האחיות בדרך לאליפות אירופה בעידוד: "רוצות לשים את ישראל על המפה"

מילי ורומי יאסינסקה־דמרי, אחיות בנות 14 ו־12 מהרצליה, מתכוננות בימים אלה לאליפות אירופה לזוגות של ה־International Cheer Union, שתיערך ב־24 וב־25 באוקטובר 2026 בכרתים, יוון. בין החלומות של השתיים: אליפות העולם, המשחקים האולימפיים והשאיפה להביא גאווה ישראלית לבמה הבינלאומית
מרימות את המורל. מילי ורומי יאסינסקה-דמרי צילום: איגוד העידוד

מילי (14) ורומי (12) יאסינסקה־דמרי, שתי אחיות ספורטאיות צעירות מהרצליה, עושות בימים אלה את צעדיהן לקראת אליפות אירופה לזוגות בענף ה־Performance Cheer של איגוד ה־ICU. האליפות, שתתקיים באזור הרקליון שבכרתים, צפויה לרכז ספורטאים וספורטאיות מרחבי אירופה ולהעניק במה בינלאומית מרכזית לתחרות הזוגות בענף. האירוע הוא חלק מלוח האליפויות האירופיות של איגוד ה־International Cheer Union לשנת 2026. המשתתפים יתחרו בקטגוריית Performance Cheer Doubles, וההכנות לאליפות כבר בעיצומן. באתר הרשמי של התאחדות הצ'ירלידינג היוונית מפורסמים פרטים בנוגע למקום האירוע, הקטגוריות והחוקים, ההרשמה, לוח הזמנים, אפשרויות הלינה, ההעברות ושירותים נוספים. בין הספורטאיות הצעירות שייקחו חלק באליפות נמצאות שתי אחיות מהרצליה: מילי ורומי יאסינסקה־דמרי, המתאמנות יחד באותה קבוצה כבר ארבע שנים.

מילי, בת 14, הגיעה לעולם הצ'ירלידינג לאחר שהתנסתה בענפי ספורט אחרים, עד שמצאה את הענף שבו בחרה להתמיד ולהתקדם. כיום, לאחר ארבע שנות אימונים, היא כבר מסמנת לעצמה יעד גדול במיוחד, לזכות בתואר אלופת עולם. אחותה רומי, בת 12, מתאמנת אף היא כבר ארבע שנים. היא נחשפה לענף, בין היתר, באמצעות סרטונים בטיקטוק, שהכירו לה את עולם הצ'ירלידינג והובילו אותה להצטרף לאימונים. כיום היא חולמת להגיע לאליפות העולם ולהתחרות ברוטינת דאבל פום, תחרות זוגות המשלבת יכולת אישית גבוהה לצד תיאום ועבודה משותפת.

הדרך של רומי מלווה גם בהתמודדות אישית. היא מתאמנת למרות שהיא מתמודדת עם סקוליוזיס ונעזרת במחוך. למרות הקושי, היא ממשיכה להתמיד באימונים, להתקדם ולא לוותר על השאיפות שהציבה לעצמה.

לודמילה יאסינסקה־דמרי, מנהלת הנבחרת ומייסדת הארגון: "ההשתתפות של הספורטאיות הישראליות באליפות אירופה היא הרבה מעבר לתחרות ספורטיבית. זו הזדמנות עבורנו לשים את ענף הצ'ירלידינג הישראלי על המפה הבינלאומית, להראות את היכולות והכישרון שיש כאן בישראל ולהביא גאווה גדולה למדינה. אנחנו רואות מדי שנה כיצד הענף הולך ומתפתח בארץ, וככל שאנחנו יוצאות להתחרות בזירה הבינלאומית, אנחנו גם פותחות את הדלת לדור הבא של הספורטאיות. הבנות שלנו מגיעות לכרתים כדי להתחרות, אבל גם כדי לייצג את ישראל בכבוד, להניף את הדגל ולהוכיח שגם לענף הצעיר הזה בישראל יש מקום על הבמה העולמית. אנחנו גאות בהן ומקוות שזו תהיה רק ההתחלה של דרך ארוכה ומוצלחת עבור הענף כולו".

ענף הצ'ירלידינג (עידוד) נחשב לאחד מענפי הספורט הצומחים בעולם. בארצות הברית הוא קיים כבר עשרות שנים, באירופה יותר מ־20 שנה, ובישראל הוא פועל כשלוש שנים בלבד. הענף מוכר על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי ונמצא בתהליך לקראת שילוב עתידי במשחקים האולימפיים. בישראל פועלים כיום כ־15 מועדונים ומאות ספורטאיות. הגוף המוביל את הענף הוא ה־ISRAELI CHEER UNION, המוכר על ידי הארגונים הבינלאומיים, איגוד ה־ICU והאיגוד האירופי ECU.

עבור שתי האחיות מהרצליה, ההשתתפות באליפות אירופה בכרתים היא הזדמנות להתמודד בזירה הבינלאומית, לצבור ניסיון ולהציג את היכולות שעליהן הן עובדות לאורך השנה. עבורן מדובר בתחנה בדרך לחלום על אליפות העולם, ואולי בעתיד גם על חלום רחוק יותר, המשחקים האולימפיים.

כעת, לקראת האליפות, הן ממשיכות בשגרת האימונים ומקוות להגיע אליה מוכנות ככל האפשר. לצד ההישג הספורטיבי, עבורן מדובר גם במסע של התמדה, משמעת, התמודדות עם אתגרים ובעיקר, אמונה שאפשר לחלום בגדול ולשאוף להגיע הכי רחוק שאפשר. השתיים מבטיחות לעשות הכל כדי להצליח בתחרות ולהביא כבוד למדינת ישראל. "אנחנו רוצות לשים את מדינת ישראל על המפה", הן אומרות בנחישות.

 

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות