fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

העוגות של חמודי בריבוע

חמודי עיק וחמודי עטיה, שני חברים טובים, החליטו לנפץ את הסטיגמה שעכו זה רק חומוס ודגים ופתחו בית קפה חלבי וקונדיטוריה בסטייל אירופי
חמודי עטיה (מימין) וחמודי עיק (צילום: תאיר פז)
חמודי עטיה (מימין) וחמודי עיק (צילום: תאיר פז)

מבחינה קולינארית, מזוהה עכו בדרך כלל עם מסעדות דגים, מסעדות מזרחיות, כנאפה וחומוס. חמודי עיק, בן 25, וחמודי עטיה, 22, שני חברים טובים תושבי העיר, מאיימים לנפץ את הסטיגמה המוכרת ופתחו לאחרונה בית קפה חלבי וקונדיטוריה המתמחה בארוחות חלביות ועוגות ועוגיות בהזמנה אישית.

עיק ועטיה – חמודי בריבוע, אם תרצו – הם בעלי ניסיון עשיר ומגוון בתחום המסעדנות ובתי הקפה ועברו בו כברת דרך ארוכה: עיק עבד מגיל 16 כמעט בכל בית קפה אפשרי באזור הקריות במגוון תפקידים – ברמן, טבח, שוטף כלים ומלצר, במטרה ללמוד משהו מכל דבר.

עיק: "עברתי מבית קפה לבית קפה כי רציתי ללמוד מכל מקום משהו אחר. מאז שהייתי ילד קטן רציתי לפתוח בית קפה. תוך כדי העבודה למדתי קצת מפה, קצת משם. במקצועי הרשמי אני טבח, אבל זה משהו שלמדתי מניסיון, אין לי תעודות. היה לי חשוב להתמקצע ולדעת בכל התחומים".

עטיה, לעומתו, החל לעבוד במפעל לעוגיות בגיל 16, שם התוודע לתחום האפייה. בגיל 18 החל ללמוד בקורסים מקצועיים בקונדיטוריה במכללת תדמור, כולל השתלמויות אצל קונדיטורים מצרפת. כיום, בגיל 22, לצד תעודות עיצוב ופיסול עוגות, אוחז עטיה גם בתעודות קונדיטור ושוקולייטר מוסמך, מהצעירים בארץ. לצד הלימודים, עבד עטיה בקונדיטוריות ובתי קפה שונים בת"א ובאזור, כולל התמחות אצל דודו אוטמזגין, בעל רשת הקונדיטוריות המוכרת.

המתוקים של טורטרה (צילום: תאיר פז)

עבור שני החמודים מדובר היה בחלום ילדות: עיק חלם מגיל צעיר לפתוח בית קפה משלו ואילו עטיה התאהב בתחום הקונדיטוריה והשוקולד ושאף לפתוח קונדיטוריה. להחלטה להקים את העסק החדש הגיעו במקרה.

"האמת שבהתחלה רציתי לפתוח בכלל סנדוויץ'-בר", מספר עיק, "יום אחד חמודי התקשר אלי ואמר לי 'בוא, מזמן לא ראיתי אותך, בוא ניפגש'. בקיצור, נפגשנו, הלכנו לבית קפה בעיר, חמודי ראה שאני שקוע ושאל אותי מה קרה, אז אמרתי לו שבא לי לפתוח בית קפה. הוא אמר שהוא רוצה לפתוח איזו קונדיטוריה, וככה זה קרה".

לדבריהם, הדברים התרחשו מהר, ושלושה חודשים מהיום שבו העלו את הרעיון העסק נפתח. את המיקום תרם עיק בדמות נכס ששייך למשפחתו ברחוב יהושפט 22. המקום עוצב בגוונים לבנים ומזמינים, על פי מראהו של בית קפה בספרד, שהועתק במדויק, כולל הריצוף. המעצבת רצתה ליצור את אותה האווירה שחוותה בבית הקפה המקורי. את שם המקום, "טורטה", הגה אביו של עיק ומשמעותו היא "עוגה" בחמש שפות שונות: בולגרית, הונגרית, איטלקית, ספרדית ומצרית.

העובדה כי הם צעירים וחסרי ניסיון בניהול עסק לא הפחידה אותם, אלא דווקא דחפה אותם קדימה: "זה יותר מעודד, כי אני כולה בן 25. מקסימום, אם נפלתי יש לי את כל החיים ללמוד. זה לא שאני בן 40 ויש לי חובות", אומר עיק.

כרגע, הם אומרים, התגובות לעסק חיוביות ויש פרגון מהסביבה. עיק: "אנחנו עובדים ברמה גבוהה מאוד. עד היום, ברוך השם, כל מי שנכנס אלינו, חזר". המקום מציע ארוחות בוקר, פסטות, לזניות, שתייה חמה וקרה לצד עוגות, עוגיות, מוסים ועוגות יום הולדת. עיק אחראי על הפן של האוכל, ועטיה על העוגות.

הם מכינים במקום עוגות מסורתיות מחומרי גלם המיובאים מצרפת, אך מציעים גם שילובים מיוחדים וגרסאות שלהם לעוגות מוכרות, כמו עוגת פירות יער ושוקולד לבן שהגה עטיה והפכה ללהיט בקרב הלקוחות. כעת הם מקווים לתפוס תאוצה ולהרגיל את תושבי עכו והסביבה שקונדיטוריה עילית ניתן למצוא גם כאן קרוב.

חלומם הגדול הוא להתפתח לרשת מוכרת בכל הארץ.

 טורטה – רחוב יהושפט 22, עכו. שעות פתיחה: ראשון עד שישי 08:00-24:00, שבת מ-11:00 בבוקר.

חמודי עטיה (מימין) וחמודי עיק (צילום: תאיר פז)
חמודי עטיה (מימין) וחמודי עיק (צילום: תאיר פז)

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות