fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

חיפה: בשבת ייצא לדרך שבוע האוכל הפולני

יוסקה פינקוס מבשל עם השף הפולני ארתור מורוז בפאב העוגן. פתיחה חגיגית של התערוכה "פולינריה" במעמד שגריר פולין בישראל
זקונסקי - מבחר סלטים ומתאבנים המלווים שתיית אלכוהול ומפגש חברתי (צילום: דן פרץ)
זקונסקי - מבחר סלטים ומתאבנים המלווים שתיית אלכוהול ומפגש חברתי (צילום: דן פרץ)

שבוע האוכל הפולני יתקיים לראשונה בין התאריכים 11-2 בנובמבר 2013. הפסטיבל יתקיים ביוזמת המכון הפולני בישראל ובמקביל לביקור ממלכתי של נשיא פולין בארץ. את הפסטיבל מפיקים ומנהלים אמנותית אריה רוזן, מנהל תכניות התרבות במכון הפולנית, ועיתונאית האוכל רונית ורד.

שבוע האוכל הפולני הראשון יציג למעלה מארבעים אירועי קולינריה ותרבות שיערכו ברחבי הארץ. בין האירועים המתוכננים – ארוחות משותפות שיבשלו שפים מובילים מישראל ומפולין, שחזור ארוחות היסטוריות וספרותיות, סיורים קולינרים, טעימות וודקה פולנית, אירוע תרבות רב משתתפים בבית העיר, תערוכות צילומי אוכל, סדנאות בישול של אוכל פולני-יהודי ועוד.

בורשט דובדבנים (צילום: דן פרץ)
בורשט דובדבנים (צילום: דן פרץ)

קהל המבקרים יוזמן  לערוך הכרות עם המטבח הפולני המסורתי, לטעום את המאכלים הפולנים-היהודים המקוריים לפני השינויים שהתחוללו בהם במעבר לארץ ישראל, להיזכר בנוסטלגיה בגרסת המטבח המזרח-אירופאי של תקופת הצנע ולהתוודע למטבח הפולני המודרני והעכשווי המעורר תשומת לב רבה בסצנה הגסטרונומית העולמית. דרך הזווית הקולינרית מבקשים מארגני הפסטיבל לפתוח צוהר לתרבות העשירה והמגוונת המתקיימת בשתי המדינות – פולין ישראל.

בפתיחת שבוע האוכל הפולני בחיפה, יבשלו יחד יוסקה פינקוס וארתור מורוז במטבח פאב העוגן שבחיפה ביום שבת 2.11 החל מהשעה 18:00. כל אחד מהם יכין את גרסתו לגפילטע פיש ולתבשיל בישול איטי קלאסי בנוסח מזרח אירופאי.

לתכנית המלאה ולהרשמה לאירועי "שבוע האוכל הפולני" ניתן לגלוש לאתר www.pcw.co.il

זקונסקי - מבחר סלטים ומתאבנים המלווים שתיית אלכוהול ומפגש חברתי (צילום: דן פרץ)
זקונסקי - מבחר סלטים ומתאבנים המלווים שתיית אלכוהול ומפגש חברתי (צילום: דן פרץ)

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות