הביוגרפיה המטלטלת של מנהיג הפועלים, ראש העיר והאיש שנכנס ויצא בטרקליני ראשי המדינה פיני קבלו: "שליחות חיי"

 הצצה מרגשת, מסקרנת ומדהימה אל עולמו של הילד שעלה ממרוקו, שצמח להיות מנהיג פועלים, שראה בהסתדרות בית, שהמליך ראשי ממשלה ונשיאים, שהותיר חותמו כמעט בכל מקום בו פסע.

בימים אלה יצאה לאור הביוגרפיה המסקרנת, העתירה בסיפורי חיים, של פיני קבלו.

"את "שליחות חיי", כתב על פי תיאורי קורות חייו של פיני קבלו, המחנך, הסופר והפובליציסט, עמנואל בן סבו, הספר שיצא בהוצאת ספרי האיכות "עכשיו אפשר" ונמכר בחנויות המובחרות בישראל.

יש סיפורים שלא נכתבים בדיו, אלא בזיעה, בדמעות ובאמונה. כזהו סיפורו של פיני קבלו, הילד שצמח מהאונייה שהובילה אותו כתינוק עם הוריו ממרוקו היישר למעברה בבית שאן.

הנער שלא הפסיק לחלום ולהגשים, הצעיר שסירב להיכנע לאתגרים ולמורכבויות ובחר להתייצב מולם ולהתמודד עימם.

זהו סיפורו של פיני, אשר מיום עמדו על דעתו ובכל תחנות חייו, פעל בשליחות למען החברה הישראלית, למען הפריפריה, למען העובדים, שילוב של מנהיג מקומי ומנהיג לאומי שחברו יחדיו בדמותו רבת הפנים והמעש.

הביוגרפיה של פיני שזורה בקורות המדינה, בחשיפות, ביחסים בין אישיים, במנהיגים גבני אדם, הביוגרפיה משרטטת בעדינות התמודדויות, מאבקים, עשייה, מאבקים, צמיחה, הצלחות, אכזבות, כמיהה לשלום, שליחות של צדק ושיווין, אהבה, חמלה, שותפות, בנייה ויצירה.

פיני, איש החזון והמעש, לצד עשייתו הציבורית המרשימה, הקים משפחה לתפארת עליה גאוותו.

פיני מוביל גם בימים אלה דור של צעירים זקופים לתפקידי הנהגה בחברה הישראלית.

בביוגרפיה מרתקת זו ייחשף הקורא להיסטוריה של חלוצים שקופים שסיפורם לא סופר מעולם, ייחשף הקורא לעוצמות, לזיכרון ילדות, לגעגוע, למשפחתיות, לערבות ההדדית, לרוח הישראלית המפעמת מבינות לפרקי הספר.

בביוגרפיה זו ייחשף הקורא למנהיגים לאומיים, ראשי מפלגת העבודה, ראשי ההסתדרות, ראשי ממשלה, נשיאים ודמויות משמעותיות בצמתים היסטוריים, כשליח הציבור, נכון לכל משימה ושליחות.

זהו סיפור על מי שלא ביקש לעצמו דבר, אך נתן את כל כולו לאחרים.

הביוגרפיה של פיני היא הסיפור של הישראלי היפה, סיפור על תקווה, על התמדה, על האמונה, סיפור על שליחות כדרך חיים.

פיני הודה בהתרגשות רבה לכותב הביוגרפיה  המחנך, הסופר והפובליציסט  עמנואל בן סבו, על היותו קשוב לשיח הסמוי והגלוי, על הרגישות ועל אזמל המנתחים בו השתמש כדי להוציא את המוצר האיכותי והמשובח ביותר.

פיני מעניק לידידו הטוב, גדי אייזנקוט, את העותק הראשון מספרו.
צילום: אלבום פרטי

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות