הפח התלוי
זוכרים את המשולש? זה שהיה נח לו בפינת הכיור, בדיוק לפי הזווית ומקבל בהכנעה את השאריות הקטנות והרטובות?
מי החכם שהמציא את זה? מה ההיגיון? הרי בסוף הזבל הזה צריך להגיע משם אל הפח הגדול, אז מה עשינו כאן בעצם? זרקנו את הזבל לזבל?
כלומר זרקנו פעמיים אותו הזבל?!
ברצינות? שלא לדבר על איך זה מטפטף כל הדרך אל הפח…אצלי הוא כבר מזמן סתם סלסלה לירקות או עוד מסננת אחת.
נמצא התחליף הראוי – הפח התלוי
אבל בכל זאת צריך איזה מיכל איסוף קטן וקרוב לזירת ההתרחשויות, כלומר לכיור, שיקלוט את כל הקטנים המעצבנים האלה שמצטברים שם. רק שממש אין סיבה להרטיב אותם!
לשם כך המציאו לנו את הפחים הקטנים התלויים האלה. יש די הרבה דגמים, זה רק אחד מהם.
ויש לו כמה יתרונות
נוח מאוד להצמיד אותו אל הדלת שמתחת לכיור, קצת הצידה, שלא יחסום את הגישה אל הברז, ממש בהישג יד, בלי שנצטרך לטפטף אל הריצפה.
הפח הזה די קטן, אבל הקיבולת שלו מפתיעה, ממש פך השמן. האורך שלו 22 ס"מ והפתח 20 ס"מ. רק כאשר אני מרימה את שקית הניילון הפנימית, אני רואה כמה הצלחתי לדחות לתוכו…
הוא לא יקלוט, כמובן, את האריזות הריקות הגדולות, אבל את אלה ממילא כדאי להפריד, כדי להוביל לפח הכתום, וככה הכול מסתדר.
לא חייבים לתלות
יש לו גם רגליים ואפשר להעמיד אותו על השיש במקום לתלות. עומד יציב מאוד.
אפשר גם לדחוס אותו פנימה אל תוך עצמו, כדי להקטין את נפח הקיבולת שלו ולהצר אותו, כך שיתאים בדיוק למקום הפנוי שיש לכם בשבילו.
ואם אנחנו כבר כאן בענייני זבל, אז הנה עוד 3 טיפים קטנים-
מלח נגד ריח
תפזרו קצת מלח על התחתית, בתוך שקית הניילון ששמתם לריפוד. לא חשוב איזה סוג מלח, הכי זול שיש. המלח סופח נוזלים ויצמצם עד ימנע ריח זבל. ניסיתי ודי הופתעתי מההצלחה של הפעולה הפשוטה הזאת.
לפעמים אני שוכחת, ואז- באסה.
מיחזור
בטח שמתם לב שהצילומים שלי כאן נקיים מזבל. סתם לא בא לי להראות שאריות. אבל האמת שיש לי הישגים די יפים בייצור זבל בכמויות תעשייתיות…אז חבל, לא? הנה מה שאני עושה אתו לפעמים, ומרגישה שתרמתי להצלת כדור הארץ:
– ציר מרק טבעוני להעשרת תבשילים. במקום אבקות מרק מתועשות. מתאימים למטרה הזאת כל הקליפות והקצוות שבדרך כלל זורקים. אני אוספת במקרר יבול של ימים אחדים, כדי שיהיה מספיק למלא סיר. רק להרתיח עם מים, אפילו בלי תבלינים, ולסנן. את התבלינים מוסיפים אחר כך לתבשיל עצמו.
– את הרעיון הבא שמעתי מהשכן האגרונום המקסים שלי, דשן עשיר לצמחי הבית: לאסוף בצנצנת גדולה את כל הזבל האורגני שהסתובב במטבח במשך היום. הכול מהכול. כל הקליפות, גם של ביצים. גם קליפה יבשה של שום ובצל. ממש כל מה שהוא לא פלסטיק או נייר. כל מה שאפילו לבישול הציר לא מספיק טוב. בערב למלא את הצנצנת במים ולכסות במכסה אוטם.
במשך הלילה זה יתסוס.
למחרת או אפילו למחרתיים לסנן את המים לקערה, ולהעביר למשפך השקייה. זה יהיה הדשן הכי טוב שתוכלו להעניק לצמחי הבית שלכם. לא תאמינו כשתראו את התוצאות…
מחירי פחים תלויים ברשת משתנים מאוד לפי הדגם בין 15 ל- 50 ש"ח
יש דגמים ללא דפנות, רק מסגרת תלויה שמחזיקה שקית, בעיני פחות מוצלח.
מילות חיפוש לאיתור המוצר ברשת:
kitchen folding trash can
Wall Mounted Hanging Trash Bin For Kitchens Cabinet Door
Kitchen Cabinet Hanging Trash Can