fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

דרישה להקפיא את ועדת המנכ"לים

ועד העובדים של קבוצת בז"ן דורש להקפיא את ועדת המנכ"לים הבין משרדית לפיתוחו ולקידומו של מפרץ חיפה בגלל הבחירות לכנסת
בתי זיקוק. צילום: דורון גולן

ועד העובדים של קבוצת בז"ן שלח היום, שלישי מכתב ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד אביחי מנדלבליט, בדרישה להקפיא את ועדת המנכ"לים הבין משרדית לפיתוחו ולקידומו של מפרץ חיפה בגלל הבחירות לכנסת. על המכתב יו"ר ועד עובדי בז"ן חנן סונטג ויו"ר מועצת עובדי בז"ן דורון ניסן.

השניים מציינים כי בהתאם למכתבו של מנדלבליט למזכיר הממשלה, ב-23 בדצמבר 2020 הפכה הממשלה לממשלה יוצאת, ולכן חלים עליה כללים ודינים מיוחדים: "לדידנו, יש להורות לממשלה להקפיא את פעילותה של ועדת המנכ"לים משום שהיא אינה מיישמת את עקרון חובת האיפוק והריסון, שכן לפי ייעודה ומטרתה בהחלטת הממשלה, בכוונתה להתוות אסטרטגיה שתיצור מחויבות לממשלה הבאה. אין בפעילותה של הוועדה שום הוכחה של דחיפות וכורח אובייקטיביים בביצוע הפעולה דווקא במועד זה, ובכוונתה להציג מדיניותה עוד טרם כינונה של הממשלה החדשה ללא נימוק המוכיח חיוניות".

לטענתם של סונטג וניסן, "הממשלה הגדירה את פעילות הוועדה כגיבוש תוכנית אסטרטגית, ואין אנו סבורים שוועדת מנכ"לים בתקופת ממשלה יוצאת יכולה להתוות תוכנית אסטרטגית. פעילות הוועדה תביא ללא ספק לקביעת עובדות מוגמרות שיקשו על הממשלה הנכנסת לשנות, כולל קשיים משפטיים שכן לקרקעות מפרץ חיפה יש בעלים על פי דין. הממשלה הבאה תידרש למענה תקציבי בסדרי גודל של מיליארדי שקלים, וזאת בשעה שמנכ"ל רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) עו"ד יעקב קווינט, במכתבו ליו"ר המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון אשר מרכז את הוועדה, הודיע על שינוי מדיניות מהותי של רמ"י, אשר תוכניתה היוותה את אבן היסוד לעבודת הוועדה – תוכנית 'מפרץ החדשנות'. מנכ״ל רמ"י הודיע כי הרשות לא מסוגלת לממן את התוכנית תזרימית וכי לאחר בחינה מחודשת של הנתונים הכלכליים היא נסוגה מהתוכנית. מכתב זה מצטרף למכתבו של מ"מ הממונה על התקציבים במשרד האוצר יוגב גרדוס שקבע במכתבו ספקות באשר להיתכנות הכלכלית של הפרויקט".

לדבריהם, "עלול לעלות חשש כי חלק מהשרים רואים בפעולת הוועדה ובמדיניותה טרם מועד הבחירות משום הטבה או תועלת לציבור הבוחרים באזור חיפה, ולכן יש חשש שהיא מונעת, או נראית כמונעת, משיקולים של ההתמודדות בבחירות הקרובות. בעת הזו, בשל יציאת הכנסת לפגרת בחירות וכללי פעילות הכנסת בתקופת בחירות, נשללת מהציבור הזכות לשימוש בכלים פרלמנטריים כפעולות של איזונים ובלמים וליצירת שיח ציבורי ופיקוח פרלמנטרי הדרושים לתהליך מהותי מעין זה".

לחדשות נוספות בהד הקריות לחצו כאן * לדף הפייסבוק שלנו לחצו כאן*

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות