fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178238 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

רונן פלוט מונה לסגן וממלא מקום יו"ר מפעל ההנצחה "יד ושם"

ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, ימלא את מקומו של היו"ר היוצא אבנר שלו עד להשבעת הממשלה החדשה ובחירת יו"ר קבוע
שביעות רצון גבוהה. ראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט (צילום עצמי)
רונן פלוט (צילום עצמי)

שבוע לאחר מינויו כחבר דירקטוריון הנהלת "יד ושם", ראש העיר של נוף הגליל, רונן פלוט, מונה לסגן וממלא מקום היו"ר אבנר שלו, וזאת בעקבות פרישתו של שלו ועל רקע המחלוקת סביב מינויו של אפי איתם.

פלוט, שבעבר שימש בתפקיד מנכ"ל הכנסת ועמד בראש המשלחת לפולין הגדולה ביותר בתולדותיה, נענה לבקשה וביום שלישי השבוע אושר מינויו בישיבת ההנהלה של "יד ושם".

"זכות גדולה עבורי להיות חלק ממפעל ההנצחה הגדול והחשוב בעולם", אמר פלוט בתגובה והוסיף כי לצד הזכות והכבוד, עומדת גם החובה הגדולה לקיים את צו ההנצחה בכל מקום ובכל תפקיד.

"כנכד לסבים שאיבדו את כל בני משפחותיהם בשואה ולסבתות ניצולות שואה וכבן לאבא שנלחם בנאצים ונפצע במלחמה, אני נכנס לתפקיד בחרדת קודש", הוסיף.

מקדיש משאבים להנצחת השואה

פלוט ציין כי בהיותו מנכ"ל הכנסת עמד  בראש המשלחת הגדולה ביותר שיצאה מטעם כנסת ישראל למחנות ההשמדה בפולין. "זה היה אחד הרגעים המרגשים, המכוננים והמצמררים בחיי", הודה.
גם בתפקידו הנוכחי פלוט קנה לעצמו שם כראש עיר שמקדיש משאבים מיוחדים  להנצחת השואה. בהובלתו עיריית נוף הגליל  משתתפת במימון מחצית המסע לפולין עבור תלמידי העיר, פעלה לשיפוץ מוזיאון השואה ויזמה הנצחת סיפורי הניצולים באמצעות פרויקט תיעוד מיוחד.
מוסד "יד ושם" זכה פעמיים בפרס ישראל. הוא נוסד ב-1953 על פי חוק במטרה להנציח את ששת מיליוני היהודים שנרצחו על ידי הנאצים ועוזריהם ואת הקהילות והמוסדות שאבדו.

החוק מייעד ל"יד ושם" את התפקיד להקים אתרי הנצחה, לאסוף, לחקור ולפרסם עדויות על השואה והגבורה ולהנחיל את הלקחים הנובעים ממנה.

כמו כן החוק מסמיך את "יד ושם" להעניק אזרחות כבוד לקורבנות השואה ולייצג את ישראל בפרויקטים בינלאומיים העוסקים בהנצחת השואה.

אהבתם את הכתבה? הישארו מעודכנים באתר בלינקר ובעמוד הפייסבוק שלנו ידיעות הגליל ידיעון עפולה

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות