ענבר דנציגר ודניאל קריצ'בסקי הבטיחו את מקומם באליפות אירופה בשחייה

השניים הציגו יכולת מצוינת במסגרת אליפות קנדה הפתוחה ולצד זכייה ב-5 מדליות, גם עמדו בקריטריון שמזכה בכרטיס לאליפות אירופה. דנציגר וקריצ'בסקי מצטרפים לעוד 6 שחיינים ושחייניות שכבר הבטיחו את מקומם באליפות אירופה שתיערך בקיץ הקרוב בפריז, צרפת
3 מדליות וכרטיס לאליפות אירופה. ענבר דנציגר צילום: סימונה קסטרווילארי

ענבר דנציגר (ממועדון הפועל ירושלים) ודניאל קריצ'בסקי (ממועדון אלומה עירוני הוד השרון) אישררו את הקריטריון לאליפות אירופה בבריכות ארוכות, שתתקיים בחודש אוגוסט הקרוב בפריז, צרפת. האשרור נקבע במסגרת אליפות קנדה הפתוחה, אליה טסו השניים על מנת להשיג את הכרטיסים לאליפות אירופה. מלבד הכרטיס לאליפות, זכו השניים גם בחמש מדליות בתחרות. הראשון מבין הישראלים שהבטיח את הכרטיס היה ענבר דנציגר, שזכה במדליית זהב במשחה ה-100 מ'  גב לאחר שסיים את המסלול בזמן של 54.69 שניות, תוך שהוא קובע שיא אליפות קנדית חדש. בהמשך התחרות, שחה דנציגר גם במשחה ה-50 מ' גב והוסיף מדליית כסף נוספת כשרשם זמן של 25.85 שניות. דנציגר סיים את התחרות בצורה מרשימה לאחר שזכה במדליית זהב נוספת במשחה ה-200 מ' גב ובתוצאה של 2:00.11 דקות.

ביומה השני של התחרות, אישרר גם דניאל קריצ'בסקי את הקריטריון במוקדמות משחה ה-100 חופשי, כשקבע זמן של 48.93 שניות. קריצ'בסקי סיים את משחה הגמר במקום השני וזכה במדליית כסף. הוא הוסיף עוד מדליית כסף במשחה 200 מ' חופשי ובתוצאה של 1:49.22 דקות.

2 מדליות וכרטיס לאליפות אירופה. דניאל קריצ'בסקי
צילום: סימונה קסטרווילארי

דנציגר וקריצ'בסקי, שייצגו את ישראל בשנה שעברה באליפות העולם בסינגפור, מצטרפים כעת לשישה שחיינים ושחייניות שכבר הבטיחו את מקומם באליפות אירופה, שתתקיים כאמור בקיץ הקרוב בפריז: דריה גולובטי, דניס לוקטב, לאה פולנסקי, מירון חרותי, אביב ברזלי ותומר שוסטר. בכך, ישלימו השניים את שמונת שחייני ושחייניות הנבחרת הישראלית שתשתתף באליפות אירופה 2026. לשאר חברי הנבחרת ישנן עוד מספר אפשרויות לאישרור הקריטריון עד תחרות הטריילז, שתארך בארץ בסוף חודש מאי, ותהווה את ההזדמנות האחרונה להשגת הכרטיס היוקרתי לפריז.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות