שייטת דגם ה-ILCA6, גאיה דטיאשווילי, הייתה במרחק נגיעה מהפודיום לאחר שסיימה במקום הרביעי באליפות אירופה לנוער שהתקיימה בוילאמורה, פורטוגל. דטיאשווילי, בת ה-17 ממועדון השייט הפועל זבולון עכו, היא כבר שם מוכר בעולם השייט לנוער, לאחר שבשנים האחרונות הפגינה מסלול התקדמות מרשים ועקבי בארץ ובחו"ל. אם בתחילת השנה שעברה עוד השיגה תוצאות באזור העשירייה השנייה באליפות אירופה, בסוף השנה שעברה ביצעה את קפיצת המדרגה כאשר סיימה את האליפות במקום הרביעי. באליפות אירופה האחרונה היא שחזרה את ההישג, כאשר היא הפגינה שייט מרשים ברוחות החזקות, ששררו ברוב ימי התחרות. לאורך כל התחרות הייתה דטיאשווילי צמודה לשייטת האוקראינית במאבק על המקום השלישי, עד שבסוף יום השיוטים עמד ההפרש על נקודה אחת בלבד. בשני השיוטים האחרונים, המשיך להתנהל מאבק צמוד, כאשר בשיוט ראשון סיימה האוקראינית ראשונה והישראלית שנייה. בשיוט המכריע ניסתה דטיאשווילי לבצע מהלך טקטי על האוקראינית, אך לא הצליחה לעקוף ונאלצה להסתפק בשחזור השיא מהשנה שעברה.
"הייתה תחרות ממש צמודה", סיכמה גאיה, "מקום רביעי הוא תמיד מבאס, אבל אני מנסה להסתכל על מה שעשיתי לאורך הדרך ולהתעודד, כי אני משתפרת לאורך הזמן, וזה מה שחשוב. הצלחתי באליפות הנוכחית לשמור על רמה גבוהה לאורך כל התחרות ובשנה הבאה המטרה היא להמשיך את השיפור. הפנים כבר קדימה ואני ממשיכה בכל הכוח".
נופר אדלמן-שמואלי, מאמנת נבחרת הנשים: "גאיה ביצעה תחרות מרשימה מאוד, והיכולת שלה להישאר בצמרת לאורך כל התחרות מראה על יכולת ויציבות וזה הדבר החשוב בדגם ה-ILCA, שם כמות המתחרות גדולה מאוד וכל שיוט חלש בתחרות הוא קריטי".
עוד באליפות: שני שייטים צעירים מישראל התברגו לעשרת הגדולים בקטגוריית U17 (עד גיל 17). נועם קמפינסקי סיימה במקום רביעי וגל עינב סיים במקום השישי, כאשר לשניהם זו אליפות אירופה ראשונה בדגם זה. כל תוצאות התחרות: בנות: גאיה דטיאשווילי (4), רבקא מנטל (16), נועם קמפינסקי (42, מקום 4 U17), אביגיל ברנע (86), רוני שושן (94).בנים: נועם להט (35), יהב גבע (40), אלעד דהן (42), גל עינב (44, מקום 6 U17), קורן תורג'מן (84), בן גולדנברג (118), אוהד הלסייד (189), עמית מאור (162).