fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

הצגת חייו: אורן סמדג'ה בדרך לבמות בלונדון

הג'ודוקא הישראלי, שרשם קריירה מפוארת עם זכיות במדליות אולימפיות גם כספורטאי וגם כמאמן, ילווה את שחקני תיאטרון השעה הישראלי בפסטיבל הצגות ילדים 2025 שמתקיים בלונדון, ובין השאר תועלה הצגה על סיפור חייו. סמדג'ה, שאיבד את בנו במלחמה, גם ירצה בפני הקהילות היהודיות
סיפור מעורר השראה. אורן סמדג'ה עם השחקנים שמשתתפים בהצגה צילום: אילי אמויאל

בצל האנטישמיות בעולם, מאמן נבחרת ישראל בג'ודו, אורן סמדג'ה, יטוס עם משלחת של שחקני תיאטרון השעה הישראלי, לייצג את ישראל בלונדון בפסטיבל הצגות הילדים בעברית 2025 ולהרצות בפני הקהילות היהודיות.

בבריטניה, נרשם בפרק הזמן שמאז ה-7.10 מספר האירועים האנטישמיים הגבוה ביותר שנרשם במדינה עם עלייה של מעל ל 500%. במיוחד לאור כל הנתונים הללו, יש חשיבות רבה להמשיך ולקיים גם השנה את פסטיבל הצגות הילדים בעברית 2025 בלונדון ולחזק את הקהילה היהודית בבריטניה.

אורן סמדג'ה, מאמן נבחרת ישראל בג'ודו, נבחר לפתוח עם סיפורו האישי את הפסטיבל המתקיים בשיתוף פעולה עם ההסתדרות הציונית העולמית, אשר יעסוק השנה בנושא מרגש וחשוב במיוחד בימים אלו ״גבורה וגיבורים" ויכלול הצגות ילדים, ביניהן "אלוף ישראל", הצגה המגוללת את סיפור זכייתו של אורן באולימפיאדה, אשר תעלנה יותר מ-80 פעמים בפני קהילות יהודיות, בבתי הספר יהודים, מרכזים קהילתיים ובתי כנסת בלונדון ומחוצה לה, בשיתוף עם ההסתדרות הציונית העולמית (WZO) ותאטרון השעה הישראלי.

ההצגה – "אלוף ישראל", מספרת סיפור השראה של ילד קטן וביישן מאופקים, המצליח כנגד כל הסיכויים ובזכות נחישות יוצאת דופן, התמדה וחריצות להוכיח כי ההשקעה מביאה להישגים. יחד עם התמיכה והאמונה של אביו, מוריס ז"ל, למד אורן כי אפשר להפוך כל כישלון להצלחה ובזכות ההבנה כי אפשר לנצח קרבות בדרכים רבות, הפך למדליסט אולימפי עם הישגים בינלאומיים. אורן ישתף את סיפורו האישי בערב הפתיחה של הפסטיבל, על ההתמודדות עם נפילת בנו בקרב בעזה, על תעצומות הנפש והאופטימיות הנדרשת להמשיך קדימה.

אורן סמדג'ה רשם קריירה מפוארת במהלכה זכה בתואר סגן אלוף העולם (בשנת 1995), זכה במדליית ארד באולימפיאדת ברצלונה בשנת 1992, זכה במדליית ארד באליפות אירופה (1992), והיה לספורטאי הישראלי הראשון שזכה במדליה אולימפית גם כג'ודאי וגם כמאמן באולימפיאדת ריו 2016, אולימפיאדת טוקיו 2020 ואולימפיאדת פריז 2024.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות