fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178232 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מטעמים כשרים לפסח

לחמניות, פיצה, צלעות טלה, עוגות, עוגיות וקינוח מפתה. מבחר מתכונים לשולחן הסדר
צלעות טלה. באדיבות סנדלפור (צילום: דני לרנר)
צלעות טלה. באדיבות סנדלפור (צילום: דני לרנר)

 

לחמניות

המצרכים: חצי כוס שמן, 1 כוס מים רותחים, חצי כפית מלח, 1 כף סוכר, 1 כוס קמח מצה, 1 מכל גבינת סימפוניה שום שמיר, 4 ביצים ((L

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את השמן, המים הרותחים, המלח והסוכר.
  2. מוסיפים את קמח המצה ובוחשים היטב עד שהתערובת נפרדת מהדפנות.  מוסיפים את הביצים ואת הגבינה ומערבבים היטב.
  3. מניחים לתערובת לנוח ולהתמצק במשך כחצי שעה.
  4. משמנים מולטיקייק משני צדדיו. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל השקעים ומניחים בשקעי המולטיקייק.
  5. אופים במשך כ~ 10 דקות עד שהלחמניות משחימות.

גיוון: נסו את המתכון הזה עם גבינת סימפוניה זיתים.

לחמניות כשרות לפסח. באדיבות רות אופק לשטראוס מחלבות (צילום: אפיק גבאי)
לחמניות כשרות לפסח. באדיבות רות אופק לשטראוס מחלבות (צילום: אפיק גבאי)

צלעות טלה צלויות, ברוטב מעדן דובדבנים שחורים וירקות צלויים

המצרכים ל~4 מנות: 1 ק"ג שדרת צלעות טלה מחוברות, מלח גס ופלפל שחור, 4 כפות פיסטוק קצוץ, 1 חלבון, 1 מעדן דובדבנים שחורים סנדלפור, 1 כוס מרק עוף, ירקות צלויים (3 גזרים קלופים חתוכים לאורכם, 2 סלקים קלופים וחתוכים לרבעים, 3 שיני שום קצוצות, 6 צנוניות שלמות, 3 יח' שומר חתוך לרבעים.

אופן ההכנה:

  1. צולים את ירקות השורש בתבנית עם מעט שמן זית מלח ופלפל במשך 45 דקות ב~180 מעלות.
  2. מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את שדרת הצלעות מכל צדדיה.
  3. מתבלים את שדרת הצלעות במלח ופלפל ומכניסים לתנור ב~180 מעלות למשך 20 דקות.
  4. בסיר מביאים לרתיחה את מעדן הדובדבנים השחורים ומרק העוף.
  5. מוציאים את שדרת הצלעות מהתנור ומורחים עליה חלבון בעזרת מברשת.
  6. "מדביקים" על השדרה את הפיסטוק הקצוץ.

ההגשה: מניחים את ירקות השורש במרכז צלחת ההגשה. לצידה מניחים את שדרת הצלעות שלמה (או חתוכה לצלעות). בעזרת כף מפזרים בנדיבות מרוטב הדובדבנים השחורים על שדרת צלעות הטלה.

צלעות טלה. באדיבות סנדלפור (צילום: דני לרנר)
צלעות טלה. באדיבות סנדלפור (צילום: דני לרנר)

חזה עוף צלוי בזיגוג משמש

המצרכים: 100 מ"ל שמן, 30 גרם שיני שום, 60 גרם סוכר חום, 100 גרם ריבת משמש, 60 גרם רוטב צ'ילי מתוק, 400 גרם חזה עוף (אפשר גם נתחי עוף או פרגיות), קורט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל~190 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומשמנים בכף שמן.
  2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום ומטגנים דקה עד הזהבה.
  3. מוסיפים סוכר, ריבה וצ'ילי. מערבבים ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים את העוף בתבנית. יוצקים מעל את הזיגוג ואופים כ~15 דקות.

מומלץ להגיש על מצע אורז, ובליווי סלט ירוק מרענן.

עוף בזיגוג משמש. באדיבות שף עופר פישמן מקבוצת ISS ישראל (צילום: קובי קואנקס)
עוף בזיגוג משמש. באדיבות שף עופר פישמן מקבוצת ISS ישראל (צילום: קובי קואנקס)

פיצה

המצרכים לבצק (2 מגשים, 4 סועדים): 1 חבילה תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם (350 גר'), 4 כפות שמן זית, 1.5 כפיות סוכר, חצי כפית מלח, כוס מים, רוטב עגבניות (איזה שאוהבים).

להנחה מעל הפיצה: כדורי מוצרלה, אורגנו מיובש, עגבניות שרי, בצל סגול חתוך.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל~220 מעלות.
  2. מכניסים לקערת מיקסר את תערובת מאפי השמרים. מוסיפים את שמן הזית, הסוכר וכוס המים. מתחילים בערבול. כאשר החומרים מתחילים להתאחד מוסיפים את המלח. ממשיכים בערבול למשך 5 דקות.
  3. משמנים את הידיים במעט שמן זית. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ~45 דקות.
  4. מחלקים את הכדור לשניים ויוצרים שני משטחים עגולים בקוטר 25.
  5. מרדדים את המשטחים העגולים בעזרת מערוך. מניחים כל אחד בתבנית שטוחה.
  6. מורחים רוטב עגבניות. מפזרים מעליו אורגנו מיובש, כדורי מוצרלה, עגבניות שרי ורצועות בצל סגול.
  7. אופים כ~15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה בקצוות.

