באיגוד האופניים אופטימיים אחרי מדליית הכסף של מיכאל יעקובלב באליפות העולם

אליפות העולם ברכיבת אופני מסלול שהתקיימה בדנמרק, הסתיימה בזכייה היסטורית של מיכאל יעקובלב במדליית כסף במקצה הקירין והופעה היסטורית של שני רוכבים ישראלים: ולד לוגינוב ואלון יוגב במקצוע המדיסון. "אנחנו רק מתחילים", אומרים באיגוד האופניים, "יש פה פוטנציאל להתפתחות מקצועית"
הצלחה מרשימה. נבחרת האופניים של ישראל צילום: הוועד האולימפי בישראל

אליפות העולם ברכיבת אופני מסלול הסתיימה בבלרופ, דנמרק, עם הופעה ענקית למשלחת הישראלית, ששיאה היה בזכייתו של מיכאל יעקובלב במדליית כסף היסטורית במקצה הקירין.

זו הייתה האליפות הטובה ביותר עד היום לנבחרת הישראלית, שהעמידה משתתפים בחמש דיסיפלינות, שלוש מתוכן אולימפיות. עד היום השתתף רק יעקובלב במקצועות הקירין והספרינט האולימפיים, אך הפעם השיגו גם ולד לוגינוב ואלון יוגב את הכרטיס הנכסף, ולראשונה היה ייצוג ישראלי במקצוע המדיסון.

לוגינוב ויוגב השתתפו במקצה שנעל את האליפות. במדיסון משתתפים צמד רוכבים במרוץ למרחק 50 ק"מ (200 הקפות של הוולודרום), בו נצבר ניקוד. רק רוכב אחד מתחרה בכל רגע נתון, כאשר השני מתאושש תוך כדי רכיבה איטית על המסלול והרוכבים מחליפים ביניהם תוך כדי התחרות על ידי אחיזת ידיהם ושיגור של הרוכב השני לתוך המסלול. בניגוד למקצים האישיים, כאן ישנה חשיבות רבה לעבודה הקבוצתית והעובדה כי לוגינוב ויוגב היו אחד מ-18 זוגות בלבד שהשיגו את הכרטיס היא הישג בפני עצמו. בתחרות לא הצליחו הרוכבים הישראלים לסיים את המקצה, כיוון שנפתח פער של שתי הקפות בינם לבין מובילי התחרות והשופטים עצרו את המשך השתתפותם במרוץ, בהתאם לתקנון.

לוגינוב ויוגב השתתפו גם במרוצים האישיים. לוגינוב סיים במקום ה-15 במרוץ הסקראץ', למרחק 15 ק"מ, ויוגב סיים את מרוץ הנקודות במקום ה-22.

דפנה לנג, יו"ר איגוד האופניים: "זו הייתה אליפות מרשימה במיוחד ולא רק בזכות ההישג הגדול של מיכאל יעקובלב. עשינו צעד משמעותי נוסף בענף הזה והעובדה שהיו נציגים בחמש דיסיפלינות השנה, אומרת הכל. הכניסה של ולד ואלון למקצה המדיסון היא הצלחה גדולה ואני בטוחה שתהיה לזה המשכיות. שני הרוכבים, ביחד ולחוד, הראו לנו שיש לאן לשאוף גם במקצי הסבולת ואני מצפה שבשנים הקרובות נמשיך ונתפתח בתחום. צריך לזכור שענף אופני המסלול חדש מאוד בארץ ועצם העובדה שאנחנו נכנסים לאליפות עולם חמש שנים אחרי בניית הוולודרום הראשון בארץ היא הישג בפני עצמו ומעידה על הפוטנציאל שלנו".

גולת הכותרת של האליפות הייתה כמובן ההופעה המוצלחת של מיכאל יעקובלב, שעלה על הפודיום כסגן אלוף העולם במקצה הקירין. יעקובלב הראה דומיננטיות משמעותית במקצה, כאשר הוא מנצח בכל מקצי התחרות עד הגמר, והוכיח שביכולתו לגבור על הטובים ביותר בעולם בספרינטים של כוח מתפרץ.

סילבן אדמס, הבעלים של קבוצת הרכיבה ישראל פרימייר-טק ותומך במיכאל, חגג את הזכייה במדליה ואמר: "בהיותה שנה אולימפית, 2024 הייתה אבן דרך עבור תכנית אופני המסלול הצעירה שלנו, כאשר שלחנו את רוכב המסלול הראשון שלנו, מיכאל יעקובלב, למשחקים. כעת, עם שלושה ישראלים שהתמודדו באליפות העולם בדנמרק, הוספנו עלייה היסטורית ראשונה לפודיום עם מדליית הכסף במקצה הקירין, לצד מספר הישגים מכובדים נוספים מצד מישה, אלון יוגב וולאד לוגינוב. יחד עם ההצלחה של קבוצת הרכיבה המקצוענית שלנו, ישראל-פרימייר-טק, ישראל מוכרת כעת בכל העולם כמעצמת אופניים מתפתחת. דברים טובים לפנינו, אנחנו רק מתחילים".

יומיים לאחר העלייה על הפודיום, השתתף יעקובלב במקצה נוסף, הספרינט. גם שם הוכיח יכולת טובה, אך נעצר בשלב רבע הגמר וסיים במקום ה-5, לאחר דו קרב קשוח וצמוד עם ג'פרי הוגלנד ההולנדי, שזכה לבסוף במדליית הכסף.

"אני יודעת שמיכאל ראה את עצמו מועמד למדליה גם במקצה הספרינט והוא בהחלט הראה כי יש לו את היכולות", סיכמה דפנה לנג, "אין לי ספק שהוא ימשיך להיות פקטור בפסגה הבינלאומית וימשיך ברמות הגבוהות ביותר. מה שהנוכחות שלו בארץ עושה לספורט האופניים הוא מדהים. בזכות ההישגים ובזכות האישיות שלו הוא סוחף אחריו ילדים ונוער, שבעוד כמה שנים נראה אותם על מסלולי התחרות בארץ ובעולם".

לנג גם ציינה את המטרות שניצבות בפניה לקראת העתיד: "מטרתנו היא להגדיל את בסיס הפירמידה ולהכניס עוד ועוד רוכבי אופניים תחרותיים בשנים הקרובות. הרבה יותר ילדים וילדות יוכלו בשנים הקרובות להתנסות בענפים השונים של הרכיבה כבר בבית הספר, כחלק משיעורי התל"ן, ואנחנו עובדים על הקמת שני וולודרומים בפריפריה, שיפתחו את התחום לקבוצות אוכלוסייה נוספות מחוץ לאזור המרכז. כל פיתוח הענף לא היה קורה ללא החזון והתמיכה של סילבן אדמס, שבזכותו הצלחנו להפוך ענף עם בסיס משתתפים עצום גם לכוח ספורטיבי עולה, שמביא, וימשיך להביא, לישראל המון גאווה. תודה גדולה לסילבן על השותפות לדרך".

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות