שייט
חוסר מזל. כך ניתן לסכם את יום השיוטים שעבר על גולשת הרוח הישראלית שרון קנטור, שפתחה את השיוט הראשון בצורה מושלמת, ללא פסילה ובפער גדול משאר הגולשות. במקום להיות בפסגה, הוחלט על פסילת השיוט בהיעדר רוח מתאימה לתחרות. תחושת הפספוס הייתה גדולה יותר כשהמוליכה בדירוג הכללי, אמה ווילסון, הייתה במקום התשיעי. מצב זה, היה מעמיד את קנטור בעמדה מצוינת לקראת ההמשך. אלא, שבשיוט התשיעי היא סיימה במקום ה-15. השיוט העשירי היה הרבה יותר מוצלח וקנטור סיימה אותו כשהיא במקום הראשון. את השיוט האחרון, ה-11, היא סיימה במקום השני שביסס אותה שוב במקום השני.
הנציג הישראלי הנוסף בגלישת רוח, תום ראובני, סגר את יום השיוטים כשהוא במקום השלישי בדירוג הכללי. ראובני פתח את היום עם פסילה בשיוט השביעי, אבל בשיוט השמיני הוא חזר לעצמו וסיים במקום השלישי. בשיוט התשיעי הוא הגיע למקום החמישי. בשיוט העשירי והאחרון ליום זה, סיים ראובני במקום ה-13.
חץ וקשת
מיכאלה משה, שעשתה היסטוריה כשהפכה לקשתית הישראלית הראשונה באולימפיאדה, ועל הדרך גם קבעה שיא ישראלי חדש, סיימה את דרכה בבכורה האולימפית שלה אחרי הפסד בשלב הנוק אאוט למדלינה אמייסטרואייה מרומניה, 7:1.
טריאתלון
הנציג הישראלי שחר שגיב, שסיים במקום ה-20 באולימפיאדת טוקיו, הגיע באולימפיאדה הנוכחית למקום ה-37 אחרי שרשם זמן של 1:49:32 שעות.
שגיב החל את המסלול בשחייה (1,500 מטרים) וסיים את המקצה עם זמן של 21:31 דקות ומקום 35. במקצה רכיבה על אופניים (40 ק"מ) הוא רשם זמן של 49:51 דקות והתקדם מעט למקום ה-34, אלא שצוות השיפוט רשם לו עונש על התנהגות מסוכנת בזמן הרכיבה שסיכנה רוכבים אחרים והוא ירד למקום ה-37. במקצה האחרון, בריצה (10 ק"מ), הוא ניסה לשפר עמדות אבל לא ממש הצליח להדביק את הפער משאר המתחרים.
שחייה
השחיין הישראלי דוד גרצ'יק, לא הצליח לשחזר את ההצלחה של חבריו למשלחת בענף השחייה, וסיים את דרכו כבר בתום המשחה הראשון במוקדמות ל-200 מטרים גב. גרצ'יק רשם זמן של 1:58:79 דקות וסיים במקום השלישי במקצה שלו, אבל זה לא הספיק לו כדי להיכנס ל-16 הראשונים שהעפילו לחצי הגמר. בדירוג הכללי, סיים גרצ'יק במקום ה-22.
ג'ודו
הנציגים הישראלים בג'ודו ממשיכים ליפול מהמזרן בקצב מהיר. הפעם, הגיע תורה של מאיה גושן (24), שרשמה הופעת בכורה היסטורית במשחקים האולימפיים. הג'ודאית הישראלית, שמתחרה בקטגורית משקל עד 70 ק"ג, ניצחה בקרב הראשון את פידאן אוגל מטורקיה, בזכות שני ווזאריים והעפילה לשמינית הגמר. שם, היא פגשה את אלופת העולם, מארי איב גאייה מצרפת, והפסידה לה אחרי שספגה 3 עונשים.
בדמינגטון
מישה זילברמן (34), סיים את דרכו באולימפיאדה עם ניצחון ראשון בשלב הבתים, 0:2, על פרינס דאהל מנפאל.
זילברמן, שהפסיד בשני המשחקים הראשונים ליריבים מאירלנד ודנמרק, התייצב למשחק האחרון כשהוא יודע שאין לו סיכוי להעפיל לשלב הבא, אבל כספורטאי בנשמה הוא נתן את כל כולו, ניצח בשתי מערכות: 12:21 ו-10:21, ודורג במקום השלישי בבית המוקדם.
לזילברמן הייתה זו אולימפיאדה רביעית שבה הוא משתתף.