענפי מרווה

5 שיני שום כתושות

תפוחי אדמה גראטן | צילום: יח"צ
תפוחי אדמה גראטן | צילום: יח"צ

אופן ההכנה:

  1. בכל תפוח אדמה יוצרים חריצים במרווחים של 1 מ"מ ועומק 2/3 מגודל תפוח האדמה.
  2. מניחים בסיר עם כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה.
  4. במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מוציאים בזהירות את תפוחי האדמה מהסיר לתבנית פיירקס, ומוסיפים את נוזלי הבישול מעל
  6. מעבירים לתנור החם לחצי שעה-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, מושחמים ורוב הנוזלים מצומצמים. מגישים חם.

באדיבות רשת טיב טעם


לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד

המצרכים ל-2 תבניות בגודל 30 על 40:

1 חבילה עלי לזניה ברילה

2 בטטות, קלופות

1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פטה

חצי קופסה גבינת שמנת

חצי מכל שמנת מתוקה 38%

חצי כוס גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק + כמות נוספת לפיזור מעל

1 ביצה

1 כף קמח

3 שיני שום, כתושות

חצי שקית עלי תרד ניו-זילנדי

1 וחצי צנצנות רוטב נפוליטנה ברילה

לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד | צילום: יח"צ
לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד | צילום: יח"צ

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, פטה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, פרמזן, ביצה, קמח, שום כתוש, מלח ופלפל.
  2. קוצצים דק את התרד ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב.
  3. פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאוד.
  4. בתבנית מלבנית שמים 3-2 כפות רוטב עגבניות ומורחים על החלק התחתון.
  5. מניחים עלי לזניה אחד ליד השני ומניחים מעל, בשכבה ישרה, שליש מכמות הגבינות.
  6. מזלפים שליש מכמות רוטב העגבניות וחוזרים על השלבים כשהפעם במקום פסטה מניחים שכבת פרוסות בטטה. חוזרים שוב על השלבים. מסיימים עם רוטב עגבניות למעלה.
  7. מפזרים גבינת פרמזן מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהלזניה זהובה ורכה.

באדיבות המותג ברילה


בורקס מים / המתכון הסודי של תמרה אהרוני

המצרכים לבצק:

‎1 חבילה דפי פילו מופשרים היטב לפי הוראות היצרן.

‎מעט חמאה מומסת לשימון.

המצרכים לבלילה:

‎2 כוסות חלב

‎2 ביצים

‎60 גר' חמאה מומסת

‎מלח

‎פלפל שחור

המצרכים למילוי הבורקס:

1 בצל סגול

‎3 שיני שום

‎400 גר' עלי תרד טורקי שטופים היטב

‎1 כף חמאה

‎2 כפות שמן זית

250 גר' גבינת ריקוטה

350 גר' גבינה מגוררת שאוהבים

‎מלח

‎פלפל שחור

בורקס מים של תמרה אהרוני | צילום: שי יחזקאל
בורקס מים של תמרה אהרוני | צילום: שי יחזקאל

הוראות ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, השום והתרד.
  3. במחבת מחממים שמן זית וחמאה.
  4. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ-4-3 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
  5. מוסיפים את התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ-3-2 דקות נוספות עד שהתרד מתכווץ.
  6. מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  7. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, הביצים, החמאה המומסת, המלח והפלפל השחור לתערובת אחידה.
  8. מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית.
  9. מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת).
  10. לוקחים 3-2 דפי פילו וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות.
  11. טובלים כל חתיכה בבלילה ומניחים בצורה מקומטת בתבנית, חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של דפים רטובים ומקומטים.
  12. יוצקים על הדפים המקומטים מחצית מהמילוי ומיישרים לשכבה אחידה.
  13. מניחים עוד שכבה של דפים מקומטים רטובים על גבי שכבת המילוי.
  14. יוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה.
  15. מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי.
  16. מכסים את המאפה ב-3 דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח ביניהם מעט חמאה מומסת) ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה.
  17. יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים).
  18. אופים כ-50-40 דקות עד שהמאפה שחום ופריך.

פנקייקס

המצרכים:

1 גביע יוגורט

1 כוס חלב

2 ביצים XL או 3 ביצים L

2 כפות חמאה מומסת

קורט מלח

2 כפות סוכר

מעט תמצית וניל

1 חבילה קמח תופח 350 גר'

1 חבילה אבקת אפייה

פנקייקס | צילום וסטיילינג: גיל אבירם לסולתם
פנקייקס | צילום וסטיילינג: גיל אבירם לסולתם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים הכל בקערה לכדי עיסה נוזלית.
  2. משמנים מחבת, ובעזרת 2 כפות שופכים לעיגול את העיסה.
  3. הופכים צד כשנוצרות בועות.

באדיבות השף גיל אבירם וסולתם


עוגת גבינה אפויה ב-5 דקות הכנה

המצרכים: לתחתית:

150 גרם עוגיות פתי בר (טחונות).

1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם)

המצרכים לבלילה:

1 חבילה גבינה לבנה – 5 אחוז (750 גרם)

1 כוס סוכר

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

3 כפות קורנפלור

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

3 ביצים

עוגת גבינה אפויה בצ'יק צ'אק | צילום: ישראלה אזולאי, מתוך האתר "מתוקים" (metukimil.co.il)
עוגת גבינה אפויה בצ'יק צ'אק | צילום: ישראלה אזולאי, מתוך האתר "מתוקים" (metukimil.co.il)

אופן ההכנה

  1. בקערית נערבב את העוגיות הטחונות עם החמאה, נעביר לתבנית ונשטח.
  2. נערבב את חומרי הבלילה בקערה לבלילה חלקה, ונשפוך מעל התחתית.
  3. נכניס לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, ונאפה בערך שעה ורבע, עד שהקצוות מזהיבות יפה, והאמצע יציב.
  4. נוציא מהתנור מיד בגמר האפייה, נצנן ונכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות.

* אפשר לפזר אבקת סוכר על העוגה בעת ההגשה ולהניח דובדבנים

מתכון של ישראלה אזולאי מתוך האתר "מתוקים" (metukimil.co.il)

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות