כדורגל, ליגת העל: המשחק בין הפועל באר שבע לבני סכנין פוצץ

במהלך נגינת ההמנון, ביזו אוהדי בני סכנין את המעמד כשחלקם הפנה את הגב למגרש, חלקם בכלל נותר לשבת ואחרים נהמו קריאות גנאי. לאוהדי הפועל באר שבע זה עלה על העצבים וחלקם פרץ למגרש במטרה להתעמת עם אוהדי סכנין. יו"ר סכנין: "המקרה אינו מצדיק את ההתפרצות כלפי האוהדים שלנו". הבעלים של הפועל באר שבע: "אפילו ביום כזה קשה, הם לא מכבדים"
אוהדי הפועל באר שבע מסתערים על אוהדי סכנין צילום: ערוץ הספורט

המתח הגדול בחברה הישראלית חלחל גם לכדורגל הישראלי. המשחק בין הפועל באר שבע לבני סכנין פוצץ בעקבות אירועי אלימות שהתפתחו מיד בתחילתו. הביזיון החל כשלפני המשחק, בעת נגינת ההמנון, כשמספר מאוהדי סכנין הפנו את הגב למגרש, חלקם ישבו וחלקם בכלל קראו קריאות גנאי. אוהדי באר שבע, שגם ככה הגיעו למשחק טעונים בעקבות הבשורה על הירצחם של ששת החטופים הישראלים בשבי ארגון הטרור חמאס, פרצו לכר הדשא ופתחו בריצה לעבר היציע בו ישבו אוהדי סכנין במטרה להתעמת איתם. המשטרה אומנם התערבה אבל בינתיים שחקני סכנין ירדו לחדרי ההלבשה ובהוראת היו"ר מוחמד אבו יונס, סירבו לעלות חזרה למגרש.

אבו יונס: "איפה הייתה האבטחה כשאוהדי באר שבע פרצו למגרש ורצו לכיוון האוהדים שלנו? ההתפרצות כלפי האוהדים שלנו לא מצדיקה את מה שקרה". בעלי הפועל באר שבע אלונה ברקת: "אני לרגע לא מצדיקה את מה שקרה, אבל ראינו מה קרה בעת השמעת ההמנון. אפילו להתייחד עם הנופלים לא נתנו לנו. המנון המדינה זה חלק מהזדהות. ביום כזה, כשכולנו עם דמעות בעיניים, אתה מצפה מאנשים שיכבדו את זה. האוהדים שלנו עבדו קשה להכין שלט וסרטון שינציח את הנרצחים ואנחנו לא צריכים לוותר על זה. אנשי סכנים צריכים להבין שחיילי צה"ל ושוטרי משטרת ישראל שומרים גם עליהם".

כעת, בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל יצטרך להכריע את גורל המפגש.

במקביל, היה גם משחק בו גברה מכבי תל אביב על מכבי פתח תקווה, 0:3, משערים של גבי קניקובסקי, הישאם ליוס ורז שלמה.

מכבי פתח תקווה מדורגת במקום האחרון בטבלה עם 0 נקודות, 0 שערי זכות ו-5 שערי חובה. עבור מכבי תל אביב היה זה משחק ליגה ראשון, לאחר שהמשחק נגד הפועל ירושלים ממחזור הפתיחה נדחה.

 

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות