סנסציה אדירה באליפות אירופה בכדורסל נשים עד גיל 20 שנערכת בימים אלה בפורטוגל. נבחרת העתודה לנשים של ישראל, הדהימה את האלופה המכהנת, נבחרת צרפת ובעצם את כל אירופה, אחרי גברה עליה בשלב שמינית הגמר בתוצאה, 74:81. ולמה זה כל כך מפתיע? כי נבחרת העתודה של ישראל מעולם לא הגיעה למעמד רבע הגמר ונבחרת צרפת מעולם לא הודחה בשלב כל כך מוקדם של האליפות. תוסיפו לזה את הפתיחה הרעה של הנבחרת הישראלית בשלב הבתים, אותו היא סיימה עם 3 הפסדים ומקום אחרון בבית, כך שלמעשה זהו ניצחון הבכורה של הנבחרת באליפות.
נבחרת העתודה לנשים פתחה את המפגש נגד נבחרת צרפת בצורה יוצא מן הכלל ועלתה ליתרון מהיר, אותו, אגב, היא לא איבדה למשך כל המשחק. ריצת 0:13, במהלך הרבע הראשון הובילה את הנבחרת הישראלית ליתרון דו ספרתי בסיום הרבע, 12:25. הצרפתיות התעשתו בתחילת הרבע השני ועצרו את הנבחרת הישראלית שלא הצליחה לקלוע אפילו סל אחד במשך 5 דקות. למרות זאת, השחקניות הישראליות השכילו לשמור על המומנטום ולסיים את המחצית הראשונה ביתרון, 28:38. גם בפתיחת המחצית השנייה נעשה ניסיון לחזור למשחק מצד הצרפתיות, אך נבחרת ישראל הפגינה נחישות ורוח לחימה והיתרון נשמר גם בסיום הרבע השלישי, 53:61. הרבע האחרון היה מותח, כשכל פעם צרפת מנסה לצמצם את ההפרש וישראל מגיבה בצד השני, קולעת סלים חשובים ושומרת על מרחק מבטיח. שתי דקות לסיום הצליחה צרפת לצמק ל-5 נקודות הפרש, אבל נבחרת ישראל רשמה סיומת מוצלחת ובסיום חגגה ניצחון היסטורי וסנסציוני, 74:81.
לנבחרת ישראל קלעו: גל רביב – 32 נק', מאיה זילברשלג – 16 נק', מעין כהן – 11 נק', איילה אורן – 9 נק', תמר כהן – 5 נק', מיקה ביתן – 4 נק', מאי בייקו ושיראל נחום – 2 נק' כל אחת. כן שותפה: הודיה קבדה.
מאמן נבחרת העתודה לנשים של ישראל, טל נתן, סיכם בסיום: "עשינו משחק הגנה יוצא מהכלל, וכל הכבוד לבנות שהצליחו לעצור את צרפת, שבשלב הבתים קלעה 88 נקודות בממוצע למשחק. ההישג הזה הוא אושר גדול. זו פעם ראשונה שאנחנו מנצחים את נבחרת צרפת בשלב כזה של האליפות. אני כבר חושב קדימה, על רבע גמר ואפילו על חצי גמר. אם נמשיך להציג כדןורסל מדהים אולי גם נביא מדליה. באליפות עולם סיימנו במקום העשירי, ועכשיו אנחנו בין שמונה הגדולות באירופה. לא האמנתי שזה יקרה אבל האמנתי בבנות באופן אישי ועבדנו קשה בשביל זה. עשינו הכנה יוצאת מהכלל, תיקנו כמה דברים קטנים, וכל הבנות התחברו. באמצע הרבע השלישי הבנתי שאף אחד לא ייקח מאיתנו את הניצחון. כל הבנות, ללא יוצא מהכלל, היו טובות. כולם מאושרים מההישג. עשינו היסטוריה".
נזכיר רק, שנבחרת העתודה לנשים הפסידה את כל משחקיה בשלב הבתים. במשחק הפתיחה היא נכנעה לנבחרת ספרד, הפיינליסטית מהאליפות שעברה, 94:69. במשחק השני, הפסידה ישראל לנבחרת בלגיה, 104:80, ובמשחק השלישי היא נוצחה על ידי נבחרת ליטא, 101:95.
כעת, בשלב רבע הגמר, מצפה לה יריבה חזקה מאוד בדמות נבחרת איטליה.