טיפ: לפני ההגשה מומלץ לפזר עלי בזיליקום טריים ותוספות כרצונכם: טונה, בולגרית, תירס וכו'.

פיצה כשרה לפסח. באדיבות אסם (צילום: שרית גופן, סטיילינג: ענת לבל)
פיצה כשרה לפסח. באדיבות אסם (צילום: שרית גופן, סטיילינג: ענת לבל)

עוגת שוקולד עם קרם קפה

המצרכים לבסיס השוקולד: 100 גרם חמאה מומסת, 150 גרם (3/4 כוס) סוכר, 1 כפית קפה נמס, חצי כפית תמצית וניל, קורט מלח, 2 ביצים (L), 2 כפות חלב, 100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור, 40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו, 1 כפית אבקת אפייה, 100 גרם שוקולד חלב קצוץ דק.

לקרם הקפה: 375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, 2 כפיות קפה נמס, 2 כפות אבקת סוכר

לציפוי השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר, 125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה.

לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה:

בסיס השוקולד: מחממים תנור ל~170 מעלות ומשמנים  תבנית עגולה, קוטר 22.

  1. בקערה טורפים יחד חמאה, סוכר, קפה, וניל, מלח, ביצים וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים קורנפלור, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  3. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בצורה אחידה בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  5. אופים במשך 25_20 דקות או עד שהבסיס מתייצב בשוליים, תופח וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

קרם הקפה:

  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, קפה ואבקת סוכר במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  2. יוצקים את הקרם על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון.
  3. מצננים במקפיא כשעתיים~שלוש שעות לפחות.

ציפוי השוקולד:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  2. יוצקים את הציפוי על גבי שכבת קרם הקפה הקפואה ומיישרים.
  3. מקשטים בשברי שוקולד מריר.
  4. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
עוגת שוקולד עם קרם קפה. באדיבות נטלי לוין לרגע מתוק של עלית (צילום: נטלי לוין)
עוגת שוקולד עם קרם קפה. באדיבות נטלי לוין לרגע מתוק של עלית (צילום: נטלי לוין)

אגסים ביין אדום ומעדן תות שדה עם זביונה ומעדן תפוז

המצרכים ל~8 מנות: 8 אגסים, 1 בקבוק יין אדום, 1 מעדן תות שדה סנדלפור, 1 ציפורן שלמה, 1 הל שלם.

לזביונה: 4 חלמונים, 4 כפות סוכר, 3 כפות מעדן תפוז סנדלפור

אופן ההכנה:

  1. קולפים את האגסים אך משאירים את העוקץ שבראשם.
  2. בעזרת סכין חדה חותכים את תחתית האגס על מנת שתחתיתו תהיה שטוחה.
  3. שמים בסיר צר את היין, מעדן תות השדה, הציפורן, ההל והאגסים הקלופים. מביאים לרתיחה. כשרותח מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים למשך חצי שעה. מקררים.
  1. מכינים זביונה: בקערת מתכת מערבבים בעזרת מטרפה חלמונים וסוכר עד להקצפה. מרתיחים מעט מים בסיר וממשיכים לטרוף את תערובת החלבונים והסוכר מעל אמבט המים החמים. (יש לשים לב שהקערה לא נוגעת במים החמים!).

כשהתערובת מתחילה לקבל מרקם סמיך מוסיפים את מעדן התפוז וממשיכים לטרוף עוד דקה. מורידים מהאש ומעבירים למקרר (ניתן לשמור במקרר עד שעתיים).

ההגשה: בצלחת עמוקה מניחים את האגס ומסביבו את נוזל הבישול. לצד האגס מניחים כף גדושה מהזביונה.

אגסים ביין. באדיבות סנדלפור (צילום: דני לרנר)
אגסים ביין. באדיבות סנדלפור (צילום: דני לרנר)

עוגיות מקרון עם קוקוס

המצרכים ל~40_35 עוגיות: 7 חלבונים, 400 גרם סוכר, 200 גרם קוקוס, גרידת לימון.

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את כל המרכיבים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה (מערבבים מדי פעם) עד אשר התערובת הופכת לצמיגית.
  2. מקררים את התערובת ומכניסים למקרר למשך לילה.
  3. מזליפים את התערובת על מגש עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל~160 מעלות כ~20 דקות עד אשר העוגיות מקבלות גוון זהוב.

לגיוון: ניתן להוסיף לתערובת פצפוצי שוקולד חום/לבן.

עוגיות מקרון עם קוקוס. באדיבות קפה גרג (צילום: אסף לוי)
עוגיות מקרון עם קוקוס. באדיבות קפה גרג (צילום: אסף לוי)

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות