fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

למה הם מוכרים לנו צרורות כל כך גדולים של פטרוזיליה?

כאשר כל מה שאנחנו רוצים זה רק כמה גבעולים. באסה לזרוק אבל במקרר העלים העדינים האלה משחירים די מהר. אז אחרי שניסיתם כבר את כל השיטות, בואו לנסות את כל הטיפים במדור של טובה ''באה בטוב''
פטרוזיליה ושמיר בצרורות | צילום טובה ביאלה

טיפים: טיפ, טיפה יותר – אריכות ימים לפטרוזיליה במקרר

לגמרי בטוחה שכבר שאלתם את השאלה הזאת בעבר וגם מצאתם תשובה, אולי אפילו כמה תשובות, לעניין המטריד הזה של איך לשמור על טריות רעננה של העלים הדקים האלה. כל הסוגים, גם שמיר, בזיליקום, נענע. קשה לי להוסיף לרשימה כוסברה, כי לא סובלת אותה. אבל גם היא.

יש שיטה שאולי עוד לא ניסיתם

הפטנט הזה לא שלי, קראתי לפני המון שנים במדור בית באיזה עיתון נשים ישן. מאז ראיתי אותו בעוד כמה פינות, אבל אם מישהו במקרה פספס ולא ראה ולא קרא, הנה אני כאן כדי לספר. אתם חייבים לנסות. אצלי זה תמיד מצליח והעלים נשארים טריים כמעט במאה אחוזים לפחות 3 שבועות !!! שלושה! לא התבלבלתי!

3 שבועות של טריות רעננה | צילום: טובה ביאלה

כל מה שצריך לעשות זה לבחור את הענפים בעלי הגבעולים היותר ארוכים, לקטוף עלים שבתחתית הגבעול כך שיהיה כמו מוט נקי לגמרי.

גבעול נקי | צילום: טובה ביאלה

עכשיו לבחור צנצנת, רצוי גבוהה קצת יותר מהרגיל, תכף ההסבר למה גבוהה, למלא מים בגובה של עד 4 ס"מ בערך, זה מספיק, ולהכניס כמו פרחים לאגרטל.

ועכשיו מגיע הקטע-

לכסות את העלים החשופים בשקית ניילון שקופה. רצוי קטנה, כזאת של כריכים, כדי שלא תגיע עד תחתית הצנצנת. למה שלא תגיע? כי זה יקטין את הסיכויים של הצנצנת להתהפך במקרר.. אנחנו לא רוצים שזה יקרה עם כל המים האלה. זאת גם הסיבה לבחור צנצנת גבוהה, עוד משהו שמבטיח את היציבות שלה.

פטרוזיליה מכוסה מוכנה למקרר | צילום טובה ביאלה

אני נוהגת גם להחליף את המים אחת לכמה ימים, אבל לא בטוחה שזה הכרחי.

 

גבעולים במים רדודים | צילום טובה ביאלה

עוד משהו קטן על שמיר

אפשר להאריך חיי מדף של שמיר בעוד שתי דרכים שעובדות מצוין. פחות מתאים לעלים האחרים, אולי כי השמיר חשוב יותר בזכות הריח שלו, שנשמר חזק ומשמעותי גם כך:
להניח בשכיבה בתוך קערה מלבנית, לא לכסות ולהשאיר ככה פתוח במקרר. במשך הזמן הוא פשוט יתייבש, הכמות תצטמצם, הצבע יהיה כהה יותר, העלים קצת יצטמקו אבל בהחלט יעשו את העבודה.

זה הופך להיות מין  עלי תבלין לחים כאלה, לא דוקרניים כמו המיובש לגמרי. נוח ונעים לפזר על סלט וגם לתבל מרק עוף.

אצלי הוא נשמר ככה אפילו 3 חודשים, מוכן לשימוש בכל רגע.

 

מתייבש במקרר | צילום טובה ביאלה

והדרך השנייה, לא חדשנית אבל בהחלט נותנת תוצאות: להקפיא בתוך קופסאות קטנות. אצלי תמיד יש כמה במקפיא…

ולסיום שאלה:

האם אתם נוהגים לשטוף את העלים שלכם?

איך?

צריך בכלל?

אולי לא?

על כך בפעם הבאה….

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות